site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan Bakıcı muhtarlarla buluştu

Başkan Bakıcı muhtarlarla buluştu
31.05.2016
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı muhtarlarla 17. Kez buluştu. Toplantıya muhtarların yanı sıra Selçuk Belediyesi’nde görev yapan birim amirleri ve müdürler de katıldı. Karşılıklı fikir alış verişinde bulunulan toplantıda muhtarlar mahalleleri ile ilgili çözülmesini istedikleri sorunları dile getirdiler.

Selçuk artık daha şanslı

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın her ayın son haftası muhtarla gerçekleştirdiği olağan toplantıların Mayıs ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Başkan Bakıcı, ilk olarak Meryem Ana Tabiat Parkı Projesi, kanal projesi, rüzgar enerjisi santralleri, Küçük Menderes arıtması gibi Selçuk’u ilgilendiren konular hakkında muhtarlara bilgi verdi. Meryem Ana Tabiat Parkı Projesi kapsamında ekolojik dengenin gözetildiğinin altını çizen Başkan Bakıcı, “Meryem Ana Tabiat Parkı Projesi, Teleferik Projesi, Kanal Projesi, gibi projeler tahminimce iki üç yıl içerisinde bitecek projeler. 2018 yılının sonunda Menderes Havzası’ndaki kirliliğin %70’i de sona erecek” dedi.

Küçük Menderes Havzası ve Selçuk için birçok kurumun ortak proje ve çalışmaları olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “Bugün artık daha şanslıyız. Büyük bir irade çalışıyor. Bu havzayı çok iyi bilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte bu coğrafyanın bütün kesimlerini bilen bir Başbakanımız Binali Yıldırım var. Küçük Menderes’in, Bakırçay’ın sorununu bilen bir başbakanımız var” dedi.

Kentin yüzü değişmeli

Başkan Bakıcı Selçuk ile ilgili önemli projelere ilişkin olarak yaptığı açıklamalardan sonra muhtarların taleplerini dinlemek üzere muhtarlara söz verdi. Söz alan muhtarlar ilk olarak ilgili birim amirleri ve Başkan Bakıcı’ya teşekkür ettiler. Arazi yollarıyla ilgili çalışmalar, tören alanında yapılan son düzenlemeler, Şirince’deki sokak sorunları gibi sorunlar ele alındı.

Toplantıda alınan önemli kararlardan bir tanesi de Atatürk Bulvarı’nda yapılacak düzenlemelerle kentin görüntü kirliliğine son verilmesi konusunda yapılan planlamanın hayata geçirilmesi. Bu konuyla ilgili muhtarlara bilgi veren Başkan Bakıcı, İş yeri sahiplerinin imar ile ilgili sorunları varsa; bu sorunların ivedilikle çözülmesi öngörüldüğünü belirtti. Başkan Bakıcı Nisan 2016 tarihine kadar gerekli düzenlemelerin yapılması daha önce istenilen ve özellikle atıl halde bulunan ev ve işyerleri için cephe giydirme düzenlemeleri başta olmak üzere gerekli çalışmanın yapılması ile ilgili birim amirlerine talimat verildi.

Mahallelere minyatür oyun alanları oluşturulacak

Muhtarların sorunlarının birim amirleri tarafından not alındığı toplantıda muhtarların bank ve çöp kovası ile ilgili taleplerinin de net rakamlar halinde Fen İşleri Müdürlüğü’ne bildirmeleri istendi. Selçuk halkından muhtarlar aracılığıyla gelen taleplere geniş yer verilen toplantıda mahallelerde oluşturulacak minyatür oyun parklarının yerleri üzerine konuşuldu. Toplantıda aynı zamanda birim amirleri de vatandaşlardan olan taleplerini muhtarlar aracılığıyla dile getirdiler. Yaklaşan Ramazan ayı öncesi özellikle köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde yaşayan vatandaşların yardım taleplerinin daha hızlı iletilmesi noktasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü muhtarlardan vatandaş taleplerinin daha hızlı iletilmesi noktasında talepte bulundu.

Selçuk Belediyesi tarafından açılan halk ekmek büfeleri vatandaşların eğilimleri ile ilgili de muhtarlardan bilgi alan Başkan Bakıcı; “Bu tür toplantılar hem muhtarlarımız, hem biz, hem de halkımız açısından oldukça verimli geçiyor. Karşılıklı görüş alış verişinde bulunarak halkın taleplerinin etkin bir şekilde ilgili yerlere aktarılması sağlanıyor. Ben birim amirlerimizin belirli aralıklarla muhtarlarımızı ziyaret etmesinin de yararlı olacağı düşüncesindeyim” dedi.

3_DSC_0001

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.