site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Bakıcı’dan eleştirilere toplu yanıt: Ne yazık ki ilçede…

Başkan Bakıcı’dan eleştirilere toplu yanıt: Ne yazık ki ilçede…
22.01.2016
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı, parti içinden ve dışından gelen eleştirileri yanıtlarken, “Selçuk şunu biliyor. Başkan yasal olmayan hukuksal olmayan hiçbir şeyde yoktur. Ne yazık ki ilçede vatandaşa partisel ideolojik bir gömlek giydirilmiş. Bu bir ilçeye yerel anlamda yapılacak en büyük kötülüktür” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kanal 35 TV’de yayınlanan Farklı Açı Programı’na konuk olan Bakıcı Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Yapar ve Gazeteci Çağdaş Yılmazer’in sorularını yanıtladı. Bakıcı, ilçenin yeni dönemde vizyonunu tarif ederken kendisine yönelik eleştirileri de değerlendirdi.
Çalışma modelinin şifresini anlatan Başkan Bakıcı, “Göreve gelir gelmez 2014 yılında ilçedeki olayları kronolojik olarak değerlendirdik bir zaman planlaması yaptık. Biz bu döneme ‘restorasyon dönemi’ dedik. Birçok konuyu idari anlamda masaya yatırdık. Eksikler varsa tamamladık. Çok iyi bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Tüm kurumlar içerisindeki herkes ve Selçuk halkı şunu biliyor. Başkan yasal olmayan, hukuksal olmayan hiçbir şeyde yoktur. Bu algı oturdu. Ama başkan başka bir şey daha yapıyor. Hukuki ve yasal hakları onların lehine koruyor. Ben hemşerimin hakkı neyse onu koruyorum. Hem kentsel olarak hem de haklarını dikkate alıp bakıyorum. Projeleri az insana hitap etse bile halka soruyorum. Şirince’deki 3-5 dükkanın durumunu, ilçe merkezindeki 5 adet balık tezgahını bile sordum. Üniversiteden gelen birisiyim. Bir belediye başkanında çok büyük güç vardır bir de üniversitelerin rektöründe. Belediye başkanının hak, hukuk, yasa bilir olmasının önemi çok büyüktür. Kararları ne ilçenin önünü tıkayacak biçimde olmalıdır ne de bunlardan vazgeçer konumda olmalıdır” dedi.

ÇİFTE STANDART YOK
Herkese belediye başkanı olarak eşit yaklaştığını, asla parti kimliği üzerinden bakmadığını dile getiren Bakıcı, “Selçuk’ta çıkın dolaşın. Göreceksiniz ki, ‘ben başka partiliyim, benim işim olmadı’ diyen kimse kalmamıştır. Çifte standart yok, herkese eşit mesafedeyiz. Belediye kavramının içerisinde hemşeri hukuku var. Hükümet belediyelere hiçbir ayrım yapmadan kaynak gönderiyor. Yasa ne diyorsa hak ne diyorsa o bakımdan desteğini veriyor. AK Partili belediyelere daha fazla vereyim diğer belediyelere daha az vereyim gibi bir anlayış yok. Bu erdemliliktir hak bilirliktir, hukuk bilirliktir. Biz de bu anlayışta çalışıyoruz” diye konuştu.

İHTİMAL VERMEDİĞİM BİR ALGI
Bakıcı kendisine parti içi ve dışından gelen eleştirilere de yanıt verdi. Bakıcı, zaman zaman kendisini anlatmakta zorlandığını ifade ederken, “Selçuk’ta benim ihtimal vermediğim bir algı oluşturulmuş. Vatandaşı bu algıdan çıkartmak kolay değil. Partisel ideolojik bir gömlek giydirilmiş. Bu bir ilçeye yerel anlamda verilecek en büyük kötülüktür. Benim partimse işe alınacak, başka partiyse her zorluk yapılacak. Ya da kesinlikle işten çıkarılacak algısıyla bakılıyor. Böyle bir sistem yok. Biz hak ve hukuku tesis ediyoruz. Biz daha önce sürekli ‘CHP’liler alınıyor’ diye eleştiri yapıyorduk. Biz aynı şeyi yapamayız. Biz doğru olanı yapıyoruz. Belediye herkesin belediyesidir. Ben tabi ki partilime sahip çıkıyorum. Onların hakkını hukukunu koruyorum ama diğerlerini koruma görevim olduğunu herkes bilecek” dedi. Bakıcı, belediye başkanlığı süresi boyunca kendisine yönelik personel ve halk tarafından aşırı güven oluştuğunu ifade ederken bunun fazlasının rehavete yol açtığını ve zararları olduğu için önlem alacağını dile getirdi.

