site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan Bakıcı şehit ailelerini ziyaret etti

Başkan Bakıcı şehit ailelerini ziyaret etti
17.07.2017
A+
A-

15 Temmuz 2016 tarihinde halkın iradesi hiçe sayılarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni yıkmaya yönelik girişilen darbe kalkışmasının 1. Yıldönümü nedeniyle Selçuk’ta düzenlenecek anma programları bugünden itibaren başladı. Şehitlikte dualar edilerek başlayan program Selçuk’ta yaşayan şehit aileleri ziyareti sonrası Tahsin Ağa Camiinde okunan mevlit-i şerif okunmasıyla devam etti.

Cuma günü tüm Türkiye de olduğu gibi Selçuk’taki camilerde de Mevlid-i Şerif okutulup şehitlerimiz için yapılan hatimlerin duaları yapılacak. Program Cumartesi günü İstasyon Meydanında tüm Selçuklular’ın katılımıyla devam edecek.

Park açılışı ve sergi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Selçuk Belediyesi tarafından daha önce yıkımı gerçekleştirilen Eski Vergi Dairesi yerine inşa edilen “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı”nın da açılışı Cuma günü 16.00’ da gerçekleştirilecek.
15 Temmuz’da şehit düşen vatandaşlar ve güvenlik güçlerinin hatıralarını Selçuk’ta yaşatmayı amaçladıklarını söyleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ 15 Temmuz Türk milletinin kendi iradesine sahip çıkacağını tüm dünyaya gösterdiği günlerden bir tanesidir. O millet ki; kendi iradesini korumak için hiçbir siyasi düşünce ayrımı ayırt etmeksizin sokağa çıkıp tek yürek olmuştur. Biz burada kente nefes alacak bir park açmanın ötesinde o geceki demokrasi şehitlerimizin aziz hatırasını gelecek nesillere aktaracak bir sembol bırakmayı amaçladık. Bu park büyük bir destana küçük bir saygı duruşu olarak Selçuk’un kent merkezinde yer alacak. Ben tüm halkımızı 15 Temmuz’u birlikte anmak için 14 Temmuz Cuma günü saat 16.00’da Şehitlerimizin anısının yaşatılacağı parkın açılışına bekliyorum”dedi.

Şehitlerimizin anısına…
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler park açılışının ardından fotoğraf sergisi, Kur’an- ı Kerim Tilaveti ve lokma dağıtımıyla devam edecek.
Cuma günü tüm Türkiye de olduğu gibi Selçuk’taki camilerde de mevlid-i şerif okutulup, şehitlerimiz için yapılan hatimlerin duaları yapılacak. 15 Temmuz Cumartesi günü saat 11.00’de Efes Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenecek etkinlikle devam edecek olan program akşam İstasyon Meydanı’nda Selçuk Belediyesi tarafından verilecek yemeğin ardından Saat 20.00’ de şehitler için okutulacak mevlit ve barkovizyon canlı yayınıyla sona erecek. Ayrıca Selçuklu vatandaşlar gece de geç saatlere kadar demokrasi nöbeti tutacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.