site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Barutçu İnpınar Yaylası’nda Yörük Şenliği

Barutçu İnpınar Yaylası’nda Yörük Şenliği
02.04.2018
A+
A-

5. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği İnpınar Yaylası’nda yapıldı.

Selçuk’un ve Türkiye’nin önemli unsurlarından olan Yörük Kültürünü yaşatmak için beşinci kez düzenlenen Yörük Kültürü Şenliği bu yıl ilk kez İnpınar Yaylası’nda düzenlendi. Keşkek kazanlarının kaynadığı etkinlikte eğlence ve coşku bir aradaydı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile Selçuk Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı beraber keşkek dövdü. Başkan Bakıcı bu tür etkinliklerin bir kültürü yaşatmak için olduğu kadar birlik toplumda birlik ve beraberliği pekiştirmesi açısından da önemli olduğunu belirtti.

İnpınar ’da şenlik yoğunluğu

Bu yıl ilk kez İnpınar Yaylası’nda düzenlenen 5. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği için Selçuk’un yanı sıra, çevre il ve ilçelerden gelen Yörükler sabahın erken saatlerinden itibaren İnpınar Yaylası’na akın etti. Artemis Kadın El Emeği Pazarı’nın da kurulduğu şenlikte Başkan Bakıcı yöresel lezzetlerin ve el emeği ürünlerin satıldığı stantları tek tek gezdi.

Yörük Kültürü’nü yaşatmak için düzenlenen şenliğe Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Fahrettin Eren de katıldı.

Bu yıl ilk kez İnpınar Yaylası’nda yapılan ve Selçuk’un bu önemli mesire alanına dikkat çeken 5. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Şenlikte Barutçu Yörük Derneği adına konuşan Kerim Özler İnpınar Yaylası’nın Yörükler için her zaman önemli bir yer olduğunun altını çizerek; “Biz İnpınar Yaylası’nın bir mesire alanına dönüşmesi için çok mücadele ettik. Burası çok eski çağlardan beri kışlık bir yayla olarak kullanılmıştır. Yörük Şenliğimiz’in İnpınar Yaylası’nda yapılması için bizlere destek veren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya ve ekibine teşekkür ederim” dedi. Barutçu Mahallesi Muhtarı Sami Özder de tüm katılımcılara ve 5. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği’nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu şenlik birlik ve beraberliğimize katkı sunuyor

Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği’nde bir açılış konuşması yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Bu sene beşincisini gerçekleştirdiğimiz Barutçu Yörük Kültürü Şenliği’nin en önemli unsuru İnpınar Yaylası’nda yapılmış olmasıdır. Selçuk Efes Turizm Vakfı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bir şenliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Selçuk Efes Turizm Vakfı Başkanı ve yöneticilere de sundukları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Bakıcı; “Bizler farklı düşünceler içerisinde olabiliriz. Bu doğaldır. Ama bunun ötesinde bizler hemşehriyiz, kardeşiz. Bence bugün üzerinde durmamız gereken en önemli konu birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir. Onun için bu etkinliğin birlik ve beraberliğimize katkı koymasını diliyorum. Bu ortamları güçlü kılmak zorundayız. Birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirmek zorundayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim birlik ve beraberliğimizi oluşturan en büyük liderimizdir. Öyle bir lider ki sadece ülkemiz açısından değil, dünyanın mazlum ülkeleri açısından da o bir liderdir. Bir kez daha Ne Mutlu Türküm Diyene!” dedi.

Ege Türküleri seslendirildi

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından Selçuk Efes Folklor Grubu bir gösteri yaptı. 5. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği’nde sahne alan İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu on bir sanatçı ve iki solistiyle Selçuklular’a müzik ziyafeti yaşattı. Topluluğun solistleri Tahsin Duru ve Gülseren Aygül Ege Türkülerinin yanı sıra ülkemizin dört bir yöresinden sevilen türküleri seslendirdi.

Eğlenceli ve coşkulu 5. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği Zeytinköy Zeybek Grubu’nun gösterisinin ardından çiftçiler için yapılan çekilişle devam etti. Ziraat Odası, Tarım Kredi Kooperatifi ve bazı tarım firmalarının katkılarıyla yapılan çekilişte üreticilere tohum, tarım gereçleri ve bazı tarımsal cihazlar hediye edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.