site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan’ın Hedefinde Binali Yıldırım

Başkan’ın Hedefinde Binali Yıldırım
10.07.2013
A+
A-

baskan-binali-yildirim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün meclis sonrası katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a yüklendi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın sarf ettiği “Özfatura, Çakmur, Piriştina ve Kocaoğlu’nu topla, 20 km etmez” sözlerinin kendisini üzdüğünü belirten Başkan Kocaoğlu, “Benim de seçim sürecinde bir arşivim var, yaşadıklarım var. Her şeyi o zaman anlatacağım. İhalesi yürüyen iyilerin tutarı 1 milyar 50 milyon lira. Sayın Bakan Binali Yıldırım, İzmir’i tebdili kıyafetle dolaşırsa ne olduğunu görür” şeklinde konuştu.

‘’Ben İktidardayım. Beni Eleştirmesi, Siyaset Yapması Gayet Doğru…’’

Bakan Binali Yıldırım’ın hafta sonunda İl Danışma Kurulu Toplantısı sırasında yaptığı açıklamalara karşılık veren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Parti içi örgütle yapılan konuşmalarda heyecan yükselir ve siyaset nutku atılır. Hesabı verilmeyecek bir konumuz yok. Ben iktidardayım. Beni eleştirmesi, siyaset yapması gayet doğru… Bende de bir arşiv var. Yaşadıklarım var. Ben de seçim sürecinde neler yaşadığımı ve neler yaptığımı anlatacağım. 20 kilometre mi, yoksa 100 kilometre mi? “Dört başkan 20 kilometre yapmıyor” sözü söylendi. İzmir’in belediyeciliğinde emeği olan kişilere suçlamada bulunmak beni çok üzdü. Gerektiğinde ben de konuşacağım. Seçimin er meydanı İzmir’de de kurulacak. Herkes gelip konuşacak, eteğindeki taşı dökecek” açıklamalarında bulundu.

‘’Tanınmayacağı Yerlere Giderse…’’

Hizmetleri ve projelerini eleştiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a az rastlanan bir öneri ile cevap veren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Keşif bedelini vermelerine teşekkür ediyorum. Ek keşif bedeli METRO gibi, hesaba kitaba denk gelmeyen konular için konmuş. Bu konduysa böyle proje akışı içinde kullanmak içindir. Afaki bir şey istemedik. Bakan Bey de çok iyi biliyor ama seçim sürecine veya partililere moral vermek üzere böyle bir konuşma yaptı. Şu anda herhalde Sayın Bakan işlerinin yoğunluğundan takip edemiyor. İhalesi yürüyen işlerin tutarı 1 milyar 50 milyon lira. Sayın bakan İzmir’i tebdili kıyafetle dolaşırsa ne olduğunu görür. Sadece vatandaş gibi… Ben dolaşıyorum. Gecenin bilmem kaçında yanına kimse almadan dolaşırsa, tanınmayacağı yerlere giderse görür” dedi

‘’Kendimle Yarışıyorum’’

Yine tartışılan konular arasında yer alan ve merakla beklenen aday olacak mı sorularına da yanıt veren Başkan Kocaoğlu,  “Anket açıklanmamak üzere yapılır. Açıklanmaz, yayınlanmaz. Benim anketlerimi açıkladığımı duydunuz mu? Manipüle edilmeyen anket neden açıklanır ki? Eğer bir aksilik olmazsa, 2014 seçimleri 3 aşağı 5 yukarı 2009 seçimleriyle aynı sonuçta biter. Bizim de koyduğumuz hedef bu. Yüzde 56.7 ile yarışıyorum yani kendimle. Onun üzerinde oy almayı hedefliyorum, bu kadar. Yarışım kendimle, son aldığım oyu aşmak. Tabi aday olursam… Gelecek yerel seçimler eğer aksilik olmazsa, 2009 seçimleriyle aynı sonuçta biter. Yüzde 56.7 ile yarışıyorum, yani kendimle” şeklinde konuştu.

’‘Metro Biterse…’’

Kentin önemli gündem maddeleri arasında yer alan ve yine geçtiğimiz hafta METROda yaşanan onay krizi ve erteleme haberleri için de şunları kaydetti: “Bittiği zaman yeni bir konu bulması lazım herkesin eleştirmek için. Bunla epeyce idare ettik. Bittiğinde en çok biz sevineceğiz. Eli kulağında ve zor bir şeyi geçiyoruz. Çok yakında hallolacak.”
Ege’nin Sesi-Ali Arda PERK/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.