site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan Bakıcı: Sokak hayvanlarının zehirlenmesi hakkında konuştu

Başkan Bakıcı: Sokak hayvanlarının zehirlenmesi hakkında konuştu
16.09.2015
A+
A-

zehirlanme-kopek

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk kamuoyunda bazı köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğü yönünde çıkan haberlere açıklık getirdi.

Sokak hayvanlarına sahip çıkan ve tedavilerinin Selçuk Belediyesi hayvan Barınağında yapılmasını sağlayan Selçuk Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. 5216 sayılı Büyükşehir Belediye kanunu kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan Hayvan Barınağının, uzun zamandır Selçuk Belediyesi bünyesinde oldukça kapsamlı bir şekilde hizmet verdiğini belirten Başkan Bakıcı, Selçuk Belediyesi olarak özellikle sokak hayvanlarının zarar görmemeleri açısından İzmir Büyükşehir Belediyesine bu konuda gerekli desteği verdiklerini söyledi. Buna göre mevcut Hayvan Barınağının kapasitesinin üzerinde hizmet verdiğini kaydeden Başkan Bakıcı, kamuoyunda bazı köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğü yönünde çıkan haberlere de açıklık getirdi. Konuyla ilgili gerekli araştırmaların ve incelemenin yapılacağını ifade eden Başkan Bakıcı, çıkan sonuç ile birlikte konuyla ilgilenen personel hakkında yasal işlem başlatılacağını kaydetti.

Geçmişe dönük yıllarda bazı sokak hayvanlarının ilgili birim sorumlularınca öldürüldüğüne dikkat çeken Başkan Bakıcı, kamuoyunda çıkan haberler üzerine bilgi verdi. Selçuk Belediyesi olarak en hassas konulardan birinin de hayvanlara verilen önem olduğunu vurgulayan Başkan Bakıcı; “Şu anda bu birimde görev alan bazı personellerimiz geçmiş dönemde görev alıyorlardı. Dolayısıyla çevreye oldukça rahatsızlık veren ve vatandaşların şikayet ettiği sokak hayvanlarının zaman zaman zehirlenerek öldürüldüklerini duyuyor idik. Bizler bu konuya oldukça hassas baktığımız için böyle bir durum söz konusu değil. Gerekli araştırmalarımızı ve soruşturmalarımızı yapıyoruz. Ancak eğer söz konusu personelimiz geçmiş dönemlerdeki gibi bir uygulama yaptılarsa da bunun da hızlı bir şekilde önlemini alırız ve gereğini yaparız” diye konuştu.

Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine gündüz saatlerinde görünmeyen ve yakalanamayan köpeklerin akşam saatlerinde havanın serinlemesiyle birlikte ortaya çıktıklarına dikkat çeken Başkan Bakıcı, mahalle aralarında dolaşan ve vatandaşı rahatsız eden bu durumu önlemek amacıyla ilgili birim çalışanları tarafından yakalanması sağlanarak hayvan barınağına götürüldüğünü kaydetti. Bazı köpeklerin saldırgan olması durumunda yakalamak için yem içerisine sakinleştirici ilaç (plegicil) damla kullanıldığı bilgisini veren Başkan Bakıcı; “Şu anda Hayvan barınağında yapımı devam eden kliniğimiz henüz faal durumda olmadığı ve klinik ruhsatı olmadığından dolayı da ilaç alamıyoruz. Dolayısıyla insan sağlığında kullanılan bu ilacı beşeri olarak kullanıyoruz. İlacı alan köpek kısa süreliğine sakinleşmiş oluyor ve arkadaşlarımız sakinleşen köpeği yakalamakta güçlük çekmemiş oluyor” dedi.

Toplanan köpeklerin Selçuk Belediyesi Hayvan Barınağında koruma altına alındıklarını kaydeden Başkan Bakıcı; “Toplanan bu köpekler herhangi bir yere bırakılmıyor. Biz onlara sahip çıkma adına hayvan barınağında daha sağlıklı bir şekilde bakılmalarını sağlıyoruz. Burada ilgili ekiplerimizce gerekli tedavileri ve bakımı çok hassas bir şekilde yapılıyor. Hayvan Barınağı bünyesinde yapımı devam eden klinik tamamlandıktan sonra bu tür uygulamaların daha organize, daha disiplinli yapılmasına özen gösterilmesi sağlanacaktır” diye konuştu.

Hayvan sevgisinin yapılan çalışmalarla görüldüğü ve bu konuda oldukça hassas olduklarının üzerinde duran Başkan Bakıcı, konuyla ilgili şu bilgiyi verdi: “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında hayvan barınağında tedavisi yapılan ve kısırlaştırılan bakıma muhtaç sokak hayvanların tedavisi süreci tamamlandıktan sonra alındığı ortama bırakıyoruz. Ayrıca belediyemizin 600 kapasiteli hayvan barınağına çevre ilçelerden de sokak hayvanları da bırakılıyor. Biz bu hayvanlarımızı da koruma altına alıyoruz. Yani sonuç olarak bizim köpek yada herhangi bir sokak hayvanını zehirleme gibi bir uygulamamız yoktur. Aksi halde bunu yapan personel yada ilgili birim sorumlusu hakkında yasal işlem başlatılır”

TJ3A6788

YORUMLAR
  1. selcuklu dedi ki:

    zafer mah köpekler cocukları saldırıyorlarkı kac defa belediyeyi sikayet ettik 2 tane adam gönderiyorlar adamlar telefonla konusmaktan köpekleri yakalamıyorlar inanmayan varsa basıbo köpekler daha mahalle arasında dolasıyor

  2. selçuklu dedi ki:

    yav bırakın allah aşkına eğer böyle bişey yapıldı ise bunu yapacak olan görevliye kim resmi görev yazıp verir. ne diyeceksiniz bu akşam ilçede köpek zehirlemesi yapılacaktır falanca görevlidir mi diyeceksiniz güldürmeyin…

  3. Zübeyde Gökuz Edremit dedi ki:

    Selçuk’ta bu sokak hayvanlarının zehirlenmesiyle ilgili ve bu haberle ilgili olarak konuya açıklık getirilmesini bekledik…kimler bu şerefsizliği yapanlar o hayvandan ne istendi birileri çıksın adam gibi açıklama getirsin nedir bunlar hayvanlardan ne istiyorlar…bunu yapan veya yapanların aynı şekilde zehirlenerek cezalandırılmasını istiyorum..