site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başterzi: Selçuk’a AK Belediyecilik Gelecek

Başterzi: Selçuk’a AK Belediyecilik Gelecek
12.11.2013
A+
A-

BASTERZI-OSMAN

AKP Selçuk Belediye Başkanı aday adayı Osman Başterzi, “Çeyrek asırdır görevde bulunan CHP, ilçemizi ileriye taşıyamadı” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı aday adayı Osman Başterzi, Selçuk’ta yapılması gereken çok hizmet olduğunu belirterek, ilçenin gerek konumu gerek doğal ve tarihi zenginlikleri, kaynakları ve turizm başkenti olabilecek avantajlara sahip olduğunu söyledi. Başterzi, “Ne yazık ki bu avantajların hiçbiri kullanılamıyor. Çeyrek asırdır görevde olan Chp zihniyeti, Selçuk’u ileriye taşımak yerine adeta küçültmek için elinden geleni yapıyor. Selçuk’ta yerel seçimi Ak Parti kazanacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Partisine gönül vermiş, Ak Parti kültürünü almış vizyon sahibi her adayla biz bu seçimi alırız” dedi.

MERYEM ANA HEYKELİ

Selçuk’un tarihi ve turistik zenginliklere sahip olduğunu belirten Osman Başterzi, şöyle konuştu: “Gerçek şudur ki, dünyada kültür (Efes), inanç (Meryem Ana) ve doğa (Pamucak) turizminin bir arada olduğu başka bir yer yok. Efes, Türk ve dünya turizmi açısından çok önemli bir merkez. Efes Arkeoloji Müzesi, ülkemizin en çok ziyaret edilen müzelerinin başında geliyor. Selçuklu sanatının en önemli eserlerinden İsa Bey Camii Selçuk’ta. Dünyanın 7 harikasından biri kabul edilen Artemis Tapınağı burada. Meryemana Evi, Hıristiyanlar için önemli bir hac merkezi. Ama bunların hiçbiri yerel yönetim tarafından yeterince değerlendirilemiyor. Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde Corcovado Dağı üzerinde yer alan ve şehrin sembollerinden biri olan dev İsa heykelinin bir benzeri Meryemana için Bülbül Dağı’na yapılabilir.”

Şirince ve Pamucak gibi iki gözde turizm bölgesinin de Selçuk sınırlarında bulunduğunu ama buraların da yine yeterince değerlendirilemediğini söyleyen Başterzi; “Bu kadar tarihi ve turistik avantajlara sahip ilçemiz bir cazibe merkezi, marka kent olması gerekirken bugün yerinde sayıyor. Üçüncü lige düştü. Vizyonsuz ve basiretsiz yönetimler yüzünden eldeki imkanlar fırsata çevrilemediğinden bugün sıradan bir sahil kasabası hüviyetine büründü. Selçuk’un artık üzerindeki bu ölü toprağının kaldırılması gerekiyor. Bunun için de Selçuk’un ve Selçukluların AK belediyecilik ile tanışmalarının zamanı geldi diye düşünüyorum” dedi.

MEGA PROJELER VAR

Başterzi, Selçuk için hazırladıkları projeleri şöyle sıraladı: “Bölgemize gelen turiste hizmetin sunulması ve turistin memnun edilebilmesi için gerekli kalite düzeyinin yakalanabilmesi açısından markalaşmanın büyük önemi vardır. urizm pazarlamasında önemli rol oynayan unsur da, sunulan ürünün tanıtılması ya da karşıdaki kişiler tarafından nasıl algılandığıdır. Markalaşma adını verdiğimiz bu kavram, özellikle uluslararası turizmde artan rekabet ile değişen iş çevresi ve işletmelerin birleşmeleriyle popüler bir pazarlama aracıdır. Ürün ve hizmetlerin markasında olduğu gibi, kentimiz içinde kullanılabilecek isim ya da sembolleri ortaya koymak da mümkündür.

Bu anlamda turizmin her katmanında “Efes” markasını yaratarak dünya turizm arenasında yerimizi alacağız. Yılda yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Efes ve Selçuk’a turistlerin daha fazla zaman ayırabilmelerini sağlamak amacı ile tur operatörleri ve acente sahipleri ile görüşülerek bir program dahilinde esnafın turizmden daha fazla yararlanması sağlanacak. Komşu ilçelerimizde olan ancak Selçuk’a gelmesi yıllardır engellenen doğalgazı halkımıza ulaştıracağız. İlçemizdeki sorunlu alanları belirleyip, sağlıklı ve de yaşanılabilir hale getireceğiz. Bunu yaparken kentimizin dokusuna zarar vermeden, bozmadan Toki ile işbirliği içinde yeşil alanları ile özlenen bir Selçuk oluşturacağız. Efes Spor’u profesyonel lige çıkarmanın sözünü veriyoruz. Gençlerimizi sporla tekrar barıştıracağız. Bunun için her mahalleye bir semt sahası kuracağız. Gençlerimiz bu alanlarda spor yapma imkanı bulacaklar. Efes Spor’un alt yapısını daha da güçlendirerek Selçuk gençliğinden oluşan Efes Spor’u tekrar o eski görkemli günlerine döndüreceğiz.”