BİR ÖNCEKİ BAŞKAN İLE KONUŞULMAZDI
Bakıcı, kendisinden önce görev yapan belediye başkanlarına ilçeye hizmetleri nedeniyle teşekkür etti. Bakıcı, “Bir belediye başkanında olması gereken en önemli özelliklerden bir tanesi de önceden yapılmış değerli olan her şeye sahip çıkmak ve yarım kalanları da tamamlayıp ilçenin kullanımına vermektir. Önceden bir belediye başkanı gelir ve öncekinin izini siler, yaptığı eserleri siler, kötüler yok sayar algısı oluşturulmuş. Ama belediye başkanı yapılmış şeylere sahip çıkmalı, onları korumalı ve kullanıma sunmalıdır. Geçmişte, bir önceki belediye başkanıyla konuşulmazdı. Kavga devam ederdi. Ben ise adım attırmaya çalışıyorum. Medeniyet budur. Ben bir önceki dönem yani 2009 seçimlerinde kaybeden aday olarak kazanan olduğu için başkanı kutlamak istedim. Fakat kabul edilmedim. 2014’te mazbata alımından sonra belediye olarak devir teslim gerçekleştiremeyen bir belediyeyiz. Kaybedenin kazananı kutladığı bir yapıyı oluşturmak zorundayız. Sadece Selçuk’ta değil her yerde. Devir teslimler olsun istiyoruz. Ülkenin kaynağını kullanıyoruz, beldenin kaynağını kullanıyoruz. Dolayısıyla bir kuruşun bile değeri fazladır. İnsanların hakkını doğru kullanmalıyız” dedi.

BİZİM KUSURUMUZ VAR
Bakıcı, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ne aldığı Efes Antik Kenti ve Ayasuluk Bölgesi’nde yapılan çalışmaları da anlattı. Avusturyalı heyetler ile Türk heyetlerin zaman zaman karşı karşıya gelmesine ise, “UNESCO’nun açıklama yaptığı zaman yurt dışına Türk heyet gelmedi. Bizim orada kusurumuz olduğunu düşünüyorum. Aslında böyle bir ayrım söz konusu değil. Avusturya kazı heyeti Efes’te bir kazı yapıyor ve Pamukkale Üniversitesi’yle bakanlığın yaptığı bir anlaşma gereği de yıllardır Ayasuluk ve çevresi kazıyı da kendi insanlarımız yapıyor. Avusturya yaptığı için tüm maliyeti Avusturya heyeti kurum ve kuruluşları karşılıyor. Türk heyetinin kazılarını da bizim bakanlığımız finanse ediyor. UNESCO’da Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Mustafa Büyükkolancı’yı biz o heyete dahil etmemiz gerekirken o yoğun uğraş içerisinde biz bunu sektirdik. Tabi haklı olarak da serzenişte bulundu. Sonra her ikisiyle bir araya geldik. Aynı noktada olduğumuzu gösterdik. Tabi biz de o hatalardan kendimizi arındırarak yürüyoruz. Hiçbir sıkıntımız yok. Biz Sabine Hanım’ı da Mustafa Bey’i de seviyoruz. Eskiden bu konularda belediye biraz finans sağlıyordu artık tüm finansı kendi bütçemizden değil bakanlık ve valilik bütçelerinden yapıyoruz” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE VE HASTANE GELİYOR
Bakıcı, Selçuk’ta üniversite ve hastane için büyük çalışma yapıldığını birkaç yıl içinde meyvelerinin alınacağını söyledi. Bakıcı, “Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bir yüksek okulunu açıyoruz. Geçtiğimiz eylülde öğrenci almamız gerekiyordu. Ama programları açarken 3 hoca zorunluluğumuz var. 2009’da başkanlıkta olsaydık faaliyete geçmiş olurdu. Şu anda bitti. Toplam 6 program olarak ön görüldü. 4 programın hocaları alındı. Üniversitede kültürel miras, turizm otel işletmeciliği, ikram hizmetleri ve sivil hava ulaştırma bölümleri olacak. Meslek yüksek okullarının en önemli özellikleri o yöreye uygun programları koyabilmektir. Türk Hava Kurumu’nun bir ulaştırma fakültesi mevcut, bir de meslek yüksek okulu var. Biz daha geniş bir kampüs yapmayı planlıyoruz. Paraşütle atlama, pilot eğitimleri, uçak kalkıp indirme, yolcu transferi eğitimlerinin tamamı burada. Hava alanının burada olması çok önemli. Selçuk iklimsel olarak, hava koşulları olarak en önemli coğrafyalardan bir tanesi. Mesela tarım ürünleri. Selçuk’un şeftalisi bir numara, mandalinası ayvası, narı da özellikle öne çıkan meyveler. Selçuk’un kış ve yaz nüfusu arasındaki fark çok fazla. Türkiye’de bürokrasi var. Hastane konusunda bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Bu konuda ihale itirazı oldu. Bunların da çözümlendiğini biliyorum kısa zamanda hastanenin temeli atılacaktır” dedi.

