site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başterzi: AVM, Selçuk Esnafını Bitirir

Başterzi: AVM, Selçuk Esnafını Bitirir
26.09.2013
A+
A-

basterzi

Selçuk’un çıkışında ‘Tarımsal Sanayi Alanı’ içerisinde şu günlerde inşaatı devam eden ve yeri Selçuk Belediyesi tarafından ‘Büyük turizm şirketine’ satılan alanda yapılacak olan alışveriş merkezine, AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Osman Başterzi tepki gösterdi.

Başterzi: CHP’li Belediye Başkanı Esnafın Ekmeği İle Oynuyor

Başterzi, “Tarımsal Sanayi Alanı’nın yanında turistik tesis yapılıyor, AVM’ye karşı olan CHP’li başkanın alışveriş merkezi ile esnafın ekmeği ile oynuyor” dedi. Hüseyin Vefa Ülgür’ün 5 yıldır yoğun bir şekilde tarımsal sanayi projesi üzerine çalıştığını belirten Başterzi, “Tesis tamamlandığında halıcı, derici, restoranlardan oluşan bir alışveriş merkezi olacak. Büyük turizm şirketinin getirdiği gurupları Efes ve Meryem Ana gezisinden hemen sonra buraya yönlendirecek zaten turizmden yeterince pay alamayan Efes esnafı bir darbe daha yiyecek” dedi. Esnafın zor günler geçirdiğini söyleyen Başterzi, “Turizm esnafı bu alışveriş merkezi ile büyük zarar görür. Gelen turist hızlı bir şekilde Efes’ten kaçırılıyor, siftah etmeden dükkan kapatan esnaflarımız var” dedi.

Kaynak: Sabah Egeli Gazetesi

YORUMLAR
  1. selçuklu dedi ki:

    esnafı ukadar çok düşünüyorsanız başınızdakilere el çektirin önce efesten sayın osman bey

  2. ATA dedi ki:

    Tüm okurlara merhaba, Osman bey tebrik ederim çok güzel bir açıklama yapmışsınız. İlçe gerçeklerini söylemişsiniz. Vefa Bey bu mağazanın Selçuk’a açılmasına onay verdiği için çok büyük bir hata yapmıştır.
    Amma velakin bir kaç şeyi de söylemeyi unutmuşsunuz Osman Bey keşke onları da söyleseydiniz.
    EFES dahil bütün ören yerini özelleştirip satanın AKEPE hükümeti olduğunu ve Efes dahil bütün ören yerlerinin içine BİLİNTUR MAĞAZALARININ açılmasını sağlayanın AKEPE hükümeti olduğunu da keşke söyleseydiniz.
    Ve Efeste açılan bu BİLİNTUR mağazaları sayesinde Selçuk ekonomisinin ana damarı olan Efesi bitirdiğini ve bunu akepe hükümetinin yaptığını da keşke deseydin be abi.
    Bunların hepsini seçim zamanı yüzünüze vuracağız, herkes gerçekleri öğrenecek.
    Onun için diyoruz ki. ha CHP ha AKP , AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE.
    SELÇUK İÇİN TEK ÇARE MHP KADROLARI.
    SAYGILAR.

  3. Vd dedi ki:

    Sonunda vefa efendiye haddini bildirebilen biri cikti herkesin bi yerden menfaatinoldugu icin kimse vefa beye dokunamiyor umarim osman bey selcuk menfaatleri icin calisir ve basarili olur

  4. Anonim dedi ki:

    Ben de AVM deyince Gaziemir’deki Optimum gibi bir şey sanmıştım. Meğersem, turistleri söğüşlemek için kişisel çıkarlara hizmet edecek, burada yaşayan gençliğe hiç bir faydası olmayacak bir merkezmiş. Yakışır belediyeye.

  5. Anonim dedi ki:

    Selçukluların beklediği başkan her zaman yanındayız sen iste dağlar yürür be osman abi.

  6. efe dedi ki:

    varsa yoksa efes esnafı yeter gari üç tane esnaf sanki bütün selçuğu doyuruyormuş gibi konuşuyor yıllarca o dükkanlarda para bastınız da noldu azıcık menfaatinize dokunulunca kızılca kıyamet koparıyorsunuz. nedir bu selçuğun efes esnafından çektiği hepten kapansa da kafa dinlesek azıcık.

