site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Basketbol Topu

Basketbol Topu
31.01.2020
A+
A-

Günümüzde kadın, erkek, çocuk pek çok kimsenin severek oynadığı basketbol’ün hikayesi çok ilginçdir. İskoçyalı göçmen bir ailenin çocuğu olan James Naismith, spora olan tutkus ile beden eğitimi öğretmenliği yapmaya başlar. Kapalı alanlarda da öğrencilerine spor yaptırabilmek için 1891 yılında basketbolu icat eder. Bunu yaparken Mayas Kabiesinin bir oyunundan etkilendiği söylenir.

O dönemlerde pota olarak şeftali kovaları, top yerine ise, futbol topları kullanılmakta iken, basketbolun icadından 3 yıl sonra Basketbol Topu icat edilmiştir. Temel tasarımları geliştirilen topların, günümüzde pek çok farklı özel üretime sahip modelleri bulunmaktadır.

İyi Bir Basketbol Topu Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

Basketbol, futbolun aksine elde oynanan bir oyun olduğu için, topun elde kaymayacak olan malzemelerden üretilmesi gerekir. Basket Topu, kullanım alanına göre, kauçuk, sentetik kauçuk ya da deri malzemelerden üretilmektedir. Kauçuk ve sentetik kauçuk olan model, okul bahçelerinde, parklarda yani dış alanlarda tercih edilir. Suya dayanıklı olması nedeniyle dah iyi zıplar.

Deri Basketbol Topu ise, profesyonel olarak adlandırılır ve resmi maçlarda oynanır. Diğerine göre daha az zıplar. Bu nedenle kullanım amacına göre, istenilen özelliklere göre basketbol topu seçilmesi gerekir.

Basketbol Topu Numaraları

Basketbol Topu, yaş ve kullanım alanlarına göre numaralandırılır. 3 numara top, diğerlerine göre ebat ve ağırlık olarak en düşük olan modeldir ve 5-8 yaş çocuklar için uygundur. 5 numara basket topu 11 yaş altı çocuklar içindir.6 numara 11 yaşından büyük kızlar ile 11-13 yaş arası erkek çocuklar içindir.

7 numara basketbol topu ise 13 yaşından büyük erkekler için tasarlanır ve profesyonel basketbol topu olarak da adlandırılır. Öncü marka Lescon’da her yaşa ve amaca uygun basketbol topuna ulaşmak için https://www.lescon.com.tr/basketbol-topu/  sayfasını ziyaret etmek yeterlidir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.