site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan Ülgür Memura Darptan Mahkum

Başkan Ülgür Memura Darptan Mahkum
20.07.2013
A+
A-

vefa-ulgur-mahkeme

Kardeşleriyle birlikte çalıştırdığı soğuk hava depolarını denetlemeye gelen vergi denetim memurlarını dövdüğü gerekçesiyle yargılanan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür 6 ay 20 gün hapis cezası aldı, ceza paraya çevrildi. Ülgür’ün daha önce ‘hükmün ertelenmesinin geriye bırakılması’ kararıyla ertelenen cezaları da işleme konuldu. Mahkeme, memurlara saldırdığı iddia edilen Ülgür’ün kardeşine de 4 bin TL para cezası kesti.

Selçuk Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Vefa Ülgür, kardeşlerine ait soğuk hava depolarını denetime gelen vergi memurlarına saldırdığı iddiasıyla yargılandığı davada mahkum oldu. Geçtiğimiz Şubat Ayı’nda yaşanan olay tartışmalara neden olurken, Belediye Başkanı Ülgür ve yakınları tarafından darp edilen memurlar şikayetçi olmuştu. Başkan ve kardeşinin yargılandığı dava Selçuk Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Olay günü, İzmir Vergi Dairesi’nin talimatı ile denetime giden Vergi Memurları Müslim Cahit Okutan ve Mahmut Özay, hakim karşısında hazır bulundu. Ülgür, duruşmaya katılmazken görevlendirdiği üç avukatı savunma yaptı. Duruşmada huseyin-vefa-ulgurVergi Memuru Müslüm Cahit Okutan “Şahsıma yapılan saldırının karşılıksız kalmamasını istiyorum” derken Avukatı Mehmet Emin Sakin de Başkan Ülgür’ün cezalandırılmasını istedi.
 
DOKTOR DİNLENSİN
Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ün avukatı Melih Şar, memur Okutan’ın yaralanması olayından sonra doktor raporu ile ifade verenlerin açıklamaları arasında çelişkiler bulunduğunu söyledi. Şar, raporu yazan Selçuk Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli Dr. Bülent Cinel’in dinlenmesini talep etti. Ayrıca talep uygun görülmezse de bilirkişi incelemesi istedi.

BAŞKAN ZOR DURUMA DÜŞTÜ
Ülgür’ün diğer avukatı Cengiz Aydın da mahkemede, olay sırasında yaşananlardan başkanın sorumlu olmadığını söyledi. Aydın, “Müvekkilim olay yerine gelmeden önce müştekiler (vergi memurları) şikayet konusu kamyonlarla ilgili olarak gerekli evrakları istemişlerdir. Ardından Erdallı Ticaret yetkilileri tarafından evraklar kendilerine teslim edilmiştir. Tır’a mal yükleme işinin tamamlanmadığını da görmüşlerdir. Dolayısıyla bu işlem tamamlanmadan sevk irsaliyesinin ve faturasının kesilmesi mümkün değildir. Dayı başı ile mükeyyefiyet tesis etmek istemişlerdir. İlgili şahıs da kimliğini vererek kendisinin işçi olduğunu söylemiştir. Burada vergi usül ve SGK açısından işlenmiş bir suç bulunmamaktadır. Müvekkilim (Vefa Ülgür) olay yerine geldiğinde niye kimliğin alındığını sormuş, buna yetkilerinin bulunmadığını ifade etmiştir. Müştekinin ters cevap vermesi, müvekkilin de belediye başkanı olması sebebiyle tartışma büyümüştür. Burada memurun görevinin engellendiğine dair bir durum yoktur. Memurlar görevlerini yerine getirmişler hatta tutanak tanzim etmemişlerdir. Belediye başkanı olan, siyasi kimliğe sahip müvekkilimi zor duruma düşürmek için bu şekilde beyanda bulunmuşlardır. Suçun unsurları da oluşmamıştır” dedi.

Ülgür’ün duruşmaya katılan üçüncü avukatı da iddiaların soyut olduğunu ifade ederken, ortada tanık beyanı ve bir kanıtın bulunmadığını dile getirdi.

