site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan noktayı koydu: Kaybetsem bile

Başkan noktayı koydu: Kaybetsem bile
12.07.2015
A+
A-

bakici

AK Parti’de krize neden olan Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile ilçe yönetimindeki sorun il başkanlığına taşınırken konunun bir numaralı muhatabından açıklama geldi. Başkan Bakıcı, “Selçuk’ta bir sistem oturtuyoruz. Bunun sancıları yaşanıyor. Bu durumun benim yakınlarımda bile algılanmasında zafiyetler var. İlçe başkanı gibi davranamam. Belediye başkanlığını kaybetsem bile bu tavrım sürecek” dedi. Bakıcı, CHP’ye geçeceği iddialarını ise kesin bir dille yalanladı.

Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Zeynel Bakıcı ile AK Parti Selçuk İlçe Teşkilatı arasında yaşanan gerilim sürüyor. Belediye Başkanı Bakıcı’ya tepki gösteren İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ve meclis üyeleri geçtiğimiz hafta grup toplantısına katılmamış, başkanı partili belediye başkanı gibi çalışmamakla suçlamıştı.

AK Parti’de krize neden olan konu il başkanlığına taşınırken konunun bir numaralı muhatabından açıklamalar geldi.

Egedesonsöz’e konuşan Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı gelinen noktayı ayrıntılı bir şekilde anlattı. Bakıcı, “Selçuk 15 yıl çok farklı bir şekilde siyaseten biçimlendirildi. İdeolojik düşünce içinde yönlendirildi. Benden farlı düşünen benim etrafımda olmaz mantığı gelişti. Demokratik yaşamda farklı düşünceler olmalıdır. Başkan değiştiği zaman kurumun hepsinin aynı düşünmesini beklemek yanlıştır. Kurumlar hizmet yeridir, siyaset yeri değildir. Başkan ve meclis seçimle gelir ama çalışanlar hizmet ederler. Onların düşüncelerine bizim saygı duymamız gerekiyor. Üst yönetim kademesinde yer alanların, başkanın ekibi olarak adlandırılan yapının başkanın siyasi görüşü doğrultusunda hareket etmesi doğrudur. Bunu yaparken de insanların siyasi düşüncelerini dikkate almalıyız. Hiç kimsenin üzerinde siyasi düşüncesinden dolayı baskı yapmamalıyız. Daha önceki dönemde otoriter, baskıcı, zulmeden yapı olduğu için şu anda demokratik anlayışın başkan tarafından gösterilmesinin toplum tarafından algılanması biraz gecikiyor. Daha önceki örnek kötü örnektir. Olması gereken örnek demokratik yaklaşımları önemseyen, fikirlere önem veren yapıdır. İnsanlar siyasi bakımdan farklı düşünebilirler. Bu onların hakkıdır. Bir kurumda çalışan insanlar, alt kadrolarda görev yapanlar daha da serbestleşir. Alt kademede görev yapan insanları özgür olmalıdır. İşleri aksatması, engellemesi olumsuz tavırlar içinde olması, halka hizmeti götürmede geç kalması tabi ki affedilemez” dedi.

ZAAFİYETLER VAR
Selçuk’ta partili belediye başkanı olmamakla eleştirildiğini ifade eden Başkan Bakıcı, “Bizim sıkıntımız var o da doğrudur. Sıkıntıyı da tabi ki de hukuk ve yasalar çerçevesinde, insan özgürlüğü içinde, çalışma disiplini ile aşmaya çalışıyoruz. Toplumlarda düşünce ve anlayış değişikliği bir anda olmaz. Herkes düşüncesinde özgürdür. Bu hususun benim en yakınımdaki kişiler tarafından algılanmasında zafiyetler vardır. Göreve geldiğimde benden istenen bizim gibi düşünmeyen o insanların işlerine son verilmesi ve zor görevlere atılmasıydı. Bunların doğru olmadığını, önceki yapılanların yanlış olduğunu aktardım. Bizim anlayışımız zaman alacak. Bunu tabi ki de biliyorum. Bu anlayış asıl olandır ve doğru olan da budur. İnsanların el ele tutuşması, birbiriyle kol kola yürümesi lazım” diye konuştu.

