site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Kocaoğlu: Genel Başkan sordu, bilgi verdim, bu en doğal hakkım!

Başkan Kocaoğlu: Genel Başkan sordu, bilgi verdim, bu en doğal hakkım!
03.11.2018
A+
A-

Aday belirleme süreci hakkında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, CHP Lideri’ne öneride bulunduğunu açıkladı. Kocaoğlu, “Genel Başkanımız beni çağırdı. ‘İzmir hakkında bir çalışma yapar mısın? dedi. Ben de gittim bilgi verdim. Böyle durumlarda fikir alınır verilir. Fikir alındıktan sonra uygulanıp uygulanmadığı önemlidir. 15 sene büyükşehir koltuğunda oturan insanın fikir beyan etmesi son derece normaldir. Belediye başkanları şuna, buna karışmasın deniyor. Milletvekilleri, genel başkan yardımcıları her şeye karışsın! Böyle siyaset olmaz. Belediye başkanları aydan gelmemiştir” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Konak’ta yapılan katlı otoparkın açılış töreni gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bazı ilçe belediye başkanları, CHP’nin bazı milletvekilleri, CHP il yöneticileri, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar programa katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hatay’daki 8 katlı ve 465 araç kapasiteli Hakimevleri Katlı Otoparkı’nın töreninde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.DAHA AÇILMADAN 80 ABONE KAYDETTİK!
Başkan Kocaoğlu, “Bu arsayı uzun yıllar önce kamulaştırmıştık. Tatiş ailesi de arsanın büyük bölümünün sahibi olarak aramızda. Hepsine teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı ve “İzmir Büyükşehir Belediyesi her konuda olduğu gibi otopark konusunda da ciddi adımlar attı. Bazı yerlerde yaptığımız otoparklar bir türlü abone bulamıyor, kullanılmıyor, az kullanılıyor bazı otoparklarımızda ise rağbet çok yüksek. Ben bu otoparkımızda da rağbetin çok yüksek olacağına inanıyorum. Açılışı olmadan 80 civarında abone kaydettiğimizi biliyorum ve bunun artacağına inanıyorum. Belediyenin çalıştırdığı otoparklarda personel çalıştırdığımız için abone ücreti 200 TL aldığımızda ve otopark tamamen dolu olduğunda maliyetimiz ya karşılanıyor ya karşılanmıyor. Ciddi bir maliyetimiz var” açıklamasını yaptı.

ADAY OLMAYAN ADAMIN HİÇBİR GEÇERLİLİĞİ YOKTUR, O HAMAMA GİREN TERLER, 3 DEFA O HAMAMA GİRDİM 4’ÜNCÜ KALSIN DEDİM!
2019 yılında gerçekleşecek yerel seçim sürecinin yaşanıyor olmasına değinen Kocaoğlu, “Bir seçim arifesindeyiz. Adaylarımız henüz belli olmadı. Aday adaylarımız çalışmalar yapıyorlar. Hepsine buradan başarılar diliyorum. Ben aday olmayacağım diye 1 Ekim’de açıkladıktan sonra, ‘siyaset malzemesi yapmazlar, basında da sağdan soldan dayak yemeyiz, kendimize göre belediye başkanlığı yaparız’ dedik ama böyle bir şansımızın olmadığını her gün biraz daha görüyoruz. Yok şuna karşı, yok şöyle, yok şunu istemiş, yok bunu vermiş. Bizde bir laf var. Tarlada izi olmayanın harmanda sözü olmaz. Aday olmayan adamın lafının hiçbir yerde geçerliliği yoktur. 2009’da da 2014’te de aday olduğumuz halde neler yaşadığımızı çok iyi biliyoruz. Şu anda genel merkezde bulunan arkadaşlar da neler yaşadığımızı çok iyi biliyorlar. Ancak o hamama giren terler. Arkadaşlara kolay gelsin. 3 defa o hamama girdiğim için baya tecrübeliyim. 4’üncü kalsın dedik. Önceki genel başkanımız Deniz Baykal, şimdiki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bizi 3 dönem aday yaptılar. İzmirli hemşerilerimizin bize gösterdiği teveccühle bizler seçimi kazandık. 150 yılını kutladığımız İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihinde 15 yıl başkanlık yapma unvanını ilk defa yaşadık. Başta İzmirli hemşerilimize genel merkezimize, genel başkanlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARININ ÖNERİDE BULUNMASI EN DOĞAL HAKLARIDIR, BELEDİYE BAŞKANLARI AYDAN GELMEDİ, GENEL BAŞKANA BİLGİ VERDİM!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na öneride bulunduğunu doğrulayan Kocaoğlu, “Belediye başkanları toplantısında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu beni çağırdı. ‘İzmir hakkında bir çalışma yapar mısın? dedi. Ben de gittim bilgi verdim. Böyle durumlarda genele merkeze fikir alınır, verilir. Her zaman alındı da fikir alındıktan sonra uygulanıp uygulanmadığı önemlidir. Onlar Ankara’dan bakar biz buradan bakarız. MYK’da PM’de dengeler vardır. Ona göre şekillenir. İki tane arkadaşımızın adı basında yer aldı. Bunlara karşı diye bir söz çıkmış. O arkadaşlarla ilgili hiçbir beyanatım olmadı. 4 gündür evde yatıyorum. Hiçbir arkadaşımla da bu konularda herhangi bir problemim yok. Ama doğal olarak 15 sene büyükşehir koltuğunda oturan insanın fikir beyan etmesinin de son derece normal olduğunun kabul edilmesi gerekir. Belediye başkanları şuna, buna karışmasın deniyor. Milletvekilleri, genel başkan yardımcıları her şeye karışsın! Böyle siyaset olmaz. Belediye başkanları aydan gelmemiştir. Belediye başkanları hem ilçesinin hem ilinin gerçek sahipleridir. Başkan olsalar da olmasalar da… Belediye başkanlarını başka türlü değerlendirmek, karışmasın demek doğru değildir. Yine aynı laflar kulağımıza geliyor. Hayatın içinde yaşayan, hem mahallesini, hem semtini, ovasını, tarlasını ovasını, kimin ne ektiğini bilen başkanların en azından kendi ilçesiyle ilgili, aday olmasa bile öneride bulunmak doğal hakkıdır” ifadelerini kullandı.

ADAY ADAYLARINA ÖĞÜTLER: GEZİN, VATANDAŞA SORUN!
Aday adaylarına da öneriler sunan Kocaoğlu, “Ben beldemi, ilçemi şehrimi nasıl kalkındırırım? Bu soruya cevap arayın. Ben vatandaşlarımın gelirini nasıl arttırırım? Nasıl ekonomik büyümeyi sağlayabilirim? Bunu boş kağıdın üzerine yazın, isterseniz yerelden kalkınma, ekonomik model ne derseniz deyin. Bunlara cevap arayın. Gezin, vatandaşla konuşun. Ben sana şunu yapacağım değil seninle beraber ne yaparsak senin lokman büyür diye sorun. Doğru yöntem budur. Biz bu yolu 15 senedir yürüttük. İzmir’in, belediyenin ne hale geldiği belli. Türkiye belediyeciliğinde İzmir modelinin nerede olduğu belli. Herkes ürkek davransa da AKP’lisi de CHP’lisi de tüm belediye başkanlarımız İzmir modelini kendisine örnek almıştır. Bunun böyle bilinmesinde fayda var” dedi.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.