site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Basın Ahlakı ve Gazetecilik

Basın Ahlakı ve Gazetecilik
01.07.2013
A+
A-

leventgorur-konusma

Selçuk MHP İlçe Başkanı Levent Görür, yerel bir gazete de yayınlanan anket ve ankete yapılan yoruma tepki gösterdi. Başkan Görür, “Eline bir kalem alan kendini Don Kişot zannetmesin. Medyada bugüne kadar çok kalemler kırıldı bu unutulmasın” dedi.

Kendini Donkişot Sanma
Bundan bir ay kadar önceydi telefonum çaldı arayan Bayram Bozdemir’di. Yeni bir gazete kurduğunu bu konuda görüşmek istediğini söyledi. Bende buyurun gelin dedim. Bayram Bozdemir Beyefendi geldiler çaylar, kahveler içildi. Hoş bir sohbet oldu kendisi tarafsız gazeteciliğin nasıl yapılacağından bahsetti, dinledik. Kendisine tek bir sorum oldu. Seçime 3-4 ay kala gazetenin çizgisini değiştirmezsin değil mi diye sordum. Aldığım cevap insanların sözlerini samimiyetlerini namus gibi algıladığımdan dolayı beni tatmin etmişti.

Maalesef yanılmışım bırakın 3-4 ay kala gazetenin çizgisini değiştirmesini 8 ay kala arkadaşımız niyetini belli etti. Saygı duyarım taraf olabilirsin ama tarafsızım dersen saygı duymam.

Bakın kardeşim elinizi MHP seçmeninden çekin, Selçuk’ta MHP seçmeni onurlu, namuslu ve düzgün insanlardır. Bunları size yedirtmem bunu böyle bilin. Eline bir kalem alan kendini Don Kişot zannetmesin. Medyada bugüne kadar çok kalemler kırıldı bu unutulmasın.

Sizin gazeteciliğiniz, yazarlığınız, sevdiğiniz, sevmediğiniz ahlaki değerleriniz beni pek ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren partim ve gönüldaşlarımdır ve ben bu değerleri mi kimseye peşkeşte çekmem yedirtmemde. Gelelim bunları neden anlattığıma gazetenizde bir anket yayınlamışsınız. Kiminle yapılmış Selçuk’tan kaç kişi katılmış, nasıl olmuş, ne olmuş, ne bitmiş kimsenin haberi yok zaten. Anket parayla yaptırılan bir olay ve bizim paramız olmadığından böyle olaylara giremiyoruz. Parası olan belli yaptıranda öyle.

Neyse benim düzmece anket sonuçlarını gazetende yayınlamana da itirazım yok. Sonuçta haber değeri var yayınlarsın. İtiraz noktama gelince, haberde yaptığınız veya o küçük beyinlerinizce yapmak istediğiniz algı yaratma kafa bulandırma MHP seçmeninin aklını çelme oyunudur.

Ne demek kardeşim MHP seçmeni ikna edilirse Selçuk’ta AKP kazanır. Siz o ufak beyinlerinizle namuslu, şerefli, onurlu MHP seçmeninin de hangi algıyı yaratmaya çalışıyorsunuz. Ülkücülerin davası bellidir, yolu bellidir. Allah için halka hizmet eder ülkücüler. CHP gelmesin diye AKP’ye, AKP gelmesin diye CHP’ye hizmet edene ülkücü denilmez. CHP’li ya da AKP’li denir.

MHP Selçuk’ta Belediyeyi kazanamıyorsa kimin kazandığı hiçbir Ülkücüyü ilgilendirmez. Ülkücülerin tek gayesi üç hilalli bayrağı belediyeye dikmektir. Siyaset yapan bütün küçük insanlar bunu böyle bilsin.

Tüm Selçuk halkına çağrımdır. CHP’yi de AKP’yi de iyice analiz etsinler. Birbirlerinden farkları var mı? Vefa Ülgür’ün zihniyetiyle Tayip Erdoğan’ın zihniyetini yan yana getirsinler baksınlar bakalım farkları var mı? Bu ikilinin en önemli özelliği kendilerinden olmayana yaşam hakkı tanımamalarıdır. Bu yüzden MHP adayının Selçuk Belediyesini kazanacağına inanıyoruz. Şunu açıkçana söylüyoruz vatandaşımız ister bize oy versin, ister vermesin tüm Selçuk halkı bizimdir.

