site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan Bakıcı esnafın görüşlerini aldı

Başkan Bakıcı esnafın görüşlerini aldı
03.03.2018
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı çarşı esnafıyla bir araya geldi. Selçuk’un içerisinde olduğu alt yapı çalışma süreci ile ilgili çarşı esnafının görüş ve önerileri dinlemek için Başkan Bakıcı tarafından düzenlenen toplantıya çarşı esnafının yanı sıra, muhtarlar, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller ve oda üyeleri de katıldı.

Selçuk’ta İZSU, İZMİRGAZ, TEDAŞ, TELEKOM ve bazı özel iletişim şirketlerin yaptığı çalışmalar ile ilgili olarak çarşı esnafı ile bir araya gelen Başkan Bakıcı yaklaşan turizm sezonu öncesinde özellikle çarşıda yapılacak çalışmalarla ilgili olarak esnafın mağdur olmamasının çok önemli olduğunu belirterek sözlerine başladı.

Çarşıyı korumak zorundayız

Çarşı içerisinde Ocak ayında başlaması gereken çalışmaların henüz başlamaması sebebiyle çalışma takviminin uzadığını belirten Başkan Bakıcı “ Biz iki, iki buçuk ay içerisinde bitecek çok daha hızlı, güçlü bir çalışmanın gerçekleşeceği beklentisi içerisindeydik. Bu konuda teknik ekibimizle yaptığımız değerlendirmeler de çalışmaların bu süre içerisinde bitmeyeceği, sürenin dört aya kadar çıkabileceği kanısına vardık” dedi.

Dünyanın her yerinden gelen turistleri ağırlayan çarşıda yapılan çalışmalar konusunda tüm kurumların hassasiyet bilincine sahip olması gerektiğinin sık sık altını çizen Başkan Bakıcı; “Biz bu çarşıyı korumak zorundayız. Biz seçtiğimiz malzemelerle kaplama yapılmasını istiyoruz. Yapılacak çalışmalarda da alt malzemelerden tutun üst kaplamalara kadar hepsinin iyi malzemelerden yapılmasını istiyoruz. Kullanılabilir, işlerlikli ve kentin dokusuna uygun bir iş yapılmasını istiyoruz” dedi.

Çarşıda önemli dört ana arter

Çarşı içerisinde dört ana arterde yapılacak çalışmaların başlama zamanı ile ilgili olarak esnafın istekleri doğrultusunda bir erteleme yapılabileceğini belirten Başkan Bakıcı; “ Namık Kemal Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Lienz Caddesi ve Siegburg Caddesi’nden 1010 Sokağa kadar olan alanda yapılacak çalışmalar bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Çünkü önümüzde turizm sezonu var. Bahsettiğimiz caddeler arasında yer alan 1170 metrelik alanda kaplamaları tamamen kaldırılacak, ondan sonra doğal gaz ve içme suyu boruları döşenecek. Varsa diğer kurumların eksikleri tamamlanacak. Branşman bağlantıları ve testler yapıldıktan sonra da üst kaplama İZBETON tarafından yapılacak” bilgisini verdi.

Kentin dokusuna yakışmalı

Yapılan alt yapı çalışmalarının yanı sıra çarşı içerisinde kullanılacak kaplamaların, döşenen taşların da ayrı bir anlam taşıdığını belirten Başkan Bakıcı; Çarşıda nitelikli, belirli bir özelliği olan bir kaplama yapılmasını istiyoruz. Bizim kontrolümüzde, bizim istediğimiz nitelikte bir malzeme ile kaplama yapılmasını istiyoruz. Yapılacak çalışmaların yanı sıra üst kaplamada kullanılan malzemelerle de kentin dokusuna yakışan, iyi bir sonuç çıkmasını istiyoruz. Bu konuda da esnafımızın görüş ve önerileri bizim için çok önemlidir” dedi.

Kazanan Selçuklu olacak

Başkan Bakıcı esnafın kararı hangi yönde olursa olsun biten alt yapı çalışmaları sonrasında Selçuk’un, Selçuk esnafının yaşam kalitesinin yükseleceğini belirterek; “ Vatandaş ve esnaflarımızdan devam eden çalışmalarla ilgili birçok şikayet alıyoruz. Kurumlarla ortak bir şekilde çalışarak bunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Tabi çarşı üzerinde biraz daha hassas davrandık. Ancak şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki; tüm bu çalışmalar Selçuk’un kent kimliğine katkı sunacak; Selçuklu’nun yaşam kalitesini yükseltecektir” dedi.

Başkan Bakıcı’nın verdiği bilgilerin ardından çarşı esnafı, muhtarlar ve Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkan ve üyeleri çalışmaların zamanlaması ile ilgili görüş ve önerilerini belirttiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.