    1. Anonim dedi ki:

      selçuğun ekonomisin yükünün yarısını nerdeyse o beğenmediğiniz efes esnafı çekiyor, son 2 yıldır açılan mağazalar dan dolayı efes esnafı bitme noktasına geldi bilindiği üzere ve bundan dolayı da selçukta esnaf ta iş yapamaz oldu, şimdi siz bu durumdan memnunmusunuz, yazıklar olsun size.

  7. Ahmet dedi ki:

    Efe kardes efes esnafi degil sadece tum selcuk esnafini etkilicek gerci daha ne etkilicekse insan gecmes oldu carsimizdan .hem osman bastersi haberde de yazmis orasi tarimsal yerken nasil turizm yeri oldu.artik gercekten yeter adam gibi selcuk dusunen insan gelsin su ilcemizin basina.osman yada zeynel biri gelsin artik

  8. efesli dedi ki:

    secım yaklaştı ya konuşun icrat yok laf çok…

  9. efesli dedi ki:

    osman ne ayaksın sen efesın göbegıne açmışlar selçuk çıkışına açsalar ne olur

  10. SELÇUKLU dedi ki:

    Tesislerin bir benzerine osman bey sahip değil mi yıllardır da hizmet veriyor esnaf şimdi mi aklına geliyor sen kendi cebinden başkasını düşünmezsin aynı güzergahta pastanı mı paylaşmak istemiyorsun

  11. Ghost dedi ki:

    Selçuğun başına o partili bu partili değil, tam bağımsız bir deli ve çılgın seçmek lazım. 🙂

  12. ayasuluğ dedi ki:

    selçukğun ıçıne gırmeyen turıstın kavgasını yapmayalım selçukta kaç tane turıst göruyorsunuz gun ıçınde yılda 2 mılyon tursıst gelıyor hanı nerede. efesı satan kım hepımız bılıyoruz. efesın ıçıne bılımtur dukkan açarken neredeydınız efes ve selçuk esnafı yenı mı aklınıza geldı…

  13. latif dedi ki:

    5 yıldan beri Zeynel Bakıcı Vefa korkusundan 1 TEK kelime edemedi tebrikler Osman abi Vefayı tek eleştiren sensin bütün SELÇUK yanındayız.

    1. ANONİM dedi ki:

      çok doğru tespit..bakıcının sosyal demokratmı akp lımı ulusalcımı ne olduğu hala netlik kazanmadı ..bi rivayete görede milliyetçimiş heheheh

  14. AYDIN dedi ki:

    Aynı güzergahta Osman Beyin İpek restoranı ve içinde turistlere hediyelik eşya satan işyeri olduğu için mi Osman bey böyle çıkış yapıyor. Efes’te Bilintur’a MAĞAZA AÇTIRAN onların kültür bakanlığı ve hükümeti değil mi ? Şu an koruma kurulu Efes’in içersine daha fazla ticarethane açma talebiyle Efes’in planlarında değişiklik istiyor. Konu belediye meclisinde haydi vefa beye destek olunda plan değiştirilmesin

  15. kamil dedi ki:

    Uzun senelerdir Selçukta esnaf sın Osman abi doğruları anlattığın için bir Selçuklu olarak teşkkürler.

  16. sayko dedi ki:

    Ben avm falan bilmem korkusuzca en azından çıkıp vefa ulguru elestırebılen bırısı kamıl subası zamanından sonra ılk defa cıktı.kamıl baskan vuruyordu ondan sonra kımse sesını cıkaramadı herkesın bı menfaatı oldugu ıcın kımse ses çıkaramadı yıllarca ve başımızda kaldıkca kaldı bu zıhnıyet malesef.zeynel hocamız gecen secım bıraz korkusuzca cıksaydı meydanlara bı mılyoncu bunlar dıyen vefa efendıye haddını bıldırseydı eger su anda baska seyler konusuyorduk.ekonomısı ve basarısı guclu olan bır kısı selcuk ıcın bır kazanctır.gecen secım zeynel hocamız ıcın sonıuna kadar koştuk mucadele ettık bu sefer bu mucadele osman basterzıyle olmalı dıye dusunuyorum.basarıya gıden yolu secıp selcugu basarılı gunlere tasımalıyız.