Çok değerli gazeteci kardeşim sen bizim partimizi bilmezsin. Bilen birisi olarak MHP seçmenini ikna edip nasıl AKP’ye oy verdirirsin ben yardımcı olayım istersen.

1-    Türk kelimesini anayasa dahil her yerden çıkaracağız diyenler AKP’li vekiller değildi uzaylılar demişti dersin ikna oluruz.
2-    Sizin vekilinizi hücrede çürütüyoruz PKK’lıları barış için saldık ama aslında sizin vekilinizi de çok seviyoruz başına bir şey gelmesin diye orda tutuyoruz dersiniz. İkna oluruz.
3-    Milliyetçiliği ayaklar altına aldık dediniz bir yemin edersiniz vallahi dememiştik diye ikna oluruz.
4-    Biz Ülkücülere hayvan dedik ama hayvanda Allah’ın yarattığı bir mahlukat, kötü bir niyetimiz yoktu dersiniz. İkna oluruz.
5-    Ülkücüler kandan besleniyor dediniz ama biz Kızılay’ı kastetmiştik diye değiştirebilirsiniz. İkna oluruz.
6-    Bunlar Fatiha okumayı bile bilmez demiştiniz yanlış anlaşıldık. Hepsi Kuran’ı hatmetmiş diyebilirsiniz. İkna oluruz.
7-    Terörist, köpekçi, mafya bozuntusu, kafatasçı, kovboy, ırkçı, it, kopuk dediler ama dil sürçmesi dersiniz ikna oluruz.
8-    T.C. ibaresini kaldırmaya yeltendiniz şaka yaptık dersiniz. İkna oluruz.
9-    Atamıza ayyaş dediniz, yok canım sadece kımız içmiş dersiniz. İkna oluruz.

Velhasıl kelam her fırsatta Ülkücülere hakaret eden AKP liler çok rahat gömlek değiştirdiği için sende kolay kanacağına inandığın için MHP yi yazında aklınca bir yerlere yamamışsın. Sana tavsiyem yürümeyi öğrenmeden uçmaya kalkma düzgün haber yap kimseyi rencide etme.

Gazetelerin görevi her ne kadar dürüst ve düzgün haber yapmaksa da arada yanılgıya düşebilirler ve halkı yanlış yönlendirebilirler. Bunlara dikkat edin. Anketler genelde insanları yanıltmak içindir. Bir yerlere menfaat sağlamak içindir. Tekrar söylüyorum haber değeri vardır. Fakat yorum katarken birilerini rencide etmeyeceksin. Mesela son yapılan Ticaret Odası seçimlerinde Sayın Bozdemir adaydı ve partimize yaptığı ziyarette kendisinin en şanslı aday olduğunu söylemişti. Sonuç ne oldu %  2-3 gibi bir oyla sonuncu oldu. Demek ki insanların temennileri gerçeklerin üstünü örtmez. Siz yırtınsanız da çırpınsanız da Milliyetçi, Muhafazakâr oylar bu seçimde azimle ve dürüstçe çalışan MHP’ye gelecektir. Tarihinde ilk defa Selçuk Belediyesi MHP’li kadrolarla tanışacaktır.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene ve bunu söyleyebilene.

NOT: Gazetenizin geçen sayısında AKP İlçe Teşkilatı ve Başkanı hakkında çok önemli açıklamalar yapan köşe yazarınızın bu hafta ki gazetenizde köşesi boştu. Hayırdır Basın Ahlakı ve ileri demokrasi çerçevesinde mi arkadaşı aforoz ettiniz?

