site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Bakıcı’dan Mart meclisinde önemli açıklamalar

Başkan Bakıcı’dan Mart meclisinde önemli açıklamalar
07.03.2017
A+
A-

Selçuk Belediye Meclisi Mart ayı birinci bileşimi yapıldı. Başkan Bakıcı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Ayrıca İZSU, Şirince Köprüsü, doğal gaz ve meydan projeleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

8 Mart hak mücadelesinin ürünüdür

Selçuk Belediye Meclisi Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler kısmında meclis üyeleri söz alarak gündeme ilişkin konularla ilgili açıklamalar yaptı. Mecliste yer alan siyasi parti grup başkanları da gündeme ilişkin yaptıkları açıklamaların yanı sıra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutladılar. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da, 8 Mart’ın hak arama mücadelesi sonucu ortaya çıkan bir gün olduğunu belirterek; “Kadınlarımızın el üstünde tutulması gerekir. Kadınlar bizleri yetiştirendir. Annelerimiz, bacılarımız, kadınlarımız hiçbir zaman eziyet görmemelidir. Kadına şiddet söylemlerde dahi yer almamalıdır. Kadınlarımıza her zaman pozitif ayrımcılık uygulamak zorundayız. Bir toplumun gelişmiş olmasının önemli göstergelerinden bir tanesi kadınlarına karşı verdiği haklara bakılarak anlaşılabilir” dedi.

Türkler kadına her zaman değer vermiştir

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili konuşmasında Atatürk’ün kadınlara verdiği değere de değinen Başkan Bakıcı; “ Mustafa Kemal Atatürk’ü böylesine önemli bir lider yapan en önemli unsurlardan bir tanesi yaşadığı müddet boyunca kadınlarımıza haklarının verilmesinde attığı adımlar ve onların gelişimine sunduğu katkılardan ileri gelmektedir. Dolayısıyla Atatürk’ün evlatları olarak bizim bu konuda çok daha hassas olmamız lazım. Gerçekten bir güne sığdırmadan 365 gün kadınlarımıza sahip çıkmalı ve saygı göstermeliyiz. Türk toplumu tarih boyunca her zaman kadına saygı duyan, önem veren bir toplum olmuştur. Bu duygular içerisinde tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

2017 Selçuk’un hizmet yılı olacak

Meclis toplantısında son günlerde Selçuk’ta İZSU tarafından gerçekleştirilen çalışmalara hakkında da bilgi veren değinen Başkan Bakıcı; “İçme suyu isale hatlarının değişmesi sürecinde doğal olarak bütün sokaklar kazılıyor. Önümüzdeki süreçte çeşmelerimizden içilebilir su akacaktır. Selçuk niteliği çok yüksek bir su kaynağına kavuşacaktır. İZSU ayrıca Cumhuriyet Mahallesi’nde dere ıslahı ile ilgili güzel çalışmalar yapmaktadır. Ben İZSU’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum

İZBAN çalışmaları kapsamında Şirince Köprüsü alt geçidinin ulaşıma kapalı kaldığı süreçte aslanlı havuzun olduğu yerden araç geçişinin sağlanması konusunda da meclise bilgi veren Başkan Bakıcı, Selçuk’un doğal gaza kavuşması sürecinde Nisan ayında ilk kazmanın vurulacağı müjdesini de verdi. Başkan Bakıcı; “Selçuk’a doğal gaz gelmesi ile ilgili olarak öncelikle Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, bölge milletvekillerimizden Sayın Atilla Kaya’ya Selçuk’a doğal gaz getirilmesi süreciyle ilgili verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Doğalgazla ilgili ilk kazma Nisan ayı içerisinde vurulacaktır. Ekim ayında ilk gaz evlere verileceğini düşünüyorum. Torbalı’dan Selçuk’a 22 km’lik bir isale hattı döşenecek. Kent içerisinde de 25- 26 km’lik bir boru hattı döşemesi söz konusu. Planlar geldi, regülatör yerleri hazır. Bundan sonra gazın 22 km’lik getirme hakkıyla ilgili Karayolları, DSİ, İzmir Gaz ve Milli Emlak Müdürlüğüyle ilgili çalışmalarımız var. 2017’de birçok yatırımın Selçuk açısından gerçekleştiğini hep beraber göreceğiz” dedi. Başkan Bakıcı master planı hazırlanan meydan projesiyle ilgili olarak da yakında belediye meclis üyeleri ve sivil toplum örgütleri olmak üzere halkın bilgilendirilmesi için bir toplantı düzenleneceğini açıkladı.

Selçuk Belediye Meclisi Mart ayı ikinci oturumu 10 Mart Cuma günü saat 17.00’de yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.