site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Barış Meşalesi Yarın Selçuk’ta Olacak

Barış Meşalesi Yarın Selçuk’ta Olacak
21.09.2014
A+
A-

dunya_baris_kosusu_

Dünya Barış Koşusu’nun 2014 maratonun duraklarından biri de Selçuk olacak. Tüm dünya üzerinde barış dolu adımlar atmayı amaçlayan Peace Run ekibi 2014 turu içerisinde Selçuk’a barış meşalesini getirecek ve Selçuklular’a teslim edecek. Ekip 22 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’de Uğur Mumcu Sevgi Yolu’nda Selçuklular ile buluşacak.

1987 yılından beri 49 ülkede yaklaşık 24 bin kilometreyi bulan koşuda uluslararası gönüllü sporcular koşarak barış meşalesini tüm dünyaya taşıyor. İki yılda bir yapılan koşunun bu yılki rotası Türkiye. 18 Eylül’de Edirne’den yola çıkan koşu takımı 22 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’de Selçuk’ta olacak. Ellerinde barış meşalesiyle gelecek olan grubu Selçuk Belediyesi Spor Koordinatörü Harun Kutlu önderliğindeki çeşitli spor kulübü üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli karşılayacak.

“Barış Benimle Başlar” mesajı ile sporcular kendilerini karşılayanlarla barışa dair konuşacak. Koştukları her adımda barışı dünyaya yaymayı amaçlayan ekibi karşılama etkinlikleri arasında barış meşalesinin öğrenciler tarafından taşınması, zeytin ağacı dikilmesi ve okul içerisinde küçük bir koşu yapılması yer alıyor. Barış Koşusu ekibi Selçuk’un ardından Kuşadası’na koşarak 2014 yılı Türkiye maratonunu tamamlayacak.

Dr. Cinel: Barış meşalesine el uzatmaktan mutluluk duyacağız.

Kendilerine uzatılacak barış meşalesini mutlulukla alacaklarını söyleyen Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel “ barış duygusunu pekiştiren bu bu meşaleye el uzatmaktan mutluluk duyacağız. Dünyanın en uzun bayrak koşusu olan bu anlamlı koşunun Selçuk durağında hep birlikte olalım” dedi.

Barış Koşusu, Hindistanlı atlet, filozof, şair, sanatçı Sri Chinmoy tarafından farklı millet, din ve kültürlerden insanlar arasında barış duygusunu pekiştirmek için düzenlenen bir etkinlik olması ve barışın öneminin özellikle gelecek nesiller arasında kavranması açısından büyük önem taşıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.