site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan Sengel: “Atatürk’ü Sanatla Anıyoruz, Anlıyoruz”

Başkan Sengel: “Atatürk’ü Sanatla Anıyoruz, Anlıyoruz”
13.11.2019
A+
A-

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 81. Yılında Selçuk’ta özel bir şan konseri ile anıldı. İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçılarının katılımıyla Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen konserde katılımcılar birbirinden özel şarkılarla muhteşem bir müzik ziyafeti yaşadı. Konser sonrası sanatçıları tebrik eden Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Biz bu kentte Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur” sözünden ilham alarak bir kültür politikası inşa etmeye çalışıyoruz. Bu yolda çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

10 Kasım sebebiyle gün boyu düzenlenen etkinliklerin yanı sıra akşam Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda özel bir şan konseri düzenlendi. Belleklere kazınan önemli şarkıların ve türkülerin İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları tarafından icra edildiği konserde piyanoda Nadezhda Golub Gonen, kemanda Ahmet Düzenoğlu, çelloda Fazıl Hakan Gürkan, Solist Bariton Murat Duyan ve Solist Soprano Ayşe Şener Özmen yer aldı. Konsere Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in yanı sıra Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin Şimşek, CHP Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“BU KENTTE BİR KÜLTÜR POLİTİKASI OLUŞTURUYORUZ”

Konserin sonunda sanatçıları tebrik eden Başkan Sengel, Atatürk’ün sanata verdiği öneme değinerek; “O kadar lezzetli bir şey dinledik ki; ben doyamadım. Her bir sanatçımıza çok teşekkür ediyorum. Bir şeyi fark ettiğinizi düşünüyorum. Biz Selçuk’ta göreve geldiğimizden beri belediyecilikte bir şeyleri değiştirmeye çalışıyoruz. Evet, çöplerin toplanması lazımdı, evet imar çok önemli. Ama tuğladan taştan başka şeyler yapmaya çalışıyoruz burada. Bu topraklara yaraşır bir kültür politikası inşa etmeye çalışıyoruz” dedi.

10 Kasım’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak kadar anlama açısından da önemli bir gün olduğuna dikkat çeken Başkan Sengel; “Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur” sözünün arkasında durarak bir kültür politikası inşa etmeye çalışıyoruz. Bu yolda çalışmaya da devam edeceğiz. Köy Akademilerinden konserlere kadar bu tür kültür sanat faaliyetlerimiz devam edecek. O yüzden şunu söylüyoruz; bir kente dokunmak demek o kentin her hücresine girebilmek demektir. Kültürel etkinlikleriyle de bunu başardığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ÇİÇEĞİ KADIN SANATÇILARA VERDİ

Konuşmasının sonunda tüm sanatçılara teşekkür eden Başkan Sengel; “ Ben kadın belediye başkanı olarak burada yer alıyorsam; sizler kadın sanatçılar olarak bu sahnedeyseniz Mustafa Kemal Atatürk sayesinde” diyerek kadın sanatçılara çiçek takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.