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    SELÇUKA Senin gibi her zaman halk içinde olan biri lazım, izmirden gelip ayda birkez hiç çalışmadan emek vermeden başkan adayı olmak olmamalı selçuğumuzun kaderi, sen halk adamısın bu koltuk sana yakışır osman bey.

  2. APASALI 35920 dedi ki:

    projeler guzel ama!!! mesala efes spor için daha once de çalisiyor goruktunuz ama hiç bi sey yapamadiniz osman bey spor sever halk bunu unuturmu saniyorsunuz! hem efes sporumuzu kalkindirmak için illede belediye baskani mi olmaniz gerekiyor? madem selçuga hizmet diyorsunuz efes sporumuzu hiç kosulsuz kalkindirin ki halk bunu gorsun ve ilerde degerini size versin…

  3. Erkan dedi ki:

    Siyasi olarak değil birey olarak ortaya çıkmalısınız. “Chp zihniyeti” dediğiniz zaman zaten kendi kalenize gol atarsınız. Yerel yöneticiler ve yönetici adayları partiler üstü olmalıdır. Şehircilik anlayışı da bunu gerektirir zira.Yarın size rakip olacak karşı partinin adayı da “AKP’nin malum zihniyeti” diye bir tabir ortaya atarsa ne olacak? Kavgaya mı tutuşacaksınız? Biraz akıl ve sukunet lütfen. Ayrıca “proje” derken lafta kalınmamalı;projenin ne olduğu ortaya konularak kaynaklarının da ne olacağı belirtilmeli. Yoksa,ilköğretim talebelerine de bolca proje ödevi verilir ve her öğrenci kaynak gösterme gereği duymadan 90’lık bir ödev hazırlar neticede. Ortaya koyduğunuz Selçuk profili yanlış. Selçuk’u tanımayan biri bu ilçe halkının eziyet içinde olduğunu düşünebilir. Oysa çoğu ilçenin şartlarından daha iyi durumda olan Selçuk’un daha iyi yönetilmeye,elindeki gelir getirecek materyalleri daha iyi kullanarak refah seviyesini yükseltecek vizyon sahibi yöneticilere ihtiyacı var. Bu Başterzi olur,İzcioğlu olur,Nuriye Çiğdem olur.Memiş bey olur….Ama AKP,CHP,MHP künyeleriyle tek başına olmaz. Biraz sukunet ve akıl,lütfen. Kavgasız Selçuk’un sürtüşmeye ihtiyacı yok.

  4. Yorumsuz dedi ki:

    Bu yüzden mi insanları işten çıkartıyorsunuz İnsanları sırf sizden olmadıkları için siz bu ilçeye 1 çivi bile çakmadınız. İnsanları hep Sömürdünüz…

  5. Anonim dedi ki:

    25 yıldır CHP Selçuk’ta hiç bir icraat yapmadı diyorsunuz,peki 10 yıldan fazla iktidarınız neden bir icraat yapmadı hani parti gözetmeksizin hizmet sayın Başterzi,il yöneticiliği yaptınız söyleseydiniz, koltuk sevdası neden ?Hemşehrilerinize hizmet için başkan olmanıza gerek yok.

    1. Anonim dedi ki:

      o zaman vefa ülgür de bıraksın. hizmet etmek için başkan olmasına gerek yok. nedir bu koltuk sevdası. a aaaaa 🙂

  6. Anonim dedi ki:

    Halkı ayrıştırmayacağız,birleştireceğiz,zenginleştireceğiz çok güzel kokulu sloganlar bunlar,ama önce AKP Ali İsmail,Abdullah,Ethem,Mehmet,Ahmet’in canlarının hesabını verecek.Kolay değil öyle genç yaşta ölmek…

  7. Anonim dedi ki:

    sürtüşmenin olmaması için ahbap çavuş ilişkileri uğruna milletin ekmeğiyle oynayan, insanları birbirine kırdıran, dedikodu yumağı haline dönüşmüş, kokuşmuş ve fi tarihinden kalma stratejileri yürüten bir zihniyetten sıyrılmak gerekiyor önce. yatırım ve kaliteli hizmet odaklı, gerçekten şeffaf, dürüst bir yönetim birçok sıkıntının çözülmesi adına en büyük gelişme olacaktır.

  8. Hasan DURUCAN dedi ki:

    Osman Başterzi günün esprisini yapmış, halkı ayrıştıran, çalışana ve emekliye %2-3 zam veren bir hükümetin adayı olduğunu unutmuş, o da başındakiler gibi halkı kandırabileceğini düşünüyor, burası 2 paket makarna ve 500 kg kömürle kandırılan aç insanlarla dolu bir yer değil ! herhalde cebinden para verip selçuk’luları zengin edecek ! ilahi Başterzi !!!

  9. eski selcuklu dedi ki:

    Bir futbol takimi olan selcuk efes sporu biyerlere getirebilirsen futbola destek olirsan goturursun bu isi