  17. Murat dedi ki:

    Türkiye’de 56 ören yeri ve müzenin giriş haklarını özelleştiren, Bilintur’a Efes başta olmak üzere bu ören yerlerine hediyelik eşya ve içecek mağazaları açtıran AKP hükümetinin İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi olan Osman Başterzi’nin bu konuda söz söyleme hakkını nasıl kendinde bulabildiğine şaşırıyorum.

    1. ismail dedi ki:

      Bravo! Başka söze gerek yok. Halkın siyasete karnı tok. Artık tokmak halkın elinde olmalı.

  18. Müjdat dedi ki:

    Osman bey sizin aile olarak belediye meclisine başvurup ipek restoranın bulunduğu alanın imar planını değiştirmek ve orada kipa avm si açmak talebinizi herkes biliyor. yapmayın allah aşkına aday oluncamı bu iş aklınıza geldi. o inşaatlar kaç aydır devam ediyor.

  19. Anonim dedi ki:

    ya tamamda sayın başterzi izmirdeki fabrikasını selçuğa yapsaydı 10-15 selçuklu o fabrikada çalışsaydı güzel olmazmıydı

  20. erkan dedi ki:

    Seçim salvoları bunlar. Yerli sermayenin ve esnafın korunması için şimdiye kadar ne yaptınız diye sormazlar mı adama? Selçuk esnafı zaten bitik. Bugüne kadar Selçuklu turizm esnafını herhangi bir dayanışma içinde gören var mı? Her sezon başı kaymakamlık tarafından turizmin sorunları konulu toplantı yapılır. Bu toplantılarda alınıp da uygulanan radikal bir karar var mı şimdiye kadar? Varsa nelerdir? Ya da Sayın Başterzi bu toplantılara ne sıklıkta katıldı? Selçukluyu samimi olarak düşünseydi,mobilyaları Selçuk’ta üretir dışarıda satardı,Selçuk’a istihdam ve ktma değer kazandırıdı. Oysa,dışarıda üretip Selçuk ve Kuşadası’nda kazanıyorsanız. Bu işte bir kandırmaca ve fırsatçılık var demektir. İnsanların siyasete karnı tok. Elle tutulur projelerle gelinmeli. Evet,belki AVM’nin takdir edilecek tarafı yok ama en azından Selçuk’dan iş gücü sağlayacak. İş sahibi olanlar çoğalacak. Sayın Başterzi’nin samimi olduğunu düşünmüyorum.

  21. Ömür dedi ki:

    Kültür Bakanlığı Efes’i özelleştirirken, Efes esnafı haykırırken, Selçuk Belediyesi sadece kendi halkı için hükümetle savaşırken neden ses çıkmıyor da şimdi bir alışveriş merkezi yapılırken Selçukluyu düşünür rollerine giriliyor anlam veremiyorum. Acaba kendi iç ticaretleri ve menfaatleri ile ilgili kaygıları mı var bu durumu eleştiren kişilerin? Kaldı ki iyi yönlerini görmemek de büyük hata. Açılacak olan mağazalarda Selçuklu gençler de çalışabilme imkanı bulacaktır. Selçuk halkına istihdam sağlanabilecek olmasını görmezden gelmemek lazım.

    Herkesi dürüst ve samimi olmaya davet ediyorum…

  22. saim dedi ki:

    cok dogru tespıtler.tarım alanı olarak alındı arazıler turızm alanlarına donustu ne rantlar donuyor acıkla vefa bey.tebrık ederım osman karedesım.osman basterzı avm yapcak dıyenlere orayı kıpa market olarak ıstemıstı ıpekyolunun orayı ve sonuc olarak yapmayan yıne basterzılerın ta kendısıydı.mıllet bos yerden ıskembeden atmasın.durmak yok osman yola devam

  23. SELÇUKLU dedi ki:

    tek çözüm ne vefa ne osman nede zeynel MHP sinin adam gibi adam her zaman menfaat gözetmeyen levent görür ün adayı siler süpürür bu seçim ilk kez oyumu MHP sine vereceğim