site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Bakıcı’ya Libya’dan Ziyaret

Başkan Bakıcı’ya Libya’dan Ziyaret
20.04.2015
A+
A-

IMG-20150417-WA0002

Libya Yerel Yönetimler Bakanlığı Türkiye Temsilcisi ve Libya Türk Dostluk Derneği Kurucusu Mustafa Tarhuni Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı ziyaret etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu bir şehir plancısı Mustafa Tarhuni, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Başkan Bakıcı, ziyaret sırasında telefon ile görüştüğü Libya’nın Sabratha şehri Belediye Başkanı Dr. Hatim El- Zawagi ile de bir süre sohbet etti.

Mayıs ayı içerisinde Selçuk ile Sabratha arasında kardeş şehir olma yolunda görüşmelerin yapılacağı ziyarette Sabratha Belediye Başkanı Dr. Hatim El- Zawagi’nin yanı sıra Libya’dan bazı belediye başkanları ve bakan yardımcılarının da katılması bekleniliyor. Mayıs ayında Selçuk Belediyesi’ni ziyaret edecek olan heyet Başkan Bakıcı ile Sabratha şehrinin Selçuk ile kardeş şehir olmasını masaya yatıracak.

Mayıs ayında gerçekleşecek ziyaret çerçevesinde kısaca bilgi verenLibya Yerel Yönetimler Bakanlığı Türkiye Temsilcisi ve Libya Türk Dostluk Derneği Kurucusu Mustafa Tarhuni, Selçuk Belediyesi’nin işleyiş ve yapısını örnek almak istediklerine dikkat çekerek; Selçuk’a olan ilgilerinin bir nedeninin de Başkan Bakıcı’nın akademik kariyeri ve yerel yönetimler konusuna hakimiyeti olduğunu ifade etti.

Başkan Bakıcı, yapılan bu ziyaret sonunda Libya Yerel Yönetimler Bakanlığı Türkiye Temsilcisi ve Libya Türk Dostluk Derneği Kurucusu Mustafa Tarhuni’ye Artemis Heykeli ve Selçuk’un tarihini anlatan ajanda hediye etti.

Bir Akdeniz şehri olan Sabratha M.Ö. 6. Yüzyılda Fenikeliler tarafından kurulmuş olup antik döneme ait pek çok tarihi eseri barındırıyor. Sabratha şehrinde bulunan antik eserler, iklim ve doğa yönünden Selçuk’a çok benzetiliyor.

IMG-20150417-WA0001

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    bir kardeş şehirde libyadan olsun..meclis üyeleriyle gider gezersin