İSTEDİĞİMİ ALIYORUM
Başkan Bakıcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa hayata geçirdiği İZBAN’ın Selçuk’a kadar gelmesi çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Bakıcı, yılsonu itibariyle Selçuk’a seferlerin düzenlenmesini beklediklerini dile getirirken Büyükşehir’den Selçuk istasyonunu ilçenin mimarisine göre özellikli yapmasını talep edeceğini söyledi. Bakıcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile hiçbir sorununun olmadığını da dile getirirken şunları söyledi: “Büyükşehir’den istediklerimi alıyorum. Benim çok büyük bir sıkıntım yok. Yeni çalışmalar oluyor. Şu anda Büyükşehir’in Selçuk’a karşı olan ilgisinin iyi olduğunu düşünüyorum. Biraz daha hızlanırsak 2019’un sonuna kadar Selçuk, Büyükşehir Belediyesinden istediği hizmeti alacaktır. Ayrıca hükümetimize de gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum”

IMG-20160121-WA0000

YORUMLAR
  1. misafir dedi ki:

    2 yıldır elle tutulur gözle görülür ne yapıldı ki Selçuk için lafla peynir gemisi yürümüyor ki. Garajın oraya ne olduğu belli olmayan bir şey yapıldı o kadar Selçuk çok şey kaybetti ne yazık ki.

  2. anonim dedi ki:

    Başkan büyükşehirden istediğimi alıyorum diyor.Hayır almıyor,büyükşehir veriyor.Çünkü büyükşehir belediye başkanına buradan rekor çıktı.Yaklaşık altı bin oy fazla aldı Selçuk belediye başkanından.Başkan Selçuk’a acaba bu iki sene içinde ne yaptı?Merkezi hükumetten ne getirdi?Randevu dahi alamıyor Ankara’dan?

  3. Anonim dedi ki:

    Zeynel Bey sen partizanlık yapmıyorum diyorsun ama etrafındaki birkaç dangalak senin yerine fazlasıyla partizanlık yapıyor. Sen önce o dangalakları temizle. Yoksa ne yaparsan yap fatura hep sana kesiliyor. Üç yıl sonra sokakta tek başına kalırsın.

  4. Anonim dedi ki:

    başkan yalan söylemeye hala devam ediyorsun bu ay bizlere 500 tl maaş yatırırken yakın çevrendekilerin maaşını tam yatırdın.kredilerimiz ev kiralarımız çaktı rezil ettin bizi 2 yıldır. vefa başkan döneminde paralarımız gününde tam yatardı. kadrolu personelin alacaklarını bile yatırmadın. esnafa olan borçları bizler esnaftan öğreniyoruz. belediyeyi resmen batırdın. masal anlatma burda insanlara. büyükşehirden yardım alıyorsan o da vefa başkan sayesinde. aziz Kocaoğlu ile vefa başkan haftada en az 3 gün birlikteler. vefa başkan istese selçuga çivi çakılmaz. sen iyisimi git vefa başkanın elini öp büyüksün abi de. yoksa bittik biz. bıçak kemiğe dayandı

  5. Anonim dedi ki:

    Blediye başkanı olmuşsun, üniversitelerde hoca olmuşsun, iyi bir aile reisi ve baba olmuşsun, iyi bir evlat olmuşsun ama senin yanından bile geçemeyecek sadece siyasi titri olan iki paralık insanların elinde oyuncak olmuşsun. Senin adına üzülüyorum Başkan.