site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan ve Muhtarlar 2015 Yılını Değerlendirdi

Başkan ve Muhtarlar 2015 Yılını Değerlendirdi
01.02.2016
A+
A-

Göreve geldiği günden bu yana her ay yapılan muhtarlar toplantısının bir yenisi daha yine Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı öncülüğünde gerçekleştirildi. 2015 yılında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Muhtarlara devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Vatandaş ile belediye arasında köprü olan muhtarlarile doğru zamanda doğru çalışmaları yapmak üzere her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Ocak ayı değerlendirme toplantısı yapıldı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başkanlığında gerçekleşen toplantıda muhtarlarabiten ve devam eden çalışmalar ile ilgili bilgiler verildi.Halkın muhtarlara ilettiği isteklerin de dile getirildiği toplantıda söz konusu talepleri dinleyen Başkan Bakıcı, sorunların giderilmesi ve en kısa zamanda çözüme kavuşturulması için ilgili birim amirlerine talimat verdi.

Amaç, ilk ağızdan doğru bilgi

Muhtarlardan gelen 314 başvurudan 257 tanesinin çözüme kavuştuğunu ve 57 tanesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Muhtarlar tarafından yapılan başvurularınçok önemli bir bölümünü çözüme kavuşturduk. Bunun dışında kaydı olmayıp hemen çözüme kavuşturduğumuz talepler de oldu. Olanaklar dahilinde zamanla çözüme kavuşturulacak sorunlar hakkında da sizleri doğru ve açık bir şekilde bilgilendirme yapıyoruz” dedi.

Toplantıda Selçuk’ta hayata geçen ve yapılması planlanan bazı projeler hakkında bilgi de veren Başkan Bakıcı, Meryemana Tabiat Parkı, TEDES projesi, Pamucak 2. Etap çalışmaları ve yatırımcıların ilçe ziyaretleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Selçuk Tabiat Parkına kavuşuyor

Meryemana Tabiat Parkının Bakanlık tarafından onaylandığını ve başta mali konular olmak üzere her türlü çalışmanın şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü belirten Başkan Bakıcı; “Meryemana Tabiat Parkı ileilgili kurul görüşleri alınarak bakanlık tarafından onaylandı. Projeyle Selçuk yepyeni bir destinasyon alanına kavuşmuş olacak. Bakanlıklarla fevkalade uyumlu bir çalışma sürdürüyoruz. Çalışmaların da önümüzdeki günlerde başlayacağını düşünüyorum” dedi.

Ören yeri kesintileri

Bakıcı konuşmasında ayrıca bir önceki yönetim zamanında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne intikal ettirilmeyen Ören yeri kesintilerinin de kendi dönemlerinde gündeme getirildiğini belirterek “Yaklaşık 300 bin TL’lik kısmı ödedik. Zamanında aktarılmayan birikmiş borç toplamı ise 3 Milyon TL tutarında” dedi.

Daha yaşanabilir bir Selçuk

Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince takip edilen TEDES uygulaması ile ilgili olarak da bilgi veren ve bu uygulamanın trafik kazalarını en aza indirmesinin yanı sıra bazı suç ve suçluların önüne geçmek açısından müdürlüğümüzde yardımlar alındığını biliyorum. Caydırıcılığın yanısıra aynı zamanda kaynak oluşturması açısından da önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı, belirli bir saat diliminde yapılan uygulamada 20 araç ilçemizden olmak üzere yaklaşık 300 aracın kural ihlali yaptığını söyledi. Vatandaşların bu uygulama ile birlikte hem trafik kurallarına daha dikkatli davrandıklarını, hem de söz konusu alanlarda çok sık meydana gelen trafik kazalarının önlenmiş olduğunu kaydeden Başkan Bakıcı; “ Bizler her konuda gençlerimize, çocuklarımıza örnek olmak zorundayız. Amacımız; insanların birbirine daha saygılı olduğu, daha yaşanabilir ve kurallara her anlamda uyulan bir Selçuk olmasını sağlamak” diye konuştu.

TJ3A4903

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Ne yaptınız da neyi değerlendiriyorsunuz ?