site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başarıyı Arttıracağız

Başarıyı Arttıracağız
21.07.2013
A+
A-

cevre2

Selçuk Belediyesi tarafından hizmetleri halkın taleplerine göre şekillendirmek amacıyla yapılan kamuoyu araştırması Selçuk halkının belediye çalışmalarından büyük oranda memnun olduğu sonucunu ortaya çıkarttı. Sonuçlar 2012 yılına göre belediye hizmetlerinden memnuniyet oranının 2013 yılında artış gösterdiğini, ancak halkın bir bölümünün yollar, parklar, sivri sinek ilaçlaması ve çevre temizlik konularında yeterince memnun olmadığını ortaya koydu.

Araştırma sonuçlarını belediye birimleri ile düzenlediği toplantılarda ayrı ayrı değerlendiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Bugüne kadar yaptıklarımızın halkın gözünde olumlu olarak değerlendirilmesi sevindirici. Bazı konularda eksiklikler de tesbit edildi. Bütün vatandaşlarımızı memnun etmek de bizim görevimiz. Taleplere uygun olarak bütün birimlerimizle değerlendirmemizi yaptık. Çalışmaları öncelikleri göz önüne alarak yeniden düzenledik” dedi.

KÖYLER İKİ AYDA HUZUR BULACAK

Kamuoyu araştırması sonucunda Zeytinköy, Şirince, Acarlar, Gökçealan, Barutçu ve Çamlık köyleri ile Belevi Beldesi’nde halkın sorunları arasında sivrisinek, karasinek, yakarca ve haşere ile mücadele konusunda eksiklikler olduğu tespit edildi.

Sorunun en çok karşılaşıldığı köyleri ve Belevi Beldesi’ni inceleyen Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Veli Keskin ve Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri sorunun kaynağını belirledi.

Acarlar ve Gökçealan köylerinde, arıtmaların ve halkın yoğun şekilde hayvancılıkla uğraşıyor olmasının sivrisinek ve haşere üreme ve yaşama alanlarının merkezi olmasına neden olduğu belirlendi. Belli oranda şikayetlerin geldiği Belevi Beldesi’nde ise, beldenin bitişiğinde bulunan Belevi Gölü’nün ve Küçük Menderes Nehri önemli bir üreme ortamını yaratırken, hayvancılığın da haşere ve sinek üremesinde artırıcı neden olduğu tespit edildi.

TARIM ALANLARI

Yapılan incelemeler sonunda Şirince Köyü’nde daha ziyade kara sinek sorununun rahatsız edici boyutlarda olduğu belirlendi. Sorunun kaynağının ise tarım alanlarına yakın olması ve şehir içindeki nüfus sirkülasyonunun fazlalığı olduğu tespit edildi.Selçuk şehir merkezinde ise, İsabey ve Atatürk Mahalleleri’nde sivrisinek mücadelesindeki kısmi başarısızlığın nedeni olarak her iki mahallenin sulak ve tarımsal alanlara yakınlığı olduğu tespit edildi.

Bu tespitlerin ardından çözüme yönelik adımlar adan Selçuk Belediyesi Çevre Sağlık İşleri ekipleri makine, teçhizat ve eleman takviyeleri ile ekibi güçlendirdi. Toplam 35 bin 400 hektarlık alanda ilaçlama yapan 12 kişilik ekip 3 araç, 3 ULV cihazı, 2 traktör ve pülverizatör ile ilaçlama çalışmalarına hız verdi. İlaçlama çalışmalarına yıllık 250 bin TL bütçe ayıran Selçuk Belediyesi bu sorunu iki ay içinde tamamen çözmeyi hedefliyor. Belevi Beldesi ve köylerde yaz boyunca haftada 2 gün sivrisinek ve uçkun, haftada 1 gün ise karasinek, bit, pire ve diğer haşerelere yönelik ilaçlama yapan ekipler, bu doğrultuda bütün evleri, hayvan damlarını tek tek dolaşarak ilaçlıyorlar. Selçuk merkez ve Pamucak oteller bölgesini de aynı şekilde tüm yıl boyunca ilaçladıklarını söyleyen Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Veli Keskin, “Selçuk’un çevresi sivrisinekle mücadele anlamında en zor ilçelerden biridir. Buna rağmen yıl boyunca çalışmalarımıza ara vermeden sürdürüyoruz. Müdürlüğümüz, yıl boyunca 35 bin 400 hektarlık alanla çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerimizin yaptığı tespitler sonucunda Belevi Beldesi’nin etrafında sıtma mikrobu taşıyan sivrisinekler üremektedir. Bu da çalışmalarımızı daha önemli kılmaktadır. Geçtiğimiz yıl 9 kişi ile yürüttüğümüz çalışmaları bu yıl 12 kişiye çıkardık.Ayrıca ekipman takviyesi de yaptık. Büyükşehir Belediyesi’nden de aldığımız destekle mücadele gücümüzü artırdık.İki ay sonra vatandaşlarımızın bu yöndeki şikayetlerini yok denecek seviyeye indireceğiz. Bu konuda şikayeti olan vatandaşlarımız  892 69 25/179 numaralı telefondan Selçuk Belediyesi Çevre Sağlık İşleri Müdürlüğü’nü arayarak bilgi ve hizmet talebinde bulunabilirler” diye konuştu.

cevre1

SELÇUK BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

YORUMLAR
  1. S & S dedi ki:

    Veli Başkan.Sen olmasan bu Selçuk’un hali ne olacaktı bilmiyorum.Allah senden razı olsun.Seni artık Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz.İnşallah bu seçimde o da olur…

  2. MUSTAFA.. dedi ki:

    VELİ BAŞKANLA NE ZAMN GİTSEK GÖRÜŞÜRÜZ TAM SOSYAL DEMOKRAT HALK ADAMI HERKEZE YARDIM EDER..EŞİTLİKTEN YANA..YALANSIZ ADAM GİBİ ADAM BAŞKAN OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ HAKEDİYOR..

  3. yaşar dedi ki:

    insan gibi insan vicdanlı başkanlığı hakediyor.

  4. BARIŞ@ dedi ki:

    belediyedeki tüm şikayet istek hertürlü sorunda çözüm noktasını sorduğumzda veli keskine yönlendirirler.çözüm odaklı davranışlarıyla kendisini taktir ettiğim kişiliği vardır başarılarının devamını diliyorum..

  5. YILMAZ dedi ki:

    bırakın yalakalığı bıktık artık ciddi olalım veli kim başkanlık kim onamı kalmış kaç kişinin işini yapmış bu kişi kendi yandaşlarından başka sorun SELÇUK UN tek başkanı olacak herkes gibi benimde adayım İBRAHİM SOĞUTMAZ

  6. özgür dedi ki:

    yılmaz bey aldığım duyumlara göre velli keskin aday olmıyacakmış rahat olabilirsiniz. ayrıca kim kimin ne olduğunu çok iyi biliyor merak etmeyin saygılar..

  7. şahin dedi ki:

    bunca zamn selçuga verdiniz emeginizden dolayı selçuklu olarak teşekkür ederiz..

  8. S & S dedi ki:

    Veli Başkan insan olan herkesin işini yapar.