site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan Bakıcı: Siyaset iş başarma sanatıdır

Başkan Bakıcı: Siyaset iş başarma sanatıdır
15.12.2017
A+
A-

Uzun bir aradan sonra basın mensuplarıyla Deppo Efes Toplantı Salonu’nda bir araya gelen Başkan Bakıcı, siyaset ve yerel yönetim anlayışı üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

“Tesisler, yollar, binalar, köprüler yapıyor ama insanlara dokunamıyorsak; insanımızla iletişimde eksiklikler varsa bu bir zafiyettir, eksikliktir. Yerel yönetimler özünde vatandaşlara en yakın kuruluşlardır. Vatandaşa en yakın kuruluş olan belediyelerin de vatandaşların ihtiyaçlarına göre çalışması gerekir” diyerek toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Bakıcı; “İstenen hızda değiliz. Tempomuz daha üstte olmalı” dedi.

Uzlaşı ve diyalog

Basın mensuplarının sorularını içtenlikle cevaplayan Başkan Bakıcı önemli açıklamalarda bulundu. Siyaset ve yönetim anlayışının esaslarını anlatan Başkan Bakıcı; “Siyasette inat yoktur, kin yoktur, öfke yoktur. Olması doğru da olmaz. Benim siyaset anlayışımda ilçenin kazanımları benim kazanımlarımın kat kat üzerindedir. Makul olacağız. Olanı yakalamaya çalışacağız. İlçenin önünü kapatmayacağız. Diyalog, diyalog, diyalog… Uzlaşı, uzlaşı, uzlaşı… Bıkmadan uzlaşı için uğraşacağız” dedi.

“ Siyaset iş başarma sanatıdır. Siyaset pozitif yapılırsa fayda sağlar”  diyen Başkan Bakıcı; Belediye dar kesimin değildir. Belediye herkesin belediyesidir. “Bu kapıdan herkes girecek” dedik. Herkes “benim belediyem olarak görecek” dedik. Bunların hepsi gerçekleşti” dedi.

Dün şikâyet ediliyordu, bugün…

Kişilerin taraflarına göre belediyenin hizmet vermesinin asla doğru olmadığının altını çizen Başkan Bakıcı; “Bu bir başarıdır.  Üç buçuk yıldır bunun yükünü göğüslüyorum. Belediye herkesindir; belediye herkese adil ve adaletli davranmak zorundadır. Belediye başkanı seçildi mi rozetini çıkarmalıdır. Bunu sözde değil özde yapmalıdır. Bu kendi partililerine sırt dönmek de değildir. Herkes bizim insanımız. Dün şikayet edilen bu durumu biz değiştirdik. Biz bu azim ve kararlılıkla yürüyeceğiz. Herkesi sahiplenme, herkesle uzlaşı. İlçe menfaatlerinin önünde asla belediye başkanının menfaatleri yer alamaz” dedi.

Şeffaf belediyecilik lafla olmaz

Toplantıda kültür faaliyetlerine de yer ayıran Başkan Bakıcı hangi festivale ne kadar para harcandığı hakkında tek tek bilgi vererek şeffaf belediyeciliğin söz de değil ortaya koyduğu somut adımlarla olacağını belirtti. Sizlere soruyorum: “ Kaç belediye gelir ve giderlerinin yer aldığı mali tablosunu web sayfasında yayınlıyor? Ama Selçuk Belediyesi sayfasında göreve geldiğimiz günden buyana gelir giderlerimizi halkımızın bilgisine sunuyoruz” dedi.

Başkan Bakıcı 2014- 2017 yılları arasında düzenlenen festivaller için yapılan harcamaları basın mensuplarına tek tek rakamlarıyla açıkladı.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”137″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.