site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başterzi: Engellilere Engelsiz Park Ne oldu Başkan?

Başterzi: Engellilere Engelsiz Park Ne oldu Başkan?
03.12.2015
A+
A-

Aralık ayı meclis toplantısında öneriler kısmında söz alan AK Parti Meclis Üyesi ve başkan Vekili Osman Başterzi, geçtiğimiz aylarda yapılan meclis toplantısında öneri olarak sunduğu ve hala bir çalışma görmediği “Engelliler için Engelsiz Park” önergesi için başkana hitaben “3 Aralık Perşembe gününün Dünya Engeliler Günü olması nedeni ile geçtiğimiz aylarda yine böyle bir önerimiz olan Engellilere Engelsiz Park ve Oyun Alanları’nın hayata geçirilmesini engellilerimiz adına umut ediyoruz” diyerek, bir çalışma yapılmadığına dikkat çekti.

Selçuk’ta gündem Bisiklet Yolu Projesi

AK Parti Meclis Üyesi Osman Başterzi’nin dün yapılan meclis toplantısında dilek ve temenniler kısmında meclis üyeleri ile paylaştığı ve Selçuk Belediyesinin kasasından bir kuruş dahi çıkmadan tamamı bakanlıklarca karşılanan “BİSİKLET YOLU PROJESİ” Selçuk’ta gündem oldu.

Salı günü gerçekleşen aralık ayı meclis toplantısına AK Parti Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Osman Başterzi’nin projesi damga vurdu. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Vekili Osman Başterzi, açıkladığı ve meclis üyelerine birer dosya içinde sunduğu projenin gerçekleştirilmesi durumunda, hem Selçuk Belediyesi’nin kasasından bir kuruş çıkmayacağını, hem de Selçuk’a yeni bir vizyon kazandıracağını ve yerel yönetim anlayışında bir ayrıcalık yaratacağını belirtti.

Osman Başterzi burada yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Sn Başkan Değerli Meclis Üyeleri;

Öncelikle yine son günlerde hortlayan ve ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen, karanlık güçlerin gerçekleştirdiği terör sonucu vatanı için canını veren tüm şehitlerimize allahtan rahmet dilerken, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesini de kınıyor, terörü bir kez daha lanetliyorum.

Sn Başkan Değerli Meclis Üyeleri;

Biz meclis üyeleri olarak halkın bize vermiş olduğu bu kutsal görevi yerine getirirken, havasını soluduğumuz kentin, daha yaşanabilir bir kent olması adına, kente yapılması gerekenleri hep birlikte üretebilmeli, birlik ve beraberlik içinde halkımızın hayata bakış açısını değiştirebilmeli ve şehrimize vizyon kazandıracak projeleri üretebilmeliyiz.

İşte bu anlamda AK Parti Meclis Üyesi olarak bu konuda sizlere önereceğim bir projeden bahsetmek istiyorum.

Sn Başkan Değerli Meclis üyeleri;

Aslında bu proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ortak bir projesi. Ancak bu güne kadar bununla ilgili bir çalışma yapılmadığı bilinci ile bu gün bu konuyu gündeme taşıma gereksinimi duydum.

Bakanlıklarımızın büyük desteği ile hayata geçirildiğinde Selçuk’ta vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımlarının desteklenmesi, çevreci ulaşım aracının daha da yaygınlaştırılması, sağlıklı bir yaşam ve özellikle de “OBOZİTE” ile mücadelede için “BİSİKLET YOLU PROJESİ” halkımızın hayata bakış açısını değiştirecek, sağlıklı bir yaşam kalitesi sunacaktır. Bu proje gerçekleştirildiğinde ise şehrimize yeni bir vizyon kazandıracak ve yerel yönetim anlayışında bir ayrıcalık yaratacaktır.

Sn Başkan Değerli Meclis Üyeleri;

Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve şehircilik Bakanlıklarımızın büyük katkıları ile hayata geçirilecek olan Sağlıklı Yaşam Kültürü Teşvik Projesi kapsamında, daha sağlıklı bir Selçuk için belediyemiz tarafından hazırlanacak olan BİSİKLET YOLU PROJESİ, gerekli teşviklerden yararlanarak Belediye Bütçesine yük olmadan kentimize bir ayrıcalık kazandıracaktır.