PARTİYE DEĞİL LİYAKATA BAKARIM
İçinde bulunduğu durumun kolay olmadığının da farkında olduğunu vurgulayan Başkan Bakıcı, “Yıllarca burada garip bir belediyecilik anlayışı yürütüldü. Bir vatandaş ruhsat alması gerektiğinde ona ‘CHP’ye üye olacaksın’ denildi. Ya üye olmanız gerekiyor ya da birisini bulmanız gerekiyordu. Böyle bir mantık olabilir mi? Farklı partiden de olsa onlara eziyet mi etmek lazım. İnsanlara sevgi, saygı gösterirseniz büyürsünüz. Ama insanlara baskı kurar, zor kullanırsanız sistem yürümez. Toplumu ayrıştırırsınız. Eski yönetim için bizim arkadaşlarımız ‘CHP’lilerden başka kimseyi işe almıyor, partizan davranıyor’ diyordu. Şimdi göreve biz geldik. Eleştirdiğimiz bir mantığı benden isteyemezsiniz. Bu konuda duruşum nettir. Ayrıca partizanca bakışı ve kendini yırtarcasına bir partinin ideolojisini savunmayı doğru bulmuyorum. Partinin politikaları uygulamak ve iş yapmak lazım… Parti faaliyeti takım tutulur gibi olmaz. Böyle partiler de büyümez. Menfaat için particilik yapılmaz. Yarın menfaatin biter başka partiye geçersiniz. Ben partili diye adamı işe almam. Onun liyakatine, ahlakına bakarım. Tabi ki pozitif baktığımız zamanlar olacaktır. Ama birisi işini yapıyorsa, çalışkan ve ahlaklıysa bana da destek vermemişse onu partime oy veren bilgisiz, çalışmayan ve körü körüne bakan birisine karşı tercih ederim. Ben partiye değil liyakate bakarım” dedi.

DÜRÜSTLÜĞÜN MALİYETİ YÜKSEKTİR
Parti içinde çatışmanın da meclis üyeleri ile arasındaki durumun da zamanla düzeleceğine inandığını belirten Başkan Bakıcı, belediye içinde kendisine karşı olan yapılar olduğunu bildiğini söyledi. Bakıcı, “Farklı düşünceden dolayı işlerin yavaşlatıldığını görüyorum. Talimatı bile verirken insanca davranıyorum. Kırarak, dökerek, hakaret ederek çözmeye çalışmıyorum. Sistem oturduğunda onlar da anlayacaklar. Belediye başkanı olarak keskin, kırıcı ve sert olabilirim. Benim aleyhime çalışanları bile nezaketen uyarıyorum. Bunlar yaptıklarından zamanla utanacaklar. Dürüstlüğün maliyeti yüksektir. Bu maliyet seçim kaybetmeme bile neden olsa buna razıyım. Esas olan toplumun kazanmasıdır. Zaten çok büyük kesim bunu gözlemliyor, takip ediyor. Hakkını veriyor. İnsanlarla bir araya geldiğimde görüyorum. Siyaset çıkarı olan, keskin kesim bu konuda direnç gösteriyor.

AK Parti açısından haklı olunan nokta uzun süre iktidarda olmamanın getirdiği beklenti var. İş, istihdam açısından beklenti vardı. Diğer yapılmayan işlerle ilgili beklenti de var. Bunları meşru zeminde çözmeye çalışıyoruz. Kapımı hiç kapatmadım. Çalışmamayı yeğledim ama insanları ret etmedim. Herkesle bir araya geldim. Herkesle görüşeceğim. Toplumun bana yaklaşımından memnunum. İnsanlar da benden memnun. Beni yıpratmaya çalışan belli isimler var. Yıpratmada başarılı olamayacaklar” dedi.

KENDİME YAKIŞTIRAMAM
Bakıcı, seçim sonuçları ve partide yaşanan tartışmalı sürecin ardından kendisi için söylenen “CHP’ye geçebilir” sözlerine de yanıt verdi. Bakıcı, “Bize yakışanı yaparız. Olmaz öyle şey. Bu durum bize yakışmaz. Seçildiğim partide devam edeceğim. Yoksa bize oy verenlere mahçup oluruz. İlk olarak böyle bir şeyi kendime kabul ettiremem. Biz Büyükşehir Belediyesi ve onun başkanı ile uyumlu çalışmak zorundayız. Sayın Kocaoğlu bize destek veriyor. Ona saygım sonsuzdur. Ortak çalışacağız. Çünkü birlikte çalışma zorunluluğumuz var. Uzlaşı kültürünü yaymak zorundayız. UNESCO’yu böyle kazandık. Şimdi ilçemize milyonlarca liralık yatırımlar yapıyoruz. Bir araya gelmeyi, el ele tutuşmayı öğrenmemiz gerekiyor. Siyaset çatışarak olmaz. Uzlaşı her zaman kazanır” ifadelerini kullandı.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Seçim öncesi Selçuk’u hep birlikte el ele yöneteceğiz demiştin Sayın Başkan. Allah’ını seversen yönetim alt kadronda Selçuk’un sorunlarını bilen bir kişi göstersene, olmadı başkan olmadı. Selçuk’u Selçuk’lular temsil etmiyor.Sana saygımız var ama selçuk’un sorunlarını bilen kişiler yönetimde olmadıkça dışarıdan ithal ettiğiniz kişilerle işiniz zor. Çünkü yönetim kadrosunda bulunanlar Selçuk’un mahallerini tanımıyor.Kısaca bu kadroyla bu kadar olur.Kolay gelsin Başkan.