YORUMLAR
  1. ÜMİT dedi ki:

    sayın başkan tüm yazdıklarınıza katılmamak elde değil bunlar şaşırmış AKP vede CHP miyadını doldurdu taze kana ihtiyaç var oda MHP sinin üç hilalini SELÇUK a dikmek perşembenin gelişi çarşambadan bellidir misali MHP bir ilki sayenizde yaşayacak insanlar uyandı yeter artık demenin zamanı geldi zafer MHP sinin olacak benim ve sülalemin oyu MHP ne

  2. Anonim dedi ki:

    vay be..alışık olmadığımız bir mhp alışık olmadığımız bir çıkış..vefa ve eski arkadaşı semanın işi baya zor ,,

  3. BİR DOST dedi ki:

    ÖZÜ SÖZÜ TEK BAŞKAN rahmetli babana yakışır hayırlı evlatsın vefay la zeynel le sema la olmaz ellerini avuçlarının içine alsınlar alana değil aldır tana baksınlar işleri zor bu sefer baba yadigarına sözüm söz oyum size yani MHP NE

  4. Serkan Savaser dedi ki:

    Yolumuz acik olsun baskanimmmmmmm

  5. ACILI BABA dedi ki:

    çok şükür MHP partisinin adam gibi dik duran başkanı olduktan sonra AKP adayı ZEYNEL BAKICININ işi çok zorlaştı MHP ve CHP arasında kıran kırana geçecek seçimin galibi MHP olur AKP düşmanları VEFA düşmanları kendimce MHP de birleşir birleşecektir yok efendim MHP oyunu AKP ye yada CHP ye sattı GÖRÜŞECEĞİZ kim kime satmış geçmişe değil geleceğe bakın LEVENT GÖRÜR ve ekibi bu yoldan zaferle çıkıp SELÇUK MHP değil SELÇUKLU vatandaşın PARTİ GÖZETMEYEN TEK BELEDİYESİ OLACAKTIR arkasında ne iktidar nede belediye gücü olmadan vatandaşa kendi imkanlarınca yardımını esirgemeyen oğlum için elinden geleni maddi manevi destek olan SAYIN BAŞKANIM SONUNA KADAR ARKANDAYIZ EŞ DOST SÜLALEM OLARAK OYUMUZ MHP OLACAK ZALİMİN YANINDA DEĞİL MAZLUMUN YANINDA OLAN BUGÜN GİT YARIN GEL YADA GİTTİĞİNDE GÖRÜŞMEK DAHİ BAŞKAN İSTEMİYORUZ SELÇUK İÇİN DEĞİŞİM ŞART OLDU AKLI OLAN SONRADAN ELİM KIRILSAYDI DA OY VERMESEYDİM DEMEMEK İÇİN İBRAHİM SOĞUTMAZ KARDEŞİME OYUNU GÖZÜNÜ KIRPMADAN VERİR VERDİRİR YOLUNUZ AÇIK OLSUN ALLAH A EMANET OLUN NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

  6. yabancı dedi ki:

    sayın bozdemir sahneye seçimlere 8 ay kala yine piyasaya çıktın.

    1-bu 3 sene sarfında neredeydin

    2-konuşmayı mu unutmuştun yoksa sesinimi kesmişlerdi

    3-bu yerel seçimlerde sana haber yapman için kaç para verdiler ve anlaşma şartlarını açıkla tarafsız gazeteci

    4-Tarafsız gazetecik diye piyasaya çıktın ben dahil olmak üzere çok kişisiyi aradın tarafsızım diye paranın esiri olma

    5-ticatet odası seçimlerinde idayım diye piyasaya girdin son gün hatta son dakkaya kadar listelerini yapamadın seçim gecesi lisete yapabilmek için insanları aradın ve olumsuz cevap aldın sana inanmadıkları ve güvenmedikleri için.

    6-selçukta bir karizman ve duruşun vardı ticaret odası başkanlığını kaybetiğin günden beri chp akp orası burası dolaşıyorsun, paraşütsüz düşüyorsun farkında diğilsin

  7. öyle biri dedi ki:

    bu şehirde bayramın kim olduğunu bilmeyen yoktur zaten bayram orada ise o parti 0-1 geriden başlamıştır zaten. ammmaaaa siz bazı şeyleri bana anlatamazsınız adını unuttum kadın, doğrumu idi kemal doğrumu idi ali doğrumu idi. biz yine de verdik. ben oy verecem birileri zengin olacak yok artık, kırküç yıllık değerlerimi altüst eti bu ilçe benim, adam gibi adam çıkarmazsanız boşuna uğraşmayın.

