site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Bakıcı’nın Engelliler Haftası Mesajı

Başkan Bakıcı’nın Engelliler Haftası Mesajı
12.05.2015
A+
A-

Bakıcının Engelliler Haftası Mesajı (2)

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajda “Engelliler Haftası’nın kutlamaların yapıldığı bir zaman dilimi değil, bir farkındalık süreci olarak algılanması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Bakıcı; “Engelliler Haftası dolayısıyla bir kez daha şunu belirtmek isterim ki; bir toplumun, gelişmişlik düzeyini belirten göstergelerden bir tanesi de o toplumda engellilere verilen değerdir” dedi.

Sevgi ve farkındalık varsa engel yoktur

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda; “ Her birimiz bir engelli adayıyız. Öncelikle bu gerçeğin farkında olmalıyız. Farkında olmak demişken aslında engelli bireylerin toplumda yaşadığı sorunların temelinde hep “farkındalık” yatıyor. Bu yüzden Engelliler Haftası’nın en önemli amacı, toplumda engelli bireyler konusunda bir farkındalık oluşturmaktır. Farkındalığın olduğu yerde engel yoktur. Çünkü farkındalık sevgiden doğar. Sevginin olduğu yerde hiçbir engel yoktur” dedi.

Yerel yönetimlerin en büyük işlevlerinden birinin bireylerin hayatına pozitif katkılar koymak olduğunu söyleyen Başkan Bakıcı; “ Yerel yönetimlerin en önemli işlevi o kentte yaşayan herkesin ihtiyaç ve sorunlarının farkında olarak, onlara çözüm üretmektir. Biz de bu çerçevede engelli vatandaşlarımız için planladığımız çalışmalarla bir taraftan yapılan fiziki düzenlemeler yaparak onların sosyal yaşam içerisinde daha aktif olmalarını sağlarken, diğer yandan da toplumda engelliler ile ilgili oluşturmayı hedeflediğimiz farkındalığı sağlam temeller üzerine oturtmaktır. Engelli bireylerin sorunları sadece onlara bir şeyler bahşedilmesiyle çözülecek sorunlar değildir. Engelli bireylerin beklentileri onlara sadece iş, aş bağışlanması, rampa, asansör yapılması değil, onların hayatına farkındalık ile bakılmasıdır. Biz yerel yönetim olarak diyoruz ki; farkındalık ve sevgi olduğu sürece engel yoktur” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.