  2. Selçuklu dedi ki:

    Evet hocam yıllardır selcuk ta her gelen giden tarafindan alinanlari çıkardığı icin bir gelenek haline gelmiş. Çünkü selcuk’lu sokakta tek başına bir başkanı görmeye tanik olmamış. Her gelen gidenin aldiklarini çıkardığı gibi yaptıklarını bozmuş. Ama sizi elestirenlerde hakli hocam cünkü selcukta, turizmci memnun, konut sorunu yok, otopark sorunu yok, ilcemizin yeni Garajı faalitete geçti. Kapali pazaryerimiz yapıldı hastanemiz tam kapasite ile calisiyor bunlari geçmiş yonetimler hepsini yaptilar masallah.size ihtiyaclari yok bunlar hizmet isteyen kesimler degil, bunlar kendilerine yontmaya calisan kesim.hocam siz bildiginiz yoldan sasmayin insanlari ekmeginden edeceginize is imkanlarini yaratin.sizin arkanizda olan hukumetinde sizi yanliz biraktigini düsünüyorum indallah hayal ettikleriniziyapar ve basarili olursunuz Allah yardimciniz olsun.

  3. UYAR KUCUK dedi ki:

    SAYIN BAŞKAN ACILIŞ RUHSATLARIYLA İLGİLİ OLARAK ESKİ BAŞKANI VE CHP Yİ KÖTÜLEMİŞSİN ŞİMDİ COKMU KOLAY RUHSAT ALMAK DAHADA ZOR ESKİ BAŞKAN KÖTÜDE OLSA YİNE SELCUK HALKINA YARDIMCI OLUYORDU YA SENİN DÖNEMİNDE BU KOLAYLIK OLUYORMU RUHSAT ALMAK İCİN BİN DEREDEN SU GETİRMEN GEREKİYOR BİR VATANDAŞ GİBİ GİT BAKALIM RUHSAT ALMAYA NE ZORLUKLARLA KARŞILACAKSIN BIRAKIN RUHSATI BEN BİR VATANDAŞ OLARAK KENARDA KARPUZ SATMAK İSTİYORUM DESEM ZABITA MÜDÜRÜNÜZ NE KADAR ZABITA VARSA GÖNDERİR BIRAKIN KENDİNİZİ KANDIRMAYI HALK SENİ VE YANDAŞLARINI İYİ BİLİYOR BIRAKIN BUNLARI SEN İLK ÖNCE ZABITADAKİ GÖREVLİLERE LAF GECİR BEN SÖYLEMİYORUM GAZTELER SÖYLÜYOR BUDAMI YALAN SEN SADECE GÜLMESİNİ BİLEN BİR BAŞKANSIN

  4. AK PARTİLİ SIRADAN AMA ÇOK KIZGIN VATANDAŞ dedi ki:

    7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEN TEK BAŞINA İKTİDAR ÇIKAMADIĞIMIZ İÇİN BU SANA BİR SÜRE DAHA RAHAT NEFES ALDIRDI. İÇTEN İÇE BUNUN MUTLULUĞUNU YAŞADIĞININ FARKINDAYIZ. ANCAK SEÇİMLER YENİLENİRSE ALLAHIN İZNİ VE HALKIN İRADESİYLE YENİDEN TEK BAŞINA İKKTİDAR OLARAK ÇIKACAĞIZ. O ZAMAN 2 YOLUN BİRİ EFENDİ. HERŞEYİ YAZIYORUZ BİR KENARA…

