site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başbakan’ın Çocuklarının Mal Varlıkları

Başbakan’ın Çocuklarının Mal Varlıkları
27.12.2013
A+
A-

Başbakan’ın Çocuklarının Mal Varlıkları

Cumhuriyet gazetesi yazarı İlhan Taşçı bugün bloğundan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğullarının mal varlıklarını yazdı. İşte o yazı:

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Oğlum üzerinden bana geleceklerdi” sözleriyle gözlerin çevrildiği oğul Bilal Erdoğan, AKP iktidarı döneminde kuyumculuktan yemeğe, sabunculuktan kozmetiğe kadar pek çok alanda “atılım” yaptı.

Harvard’da kamu yönetimi eğitimi alan, Dünya Bankası’nda çalışan Bilal Erdoğan, ilk olarak ağabeyi Burak Erdoğan ile birlikte değeri tapu kayıtlarına 1 milyon lira olarak yazılan Kısıklı’daki bir villayı aldı. 5 bin 20 metrekarelik bir arazi üzerinde yer alan villalardan birinin sahibi de kız kardeşi Vesile Erdoğan’ın eşi Ziya İlgen olmuştu.

OKYANUS ÖTESİNDE EV

Bu ev Bilal Erdoğan’ın ilk evi değildi. Bilal Erdoğan 24 Ağustos 2005 tarihinde de “okyanus ötesinde” bir konutun sahibi olmuştu. Oğul Erdoğan, ABD’nin Maryland eyaleti, College Park’ta da bir ev satın almıştı. 146 metrekaralik bu ev, Bilal ve eşi Reyyan Erdoğan adına kaydedildi. Başbakan’ın 4 çocuğunun da yurtdışındaki eğitim masraflarını işadamı Remzi Gür üstlenmişti.

GEMİCİK

Başbakan’ın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ın satın aldığı “gemicik” o günden beri tartışılıyor. İlginç olan ise oğul Erdoğan’ın gemiyi kendisine burs veren Remzi Gür’ün eşinin kardeşleri Hasan ve Hüseyin Doğan’dan satın almış olmasıydı. Tıpkı abisi gibi Bilal Erdoğan da BMZ Group Denizcilik ve İnşaat A.Ş şirketi ile denizcilik sektörüne adım attı.Kuruluş sermayesi 3 milyon lira olan şirketin hissedarları ise amcası Mustafa Erdoğan ile eniştesi Ziya İlgen’di.

MİS GİBİ İŞ

Bilal Erdoğan, Maye Dış Ticaret isimli şirkete ortaklığıyla kozmetik sektörüne de girmişti. Maye, ABD’li makyaj malzemesi üreticisi Bellapierre Cosmetics’in ürünlerini Türkiye’de satıyor. Bellapierre, satışlarını alışveriş merkezlerine kurduğu standlarda yapıyor. Bilal Erdoğan, Mis Hediyelik Eşya Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile de kokulu meyve sabunu işine girmişti.İstanbul’da Cevahir AVM ile birlikte 3, Antalya’da 1 stand açan Mis Hediyelik Eşya, ABD’de de Virginia eyaletinde Tyson’s Corner AVM’de stand açarak ihracata başladı. Bilal Erdoğan’ın ortak olduğu Mis Hediyelik Eşya şirketinin 50 bin TL sermayesi bulunuyor.

Sermayesinin 2 bin 500 TL’si Bilal Erdoğan’a, 2 bin 500 TL’si Ali Bahadır Yeşil’e, 5 bin TL’si Mustafa Esankal’a geri kalan sermayenin 40 bin TL’si ise yine Bilal Erdoğan’ın şirketi olan Maye Dış Ticaret şirketine ait.

RESTORANTTAN, OTELE

Oğul Erdoğan, Doruk Izgara Limited Şirketi ile de fırıncılıktan tabldot yemeğe; otel işletmekten, kahvehaneye; kuruyemişçilikten aktarlığa kadar pek çok alanda daha faaliyet yürütebilmenin adımını atmıştı. 300 bin TL sermayeli şirketin ortakları da Mustafa Esenkal ve Ali Bahadır Yeşil.

ALTIN GİBİ İŞ

Bilal Erdoğan, ağabeyi Burak Erdoğan’ın eşi Sema Erdoğan ile birlikte Atatürk Havaliamınanda Atagold’un kuyumculuk mağazasına ortak olmuşlardı.Erdoğan ailesinin diğer ortakları ise Başbakanın da yakın arkadaşı olan Atasay’ın sahibi Cihan Kamer’in çocukları Atasay ve Simay Kamer’di. 500 bin lira sermayeli şirketin yüzde 25’i Bilal, yüzde 25’i de Sema Erdoğan’ın olmuştu.
Kaynak: Egenin Sesi

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. erhan aksu dedi ki:

    bu yazidan hic bir sey anlamadim soyle bir lste beklerdim. ki baslik basbakanin cocuklarinin mal varligi
    kuyumcu iken mal varligi//////////////atiyorum 3 ev 4 kilo xxxxx degerinde altin 4 yerli araba
    belediye baskanligi donemi ///////////////////atiyorum 4 ev 2 yazlik 1 300 donum ciflik 6 araba 7 kilo altin
    basbakanli donemi ///////////////////atiyorum 6 ev 5 yazlik 1 yat/ 21 metre 300 donum ciftlik 7 otomobil 8 kilo altin maslata villa vs vs oysa yazida ne is yapildigi yaziliyor, kimlerle yapildigi kimlerin yardimlarda bulundugu, YAZI BASLIGI ile YAZINIZ in ilgisi yok,