Şehir yaşamında düzenli spor yapmanın ve fiziksel aktiviteleri hayatın parçası haline getirme alışkanlığının çok zayıf olduğu düşüncesiyle atılacak olan bu adım, çağımızın belası haline gelen obeziteyi ve buna bağlı hastalıklarında süratle yaygınlaşmasını engelleyecektir. Aynı zamanda ailelerinde çocukları ile birlikte aktiviteler gerçekleştirmesine neden olacak ve aile bağlarını güçlendirecektir.

Sn Başkan Değerli Meclis üyeleri;

Bisiklet yolunun Dutlu Yol ile birlikte Efes antik Kenti, Pamucak bağlantılı olması ve kentimize gelen turistlerin, ziyaretçilerin de kullanımı kapsamına alınması gerekmektedir. Projelendirilecek yollar, tretuvarlar, yönlendirme elamanları, bisiklet kiralama istasyonları, bisiklet kafe dinlenme alanları, bisiklete erişimi kolaylaştıracak taşıma sistemleri, işaret ve levhalar zemin tasarımı gibi seçenekler kurulacak komisyon tarafından belirlenerek ve halkımız tarafından kabul görecek yerler olmasına da önem verilmelidir.

Tüm bu anlamda bu projenin belediye bütçesinden tek kuruş çıkmadan hayata geçirilmesi durumunda, halkımızın hayata bakış açısı değişecek ve sağlıklı bir yaşam kalitesi sunacaktır. Bu proje şehrimize kentimize yeni bir vizyon kazandıracak ve yerel yönetim anlayışında bir ayrıcalık yaratacaktır” dedi.

Osman Başterzi’nin sunumunun ardından gün boyu Selçuk kamuoyunca dillendirilen proje için vatandaşlar; “İşte siyasette iktidarın gücü bu. Çayın taşı ile kuşu vurmak. Milyonluk yatırım için belediyenin kasasından bir kuruş çıkmayacak, hem de belediyeye ve kentte turizm ile birlikte gelir getirecek projeler bunlar. Bu tür projeleri takip etmek ve ilçeye kazandırmak, belediyenin önde gelen ivedilikle takip etmesi gereken işler olmalı. Bu projelerin çoğaltılması gerekir, diye görüş belirtirken, siyasi çevreler ise, yerel yönetimlerin bakanlıklar ve Avrupa Birliğinde buna benzer hibe projelere yönelmesi, kente uygun projeleri hibe olarak ilçeye kazandırması için çalışmalar yapması gerektiğini belirttiler.
Haber: Mehmet UyaroğluSelcukHaber.com

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

selcukmeclisi_belediye

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Osman BAŞTERZİ kendi işinde başarılı olmuş bir iş adamı yerel yönetimde aktif görev aldığı ve verildiği sürece başarılı işler yapabilir ve yapar.Bu çalışmasının bir an önce yaşama geçmesi Selçuk için yararlı olacaktır.

  2. Nilgün dedi ki:

    eğer ki insanlar vazgeçebilirse 300 metre uzaklıkta ki evinden çarşıya aracıyla gelmeye o zaman selçukta hersey daha bir güzel olur kanaatindeyim. Büyükşehirleri bir görün sadece otopark için insanlar 1 km. yürüyor bizler ise selçukta 300 metre evimizden çarşıya araçla geliyoruz malesef

  3. Selçuklu vatandaş. dedi ki:

    Siyasi bakış açılarımız hiç uymasa da bu önerisini destekliyorum ve “OBOZİTE” ile mücadelede için “BİSİKLET YOLU PROJESİ en kısa zamanda Selçuk’ta uygulanmalıdır.

  4. Vatandas dedi ki:

    Önce kaldirimlari iskal eden is yerlerine cözüm bulun vatandas kaldirimda yürüyemez oldu yolun ortasinda yürüyor!!!!!

  5. Anonim dedi ki:

    Osman Başterzi kafana saksımı düştü. Zeynel’e hesap soracağına önce kendin hesap ver. Bu sözleri 2 yıl önce hep birlikte vermedinizmi? Şimdi aklın sıra başarısızlığınızın faturasını Zeynel’e mi kesiyorsun ?