HEM HAKARETTEN, HEM DİRENMEDEN!
Tarafları dinleyen Hakim İrfan Ünüvar, Belediye Başkanı Ülgür hakkında Memur Müslüm Cahit Okudan’a direnme ve hakaretten ceza verdi. Ülgür, ‘direnme’ suçunda 6 ay hapis cezası alırken suçu birden fazla kişiye karşı işlediği için cezası 8 aya çıkartıldı. Daha sonra ‘iyi halden’ 6 ay 20 güne indirildi. Bu ceza da paraya çevrilerek 4 bin TL ödemesine hükmedildi. Başkan Ülgür ‘hakaret’ suçundan da ayrı ceza aldı. Ülgür’ün günlüğü 20 TL’den 350 gün para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Bu ceza da 7 bin TL olarak belirlendi. Ülgür’e toplam 11 bin TL’lik fatura çıkarken mahkeme taksitlerin bir tanesinin bile gecikmesi halinde cezasın hapse çevrilmesine karar verdi.

KARDEŞE AYRI CEZA
Mahkeme, Başkan Ülgür’ün kardeşi Sefa Ülgür’ü de cezalandırdı. Memurlara karşı ‘direnme’ suçu işlediği ifade edilirken 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme cezayı 6 ay 20 gün hapis cezasına indirirken 4 bin TL para cezasına çevrildi. Daha önce de başka suçlardan yargılanan Sefa Ülgür’ün kararı kesinleşti.Mahkeme yedi gün içinde Yargıtay’a itiraz yolunu da açık bıraktı.

Kaynak: Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ

YORUMLAR
  1. partili dedi ki:

    GEÇMİŞ OLSUN FAKAT ARTIK DEĞİŞİM ŞART YENİ BİR BAŞKAN ADAY OLMALIDIR DEĞİŞİM ARTIK ŞART.

  2. Anonim dedi ki:

    Hemen başkan savucularının siyasi komplo teorilerini, başkanın mahsumiyeti ile ilgili açıklamalarını bekliyorum. Tıpkı bundan bir iki ay önce başkanın suçlu bulunduğu başka bir davadan sonraki açıklamarında olduğu gibi.

  3. RÜZGAR dedi ki:

    BAŞKAN İSABEY İLKOKULUNUN ÖNÜNDE YÜZLERCE KİŞİNİN ÖNÜNDE SALDIRIYA UĞRADI DARP EDİLDİ. DAVA HALA SONUÇLANMADI. SEN ŞİMDİ KALKIP TA ADİL MAHKEMELRDEN HUKUKTAN BAHSEDEBİLİRMİSİN.

    NOT SAYIN EDİTÖR BU İKİNCİ YORUMUM NEDEN YAYINLAMADIĞINIZI MERAK EDİYORUM.

  4. Anonim dedi ki:

    ahaha çok dava kapıda zaten. bence yatıcak yeri yok bu adamın

  5. İSİM SOYiSİM dedi ki:

    tabi siz dava üretmekte hızlısınız.nefes aldırmayın da seçimde bu adamla uğraşmak zorunda kalmayın…..

    1. Anonim dedi ki:

      ateş olmayan yerden duman çıkmaz. var ki sebep davalar oluyor. allah allaaaaah. bunlar da avukatı

    2. Anonim dedi ki:

      biz değil o hızlı dava üretmekte. başkan olmadığı gün sokakta yürüyemeyecek bile kendisi. yüzüne bakan olmayacak çünkü. hükümdarlığı bitecek az kaldı

  6. Anonim dedi ki:

    sayın rüzgar isabey ilkokulu önünde olanlardan bahsetmişsin. o seçim günü belediye başkanının yaptıklarından neden bahsetmemişsin seçim günü görevli olan memur ve diğer görevlilere söyledği sözlerden dolayı özellikle o seçim zamanı selçuk ilçe seçim kurulu başkanının söyledikleri sözlerden ve davranışlarından dolayı ceza aldığını biliyormusun. senin bu selçukta bilmediğin o kadar çok şey varki. hele doğruları bilmek istemeyen o kadar işlerine gelmediği için bilmek istemeyen o kadar çok insan varki

