site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkonsolostan taziye ve veda ziyareti

Başkonsolostan taziye ve veda ziyareti
19.12.2016
A+
A-

Polonya İstanbul Başkonsolosu Grzegorz  Michalski,  Ocak ayında görev süresinin dolacak olması sebebiyle Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Başkan Bakıcı’ya taziyelerini ileten Başkonsolos Grzegorz  Michalski, Selçuk Belediyesi ve Polonyo İstanbul Başkonsolosluğu arasındaki ilişkilerin devam etmesini istediklerinin altını çizdi.

Ziyarette ilk olarak kendi ülkesinin tarihini kısaca anlatan Başkonsolos Selçuk’un tarih açısından özellikle de dinler tarihi açısından çok önemli bir coğrafyada bulunduğunu söyleyerek; Polonya’nın bir şehri ile Selçuk arasında kardeşlik protokolü imzalanmasının yıllık çalışma planları içerisinde bulunduğunu ifade etti.

Selçuk’la ilişiklerimiz devam edecek

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine de değinen Başkonsolos Michalski; “ Terör olayları Türkiye’de bitecek. Yeni göreve başlayacak olan başkonsolosa miras olarak bırakacağım vazifelerden biri de Selçuk ile olan ilişkilerimiz olacak” dedi. Selçuk’u ikinci kez ziyaret ettiğini belirterek “ İlk ziyarette Sayın Başkanla görüştüğümüz projelerin devamını sağlamak istiyoruz. Nedeni bizim için çok açık. 15 Temmuz gibi kara bir geceyi yaşayan, zor günler atlatan Türklerle çeşitli kurumlarla işbirliğinin tam zamanı. 15 Temmuz gecesi Türk Milleti’nin gücüne tanık olduk. Teröre verilecek en güzel cevabın da beraber çalışmak, beraber dünyaya geleceğe olumlu şekilde bakmaktır” dedi

Sizinle aynı yöne bakıyoruz

Polonya İstanbul Başkonsolosu Grzegorz  Michalski’nin ziyaretinden ve taziye dileklerinden duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Bakıcı; “Biz sizinle aynı yöne bakıyoruz. Biz dünya ülkelerinin kardeşliğini savunuyoruz. Dünya ülkeleri kardeş olmak ve birbirlerine karşı dayanışma içerisinde olmak zorundadır. Şu anda dünyanın belası olan teröre karşı da hep birlikte hareket etmeliyiz. Terörü ancak bu şekilde defedebiliriz. Böylesine acı terör olayları hepimizi üzüyor, bunların üstesinden gelmemiz gerektiği anlayışını güçlendiriyor” dedi.

Başkonsolos Michalski ile daha önceki görüşmelerinde iki ülke arasında oluşturulması planlanan ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliği çalışmalarının 15 Temmuz kalkışması nedeniyle sekteye uğradığının altını çizen Başkan Bakıcı; “İki ülke arasında kardeş şehir ve çok yönlü işbirliği protokolü oluşturma gayretimiz var” dedi.

Başkan Bakıcı ve Başkonsolos Michalski ziyaretin sonunda günün anısına hediye vererek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.