site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Bakıcı Fransız Heyeti Selçuk’ta Ağırladı

Başkan Bakıcı Fransız Heyeti Selçuk’ta Ağırladı
17.05.2016
A+
A-

Fransa’nın Strasbourg kentinden gelen heyet Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı eşliğinde Selçuk’u gezdi. ETİK’in organizasyonundaki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bakıcı Ülkeler ve bölgeler arasındaki kültürel ilişkilerin ve seyahat ilişkilerinin önemli olduğuna değindi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Fransa’nın Strasbourg kentinden gelen heyeti Selçuk’ta ağırladı. Efes Antik Kenti’ni ve Meryem Ana Evi’ni gezen heyet UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmiş binlerce yıllık tarihi geçmişi olan toprakları gezdikleri için ve Başkan Bakıcı’nın Misafirperverliğinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Heyeti Selçuk’ta ağırlamaktan dolayı son derece mutluyum

Fransa’nın Strasbourg kentinden gelen heyeti Selçuk’ta ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Sizleri burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. Ülkeler ve bölgeler arasındaki kültürel ilişkilerin, seyahat ilişkilerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Şu anda dünyanın en önemli merkezlerinden bir tanesinde bulunuyoruz. Geçen yıl 5 Temmuzda UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine giren bir alandayız. 8500 yıllık tarihi bir geçmişe sahip bu topraklar dünyaya mal olmuş topraklardır. Bizler ve tüm insanlık alemi tarafından koruma altına alınması gerekenler yerlerdir. Bu bilinci biz kendi insanlarımıza vermeye çalışıyoruz. Gelecek kuşaklara burayı koruyarak bırakmak istiyoruz. Böylesine kültürel mirasın olduğu toprakların anlamını çok iyi kavramamız gerekiyor. Bu kültürel değerlerin görülmesi açısından da hepimizin seyahat özgürlüğünün olması ve her noktayı görmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ülkelerin bunu kolaylaştırması açısından gayret içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlayış içerisinde hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Değerlerimizi görsünler istedik

Heyete eşlik eden Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Konuklarımıza İzmir ve çevresinin zenginliğini, sahip olduğu değerleri, güzellikleri ve ne kadar güvenli olduğunu göstermek için ülkemize davet ettik. Bu amaçla da konuklarımıza Selçuk’u gezdirme ve anlatma fırsatımız oldu. Konuk heyete göstermiş olduğu misafirperverlik için her konuda yardımını gördüğümüz başkanımıza özellikle hafta sonunda bizlerle birlikte olduğu için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu miras hepimizin

Fransa Eski Milletvekili ve Strasbourg İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda milletvekilliği yaptığı dönemde Fransa ve Türkiye Parlamenterler Başkan Yardımcısı olan Jean Philippe Maurer; “Burada aranızda olmaktan çok mutluyum. Sayın Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi biz hepimiz bu kültürün mirasçılarıyız. Sadece geçmişte yaşanan kültürlerin değil aynı zamanda devam eden kültürlerin ve arayışında olduğumuz insanlığın da mirasçılarıyız. Bu miras hepimize ait. Şuan da burayı basit medeniyetler kavşağı olarak değil aynı zamanda bunun yoğun olarak yaşandığı bir merkez olarak görüyoruz” dedi.

ETİK yöneticilerinin eşlik ettiği heyette Strasbourg Belediye Başkanı’nı temsilen Fransa Büyük Bölge Meclisi Üyesi Emmanuel Recht, Fransa Eski Milletvekili ve Strasbourg İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Jean Philippe Maurer, turizmden sorumlu Strasbourg Belediye Başkan Yardımcısı ve Strasbourg Belediye Meclis Üyesi Jean Jacques Gsell, Strasbourg Belediye Başkan Danışmanı Jacques Zucker, Schittigheim Belediye Başkanı Jean Marie Kutner, Schittigheim Belediye Meclis Üyesi Edith Schaffer, France – 3 Televizyonu sunucusu ve program yapımcısı Christian Hahn, gazeteciler ile turizm acentası yönetici ve temsilcileri Celine Wilke, Fadoua Faris, Zaghia Chiet, Gülenay Aşağıdere, Hüseyin Güleryüz ve Ziya Özkan yer aldı.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı heyette bulunanlara Selçuk hatırası hediyeler takdim etti.

1_IMG_0515

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.