    1. Anonim dedi ki:

      o günkü darpla belediye başkanın seçim kurulu başkanıa söylediği sözlerin ne alakası var. Darpı yapan Seçim kurulu başkanın oğlumuydu

      1. Anonim dedi ki:

        O hakaretleri çevredeki tüm görevlilere hele okul yöneticilerine, seçimde görevli sandık başkanlarına ve seçim kurulu başkanına eden bir belediye başkanı idi. ve bu yüzden de ceza aldığını biliyorum

      2. Anonim dedi ki:

        ANONİM NE EKERSEN ONU BİÇERSİN MİLETE HAKARET ET SONRA YOK ŞUNU YAPIYORLAR . YORUMLARDA SAVUNUYORSUNUZ YAA BAŞKANIN VE KARDEŞİNİN DÖVMESİNİ. HEM DÖVDÜKLERİ KİŞİ DEVLET GÖREVLİSİ

  7. GÜNEŞ dedi ki:

    Anonim kardeş emniyet müdürü o gün oradaydı korkusundan yoktum dedi unutmadık. mahkemeye fotoğraflarla sunuldu hakim fotoğrafı delil olarak kabul etmedi. kırık kemiğe rapor alınamadı şimdi dediğin doğru bu insanlar gerçekleri görmezden gelip karar verdiler. Ben onları vicdanları ile yalnız bırakıyorum. Anonim kardeş sen dayak ye yediğin dayağı herkes görsün ama ceza bile almasınlar hem de kamu görevin devam ederken sen ne yapardın acaba.

  8. RÜZGAR dedi ki:

    Sayın Anonim. Yani sen şimdi başkana saldırılmasını darp edilmesini haklı mı buluyorsun. Bu yorumundan her hakkını arayan darp edilebilir anlamını mı çıkarmalıyız. Ayrıca sen vergi memurunun yaptıklarından ve sözlerinden haberdarmısın ? Senin de bu Selçuk’ta bilmediğin ve bilmek istemediğin o kadar çok şey var ki!..

    1. misaifr dedi ki:

      sevgili rüzgar sana ilginç bir bilgi vereyim, o gün başkan darp edilirken karşıdan keyifle izleyen bir adam vardı bu saldırı olayını, yani başkanın karşısında olanlardan biri. sonra ne oldu? bu adamın kızı bir birimin müdürü oldu hem de gidip özel mülakat yaparak.

      1. Anonim dedi ki:

        Rüzgarın bu konuda söyleyecek pek birşeyi yok galiba. daha birçok konuda olduğu gibi. uyan kardeşim uyaaan. karın tokluğuna da tutulmaz ki bu kadar alkış 🙂

  9. aydın dedi ki:

    Arkadaşlar belediye başkanı insan değil mi? Sizler haksızlığa uğradığınıza inandığınızda herhangi biriyle tartışmıyor, hatta kavgaya tutuşmuyor musunuz? On beş yıl bu ilçeye hizmet eden bir insanın, bir hemşerimizin ceza alması sizi neden bu kadar sevindiriyor anlamadım. İnsanların felaketine sevinilmez o soğuk hava deposunda ki olayı sizlerde yaşayabilirsiniz. O depo başkanın değil halkın deposudur.

    1. Anonim dedi ki:

      o zaman kendinin gibi davranmasaydı

  10. Salih Tosya dedi ki:

    Haksızlığa ve saldırıya uğrayan memurun durumu ne olacak sayın Aydın ?

  11. RÜZGAR dedi ki:

    Demokratik hakkımızı kullandığımız seçim meydanlarında saldırıya uğrayıp, darp edilen haksızlığa uğrayan belediye başkanının durumu ne olacak Salih Tosya ?

    1. Anonim dedi ki:

      Belediye başkanı seni basın danışmanı yapsın arkadaşım. sen de rahat edersin. Ben yoruldum artık senin bu savunmalarından vallahi.

