site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Bakıcı öğrencilerin heyecanına ortak oldu

Başkan Bakıcı öğrencilerin heyecanına ortak oldu
19.09.2018
A+
A-

2018- 2019 Eğitim- Öğretim Yılı’nın başlaması sebebiyle Selçuk’ta çelenk sunma töreni ve kutlama programı düzenlendi. Düzenlenen programa katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı öğrencilerin ilk okul günü heyecanına ortak oldu.

Ders zili çaldı

Yeni bir eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma programı düzenlendi. Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından okul müdürü Esra Olgun ve Selçuk İlçe Müdürü Cezayir Bilekli günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar.

Törene katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı bir eğitimci olarak bir eğitim kurumunda, yeni bir eğitim öğretim yılının açılışında konuşmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek; “2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın hem öğretmenlerimize, hem de öğrencilerimize başarılar getirmesini yürekten diliyorum. Bu eğitim öğretim yılı öylesine güzel başarılar getirsin ki; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği; “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” anlayışını bu sıralardan, bu okullardan başlatalım istiyorum. Bizler muasır medeniyetler seviyesine çıkmak istiyorsak; yapacağımız en önemli şey; çalışmaktır. Başarının tek unsuru çalışmaktır. Bizler çalışarak Atatürk’ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkacağız” dedi.

Eğitim kutsaldır

Eğitim konusunda yerel yönetimlere de büyük görev düştüğünü belirten Başkan Bakıcı; “ Bizler her zaman öğretmenlerimizin, okul idarecilerinin, öğretmenlerin yanında olarak, daha iyi eğitim yapılabilmesi için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Eğitim öylesine güzel bir uğraş alanı ki; nesiller yetiştiriyorsunuz. Öğretmenler yaptıkları görevin böylesine kutsal bir görev olduğunu hiçbir zaman unutmamalıdır” dedi.

Eğitimin Atatürk’ün izinden yürüyen nesiller yetişmesinin önemli bir yolu olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “Çocuklarımızın bilim, fen içerisinde yetişmesini sağlarken; unutmamız gereken bir husus ise çocuklarımızı iyi bir yurttaş, iyi bir vatandaş olarak ve her şeyden önemlisi de iyi bir insan olarak yetiştirme gerekliliğimizdir. Bütün öğretmenlerin eseri olarak ortaya çıkacak olan bu tablo Türkiye’nin barışa, esenliğe giden yoldaki aydınlık ışıkları olarak görülmektedir. Bizim ihtiyacımız olan tek yol Atatürk’ün izinden yürümektir. 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar getirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından Atatürk İlkokulu öğrencileri günün anlam ve önemini belirten şiirler okudular. 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim Yılı’nın ilk günü Atatürk Okulu’nda düzenlenen törende okulun 4. Sınıf öğrencileri 1. Sınıf öğrencilerine çiçek sunarak; yeni öğrenci arkadaşlarına “okula hoş geldin” dedi. Öğrenciler Başkan Bakıcı’ya da çiçek verdi. Atatürk İlkokulu önünde düzenlenen İlköğretim Haftası etkinliği çocukların folklor gösterisiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.