    1. Anonim dedi ki:

      çok değerli ülkücü kardeşim sen içini rahat tut adayın en güzeli çıkacaktır mhp den..bizler inandık sizde inanın bütün selçuk inansın Allahın izniyle imanlı inançlı ahlaklı bir yönetime hazır olsun tüm halkımız

  8. Anonim dedi ki:

    muadillerine de örnek olacak nitelikte bir cevap vermişsin Levent Başkan Basın Ahlakı ve Gazetecilik Dersi vermişsin tebrik ederim seni

  9. yaşar yılmaz dedi ki:

    levent başkan gereken cevabı yazmışsın . herkes işine baksın.

  10. analiz dedi ki:

    yahu hareketli günleri özlemiş olucaz galiba ,birşey dikkatimi çekti, MHP üzerinden herğalde birileri rant hayal ediyor olması gerek ,yalnız dağa önçeki seçimlerin arifesindekinden faklı bir MHP var sahnede İlçe başkanı ve yönetimi üzerlerinde oynanan oyunu hemen bozup hatleri bildiriyorlar, bu sefer karşılarında çetin bir başkan ve kadrosu var, Saği süslü püslü güzel bir gazete var bayram beyinmiş açaba ne ayak ,seçimler yaklaşıyor,o yüzdenmi oy tahminleri yapmış, biraz zeki galiba ama karşısındakinin daha zeki olduğunu unutmuş olması gerek. Be kardeşim gazete gaye değilde sen gazetende çıkıpta kimin DEĞİRMENİNE su taşıdığını yazsana. İNSANIN NİYETİ NEİSE HAKİMİYETİ O OLUR…

  11. RÜZGAR dedi ki:

    LEVENT BEYİN TÜM YAZDIKLARINA İMZAMI ATARIM. UMARIM AKP, MHP TABANINI İKNA ETMEZ, ANCAK NE YAZIK Kİ DEVLET BAHÇELİ’Yİ İKNA ETMİŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR.

    1. Anonim dedi ki:

      siz öyle sanın devlet bey in nasıl biri olduğunu herkes bilir ancak şunu da unutmayalım muhalefet olmak demek herşeye hayır demek değildir.

  12. nurullah dedi ki:

    bayram kim ? oda nerden çıktı? deliye hergün bayram…..

  13. RÜZGAR dedi ki:

    HAYATİ KONULARA HAYIR DİYEMEMEK NASIL BİR MUHALAFETLİKTİR ACABA..

  14. ATA dedi ki:

    Tek bir sözümüz var bu konuda.
    Biz ne vefa ya benzeriz ne de chp ye

  15. Memiş ESENER dedi ki:

    Selçuk’ta işsizliğin önüne geçmek için işçi arayanla,iş arayanın buluşacağı bir sistem ortaya koyacağız.
    Selçuk’un imar, kültürel ve sosyal hayatı ile ilgili çok ciddi prestij projelerle geliyoruz. İmar planları şehrin bugününü değil geleceğini yansıtacak şekilde olacak.
    Ve diyoruz ki Belediye hizmetlerinin gerçekçi bir plan dahilinde tüm hemşerilerimizi kapsayacak şekilde yürütülmesi temel amacımız olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Selçuk’ta herkesi kucaklayan bir anlayışı yönetime getirecek.
    Daha vizyonlu Daha atak Daha çabuk Ve gelecek nesilleri düşünen bir BAŞKAN adayımızla meydanlara iniyoruz. Az Kaldı. Değişimi tüm Selçuklular ile birlikte yaşayacağız. Bu değişim ve dönüşüm hareketinde tüm Selçuklu hemşerilerimizin Milliyetçi Harekete ve onun adayına desteğini bekliyoruz.