  5. Yurttaş dedi ki:

    Sayın başkan siz aday adayı olduğunuzda bu ilçe yönetimi vardı.Bu yönetim size şu meclis üyeleri ile seçime gideceksiniz dediler siz de gittiniz.Kazandınız.Neden her şeyi kabul ettiniz de şimdi birbirinize ağır geliyorsunuz.Sizin örgütle kavga etmeniz Selçuk için yararlı ise her gün yapınız.Başka da bir şey yaptığınız yok ki.Eğer sizlere oy verenlere hala daha bana parti için değil ben olduğum için oy verdiler demeye devam ederseniz hiç bir iş yapamazsınız.Yaparım diyorsanız seçim zamanı kişisel harcamalarınızı açıklamanız gerekir.Yoksa sizlere yardım eden grup ve aileleri herkes biliyor.Kişisel servetinizle Selçuk’a yatırım yapacaksanız buyurun yapın.Çünkü size merkezi hükumetin yatırımları Selçuk’a gelsin diye mantıklı ve eski başkanın dışladıkları oy verdi.Siz en iyisi nerelerde hata yaptım diye düşünün ona göre karar verin.Selçuk’ta çok yetenekli hocalar olmadığını düşünmüyorsunuzdur İNŞALLAH?

  6. Anonim dedi ki:

    Zeynel Başkan sana oy verenleri mahçup etmemek için CHP ye geçmeyeceğini söylüyorsun. İyi de seni zaten CHP li seçmen o koltuğa oturrtu. Şimdi bu durumda CHP li seçmenine ayıp etmiş olmuyormusun ? Senin işin zor. Arafta kaldın kimseye yaranamıyorsun.

  7. Dalyork dedi ki:

    Gitti Selçuk’tan bir 5 yıl boşa… Hadi bakalım hesabını kimden soralım. Aha bu arkadaştan mı? AKP den mi? Yoksa bunlara oy veren CHPlilerden mi?

    1. Anonim dedi ki:

      seni de biliyoruz.

      1. Dalyork dedi ki:

        Ne zararımı gördün be nankör 🙂

        1. Anonim dedi ki:

          bi faydan da yok da ondan… etkisiz eleman 😀

          1. Dalyork dedi ki:

            Beni ne kadar biliyorsun, belki çok faydalıyım 😉 tanımadan bilemezsin

    2. aaaaaa dedi ki:

      önçe kendine sor

      1. Dalyork dedi ki:

        Vallaha sordum, ama ben masumum çünkü bas bas bağırdım bu adamlar seçilirse böyle olacak diye, ben kendi üstüme düşen görevi yaptım. İnsanları döve döve uyandıramam ya! (Uyandırabilir miyim acaba?)

  8. Anonim dedi ki:

    AH BE ZEYNELCİM ÇAMURA BATTIN GIRTLAGINA KADAR KURTULCAM DİYE UGRAŞIYORSUN. ÇIKIŞ YOK O BATAKTANNNNNN…BOGULACAKSIN YOOK OLACAKSIN BİTECEKSİN. YANINDAKİ YİYİCİ TAYFAYIDA GÖRÜCEZ KALAN 3 YIL SON 1 YILI HESABA KOYMAYA GEREK YOK AMA OLSUN ALSINLAR MAAŞ. 3 YIL SONRA BAKALIM SEN İZMİRE GİDİCENDE ONLAR NERELERE GİDECEKLER….

  9. selçuk dedi ki:

    çirkin yorum yapanlar eleştirenler hep bir menfatin peşin.de koşan insanlar ne oldu istekleriniz olmayınca en kötüsü bu başkanmı oluyor utanmasanız vefaya kanat takıp melek yapacaksınız ayıptır yaa

  10. selcuk dedi ki:

    baskanım biz sizi seviyorum
    hep destek tam destek

    selcuk adam gibi adam gormediigi icin sizi gorunce sasiriyorlar Baskanim

    1. Anonim dedi ki:

      maaşını gülen adamın verdiklerindensin belli.. 🙂

      1. Anonim dedi ki:

        sende maaş istiyorsun galiba az yürekli olda göster kendini bir maaşta sana versin kendini bilmez ukala

        1. Dalyork dedi ki:

          Yahu adama neden ukala diyorsun, gelir mi maaş almaya bu saatten sonra 😀 ayrıca sen niye sinirleniyorsun? Yorum sana yapılmamış.

  11. nüktedan dedi ki:

    nisan ayında verdiğim dilekçe de belediyenin asli vazifelerinden biri için istekte bulunmuştum..ne haber ne teber…bırak bu işleri başkan..sen ünv. dön..