site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Bakıcı: Hepimiz Emekçiden Yanayız

Başkan Bakıcı: Hepimiz Emekçiden Yanayız
10.03.2016
A+
A-

Göreve geldiği günden bu yana hiçbir çalışanı işten çıkarmayarak her zaman halkının ve emekçinin yanında olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, görevde olduğu süre içerisinde bu tavrının devam edeceğini söyledi.

“Sorunları birlikte aşacağız”

Selçuk Belediyesi Mart ayı Meclis toplantılarının ikinci birleşiminde konuşan ve belediyenin mali sıkıntısı olduğundan bahseden Başkan Bakıcı; “Bu sıkıntı sadece belediye başkanının sorunu değildir. Meclis üyeleri de dahil hepimizin sorunudur. Hepimiz iyi bir yönetim ortaya koymaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bir paylaşım içerisinde olmamız gerekiyor. Bu paylaşım içerisinde sorunları birlikte kaldırmanın, birlikte göğüslemenin doğru olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda Selçuk’un en ücra köşesindeki insanımız da dahil olmak üzere herkesin hakkını gözeterek ve kimseyi de işten çıkartmadan bu işi çözeceğiz” diye konuştu.

Komisyonlarda oy birliği

Belediye Meclis Toplantılarının Mart ayı ikinci birleşimi Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başkanlığında Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı toplantı salonunda gerçekleşti. Birinci birleşimde ilgili komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı meclis toplantısında konuşan Başkan Bakıcı, belediyenin içinde bulunduğu mali sıkıntıları ve bu konuda yapılan çalışmaları değerlendirdi. Meclise borçlanma yetkisi için önerge sunulan ve bir çekimser oy ile tüm grupların kabul oyu verdiği maddenin ardından dilek ve temenniler kısmında konuşan Başkan Bakıcı, söz konusu borçlanmanın nedenini açıkladı.

“En az iki proje için meclisten yetki isteyeceğiz”

Önümüzdeki ayki meclis toplantısına en az iki projenin gündeme alınacağını, ancak hedefte üç proje olduğunu ve bunun için borçlanma yetkisi isteyeceğine dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Çok önceden başladığımız çalışmalarımızı tamamladık ve önümüzdeki ay kurumu en az borçlandıracak, çok uzun vadeli akılcı bir borçlanma tablosuyla meclisimizin önüne geleceğiz” dedi.

Çalışanlarımız yeter ki kurumu sahiplensin…

Mali sıkıntılar nedeniyle son günlerde işçilerin maaşlarının ödenemediğini hatırlatan Başkan Bakıcı, “Hepimiz emekçiden yanayız. Yani çalışanımızın yanındayız. Hele hele üretken emeğe saygımız sonsuzdur. Belediyeyi bu şartlarda bu noktaya getirmek önemlidir. Hani birilerinin “çok gitmez” dediği iki yıldır gidiyor, hem de bir kişiyi dışarıda bırakmadan. Hiç kimsenin ekmeğine mani olmadan bu işi götürüyoruz ve götüreceğiz de. Yeter ki, insanlarımız çalışsın, arkadaşlarımız kurumu sahiplensinler, emeklerini sonuna kadar versinler, biz her zaman çalışanımızın yanındayız. Emekten yanayız. Bir belediye başkanı olarak sonuna kadar da emekten yanayım” diye konuştu.

Göreve başladıklarında belediyeyi bir önceki yönetimden 22 milyon 300 bin TL borç ile devir aldıklarını hatırlatan Başkan Bakıcı; “Borç yönetim tarzını ortaya koyacağız. Örneğin şimdi 925 bin TL borçlanma yetkisi aldık. Bu arada projelerimiz yürüyor, kamulaştırma yürüyor” dedi.

“Bu bir süreçtir”

Yaz aylarında belediyenin daha rahat hareket ettiğini belirten Başkan Bakıcı, “Bizim belediyenin sıkıntısı Selçuk’taki insanların ve hanelerin sıkıntısı ile eşdeğerdir. Yaz aylarında durumumuz iyi ama kış aylarında sıkıntılıyız. Yaza uzanmaya çalışıyoruz, can suyu olsun istiyoruz. İşçimiz kirasını ödesin, pazarına çıksın, taksitlerini ödesin istiyoruz. Yaz geldiğinde zaten rahatlıyoruz. İki aylık bir süreç bu” dedi.

“O paraları biz ödedik”

Bütçe tek olduğu için bu konuda gerekirse kamulaştırma sürecini bir ay gibi bir süre geciktirebileceklerini belirten Başkan Bakıcı; “Bütçe değerlendirilmesinde biz bunları yaparız. Ama bir şeyi yapmayız. Kurumların gönderdiği parayı yerinde kullanılması gerekirken, farklı alanda kullanmayız. Çünkü örneği var. İzmir Büyükşehir Belediyesi Deppo Efes ve Yüksekokul ile ilgili gönderdiği para farklı yerlerde kullanılmış ve o paraları biz ödedik” dedi.

Şeffaf Belediyecilik anlayışını ortaya koyduk

Selçuk Belediyesinin şeffaf bir belediye olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “Selçuk Belediyesinin web sitesinde kurum ile ilgili her türlü bilgiye herkes ulaşabilir. Borç oranını herkes ile doğru bir şekilde paylaşmak “erdemliktir” diye düşünüyorum. Bu borçların da üstesinden geleceğiz ve düzlüğe çıkacağız. Evet, sıkıntımız var ve bu sıkıntı sadece belediye başkanının sorunu değildir. Meclis üyeleri de dahil hepimizin sorunudur. Hepimiz iyi bir yönetim ortaya koymaya çalışıyoruz. Bir paylaşım içerisinde olmamız gerekiyor. Bu paylaşım içerisinde sorunları birlikte kaldırmanın, birlikte göğüslemenin doğru olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Haber: Selçuk Belediyesi Basın Bürosu

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Başkan söylüyor Selçuk’ta inanıyor.Seçim zamanı meydanlar yalan söylemez…