site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Bakıcı: Başarı, Mutlu Olacağınız Mesleği Yapmaktır

Başkan Bakıcı: Başarı, Mutlu Olacağınız Mesleği Yapmaktır
24.05.2014
A+
A-

anadolu lisesi (2)

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı Selçuk İMKB Anadolu Lisesi Meslek Tanıtım Günleri’nin konuğu oldu. Selçuk İMKB Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Mustafa Köseoğlu’nun sunumu ile 11. sınıf öğrencilerine hitap eden Başkan Bakıcı meslek seçiminde önemli olanın kişiyi mutlu edecek ve topluma faydalı olabileceği mesleği seçmesi olduğunu ifade etti.

Selçuk İMKB Anadolu Lisesi Meslek Tanıtım Günleri’ne konuk olan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı Rehber Öğretmen Mustafa Köseoğlu’nun sunumu ile 11. sınıf öğrencilerine hitap etti. Burada yaptığı konuşmada kariyer geçmişinden bahseden Başkan Bakıcı “Liseye kadar çok başarılı, birinciliklerle bezenmiş bir eğitim hayatım varken ve sosyal ve sportif pek çok etkinliğe liderlik yaparken lise yaşamımda bir düşüş yaşadım. Buna bağlı olarak önce 9 Eylül Üniversitesi’nde iki yıllık o zamanın adıyla Mahalli İdareler, bu günkü adıyla Yerel Yönetimler Bölümü’nü bitirdim. Ardından da İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nde çalışmaya başladım. Bu sürede kendimi daha iyi analiz etme fırsatı buldum ve eğitimimi sürdürme kararı alarak İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne dikey geçiş yaptım. Üniversiteden iyi bir derece ile mezun olduktan sonra Belediyedeki görevime geri döndüm ve daha üst bir makamda görevime devam ettim. Bu sırada kendime genel müdürlük hedefi koyduğum için 9 Eylül Üniversitesi’nde yüksek lisansa başladım. Zaman içinde genel müdürlük hedefimin yerini akademik kariyer aldı ve üniversitede hocalık yapmanın beni daha mutlu edeceğine karar verdim. Bu doğrultuda 9 Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler Bölümü’nde, yani bitirdiğim okulda hocalıktan idareciliğe farklı görevlerde kariyerimi sürdürdüm. Zaman içinde önümüze belediye başkanlığı gibi bir seçenek çıktı. İlk olarak 2009’da talip olduğumuz bu görev bize 2014’te nasip oldu. Şimdi doğduğum, büyüdüğüm, ailemin, köklerimin olduğu Selçuk’a hizmet vermekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Bakıcı: “Severek yapabileceğiniz, yeteneklerinize uygun bir alanı seçiniz”.

Başkan Bakıcı’yı büyük bir dikkatle dinleyen veçeşitli sorular yönelten öğrencilerin “Adaylık sürecinde zaman zaman yorulduğunuz oldu mu?” yönündeki sorusuna Başkan Bakıcı “Belediye Başkanlığı topluma hizmet misyonunu yerine getirdiğiniz bir görevdir. Bu göreve hazırlanırken ya da bu görevi yerine getirirken gücünüzü vatandaş memnuniyetinden alırsınız. Zaten başarı sizi ve çevrenizi mutlu eden, aynı zamanda da topluma faydalı olabileceğiniz mesleği yapmaktır. Sizlere de hem bir belediye başkanı hem de bir üniversite hocası olarak önerim meslek seçimi yaparken bu detayları göz önünde bulundurmanız ve öncelikle severek yapabileceğiniz, yeteneklerinize uygun bir alanı seçmenizdir” diye konuştu.

Öğrencilerin alkışları ile konuşmasını sona erdiren Başkan Bakıcı ardından öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirerek okuldan ayrıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.