  12. APASASLI 35920 dedi ki:

    demokrasilerde çare tükenmez!!!

  13. GÜNEŞ dedi ki:

    Memur oraya giderken kimden emir aldı sayın Tosya bunun yanıtını ona sormanız lazım. Kimse memur oldu diye birilerinin emri ile izinsiz olarak başka bir kamu kurumunu teftiş edemez. Hele ki emri siyasi parti yetkilileri verdiyse. Belli ki uygulama doğru değil, yoksa vergi dairesinin müdürünün neden hemen tayini çıktı. Benden emir almadı diyemedi.

    1. Anonim dedi ki:

      Bunlar size anlatılan hikayeler. olayların iç yüzü hiç de böyle değil.

  14. Anonim dedi ki:

    Hep komplo hep komplo !!! Hırsızın hiç mi suçu yok yahu? Bir değil,iki değil,hep mi başkan haklı?

  15. ŞAZİYE SÖĞÜTÇÜ dedi ki:

    Boşuna heveslenmeyin, SAYIN H VEFA ÜLGÜR BAŞKAN, GEÇEN GÜN NE DEDİM YUKAR DA TAYİP, SELÇUK TA VEFA, VEFA şayet yoksa AKP boşuna heveslenme, SELÇUK un belediye başkanı İBRAHİM SOĞUTMAZ.

  16. Anonim dedi ki:

    Adama sorarlar yerel bir gazetede sayın sabahattin izcioğlunun bir yazısına ismail payamcı yine yerel gazetede cevap veriyor. pazar yeri belediye dükkanlarının önüne ağaç korkuluklar yapmadan önce kiralayan yoktu diye ama biz bunları yaptık şimdi 40-5- milyar hava paralarla devredildiğini söylüyor. bu devredenler kimdir kimin malını kime hava para ile devrediyor. belediye malının üzerinden kimler rant elde ediyor. bu suç değilmi. ismail payamcı bunu kendi ağzınla itiraf ediyor. ama hiç bir soruşturma açılmıyor. hele duyduğuma göre beledi meclisinde de de bu dükkanlardan ayrıca para alınması yönünde bir karar alınmış bu ne demektir

  17. Anonim dedi ki:

    her türlü kanunsuz işlere karışmış bir belediye. yine sabahattin izcioğlunun yazdığı yazıdan bir alıntı. sayın belediye yöneticileri selçuk gençlik spora gerçekten 31 milyar kusur malzeme yardımı yaptınızmı yoksa hocanın yazdığı 8 milyar kusur mu . bu ne demek oluyor belediye gazetesinde gerçeğin ne olduğunu yayınlamanızı şeffaflık ve dürüstlük açısından ivedi olarak selçuk halkı olarak bekliyoruz

  18. Anonim dedi ki:

    Salih tosca sen selcuklu degilsin selcukta konusmay hakkin yok. Hem sen kimsin vefa gibi bir adami elestiriyorsun. Once onun gibi adam ol ondan sonra cik elestir

    1. Canan ÇAYIR dedi ki:

      Düşünen herkesin kente, hayata, işleyişe… dair söyleyecekleri vardır sayın anonim. Kendinize gelin ve silkinin lütfen. Bu kadar sığ bir bakış açısıyla ne üretebilirsiniz, ne paylaşabilirsiniz?

    2. Anonim dedi ki:

      anonim salih tosyayı eleştiriceğine sen ilk önce yukarıda anonim rumuzlu vatandaşın yazdığı yorumdaki konulara cevap ver. Gençlik SPOR a verildiği söylenen Bu paralar gerçekten verilmişmi verilmedi ise bu paralar nerede verilmişse bu evrağın belediye gazetesinde yayınlanması gerekmezmi lafa geldiğinde şeffafliktan bahsediliyor. hiç birşeyden verilmeyecek hasaplarının olmadığından bahsediliyor o zaman bunların yayınlanması gerkmiyormu. ben bir vatandaş olarak bu belgeyi görmek istiyorum