site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Barış Gününde huzurevi sakinlerinden muhteşem sergi

Barış Gününde huzurevi sakinlerinden muhteşem sergi
03.09.2015
A+
A-

Barış Gününde huzurevi sakinlerinden muhteşem sergi (1)

Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinlerinin hazırladıkları serginin açılışını 1 Eylül Dünya Barış Gününde Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaptı. Açılışta konuşan Başkan Bakıcı; “Hepsi eli öpülecek insanlardır. Her zaman da başımızın üzerinde yerleri vardır. Onlar bizim için bir değerdir” dedi.

Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinlerinin yaklaşık bir yıldır hazırladıkları birbirinden güzel el sanatları sergisi anlamlı bir açılışa şahit oldu. Açılış kurdelesini Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın kestiği serginin açılışına Belediye Başkan Yardımcıları, Partilerin ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yaşlılarımız da Üretken

Serginin açılış konuşmasını yapan ve oldukça anlamlı mesajlar veren Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi Müdürü Serpil İbri, yaklaşık bir buçuk yıl önce başlanan çalışmalar sonucunda Huzurevinde de üretim yapıldığını herkese göstermek istediklerine dikkat çekti. İbri; “Bazen elimiz tutmuyor, gözlüksüz zaten göremiyoruz, kulaklarımız da ağır işitebiliyor ama biz üretebiliyoruz. Bu gördüğünüz 24 kişilik aile üretebiliyor. Sadece üretmiyoruz, biz üretirken düşünebiliyoruz da” diye konuştu.

Barışın dünya da ısıtmadığı hiç bir yer kalmasın

Yaklaşık bir buçuk yıldır hazırlık yaptıklarını ve serginin açılış tarihi ile ilgili kararı ortak aldıklarına dikkat çeken Huzurevi Müdürü Serpil İbri; “Bu günün bir özelliği var bugün 1 Eylül Dünya Barış günü. Büyüklerimin benden bir ricası var. Onların sizlere iletmemi istedikleri mesajları var. Mesajları sadece Selçuk’a değil, yurdumuza, dünyamıza, hatta evrene iletmemi istediler. Huzurevi sakinlerimiz şunu söylediler. ‘Öyle bir barış güneşi doğsun ki, Dünya da ısıtmadığı hiç bir yer kalmasın. Ulaşmadığı hiç bir kalp kalmasın. Şu kalbimizdeki özellikle kini, nefreti hırsı yok etsin. Her yerde sevgi, huzur, birlik ve beraberlik, kardeşlik duygusu olsun’ Huzurevi sakinlerimizin iletmek istediği mesaj bu” dedi.

Bakıcı; “tek isteğimiz barıştır”

Açılışta konuşan ve Huzurevi sakinlerinin hazırlamış oldukları bu sergide barış için bir adım atıldığına inandığını kaydeden Selçuk belediye Başkanı Zeynel Bakıcı; “1 Eylül Dünya Barış Günü çerçevesinde biz de; kendi bölgemizde, ilçemizde, ülkemizde ve tüm dünyada tek isteğimiz barıştır. Bugün en fazla ihtiyaç duyduğumuz şeydir barış. Bunu hem öz de hem sözde gerçekleştirmek zorundayız. Bütün uluslara düşen görevde barış için bir adım atmaktır. Biz de gerçekten barış için adım atmak zorundayız. Bunu hepimiz yüreklerimiz de hissediyoruz ve biz bu adımı önce kendimizden başlayalım istiyoruz. Buradaki tablonun da bu adımın en önemli göstergesi olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda ben burada bulunan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Dalga dalga ‘barış’ yayılsın istiyoruz

Siyasi düşüncesi ne olursa olsun önemli olan önce herkesin birer insan olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Burada hepimiz nefes alıp veriyoruz, bu nedenle barışa hepimizin ihtiyacı var, insanlığa hepimizin ihtiyacı var, huzura hepimizin ihtiyacı var ve biz de bu konuda üzerimize ne düşüyorsa hepimizin yürekten bu konuda aynı anda işaret ettiğini biliyorum. İnşallah İzmir nasıl öncülük yapıyorsa Selçuk’un da herkese bir çok konuda öncülük yaptığına inanıyorum. Dolayısıyla Selçuk’un bu konusunda da öncülük yapacağına ve barışın dalga dalga her tarafa yayılacağına inanıyorum” diye konuştu.

“Onlar bizim için bir değerdir, eli öpülecek insanlardır”

Başkan Bakıcı, konuşmasının sonunda 24 Huzurevi sakininin hazırladıkları bu anlamlı sergi nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Bakıcı; “İlçemizdeki tüm büyüklerimiz ve huzur evinde kalan büyüklerimiz için şunu söyleyebilirim ki; hepsi eli öpülecek insanlardır. Her zaman da başımızın üzerinde yerleri vardır. Onlar bizim için bir değerdir. Bu nedenle büyüklerimize sahip çıktığımız kadar, çocuklarımıza sevgi gösterdiğimiz kadar yüceliriz diye düşünüyorum. Bunda burada temelini attığımıza inanıyorum” dedi.

“Barış İstiyorum” şiirine büyük alkış

Sergi açılışında ayrıca Huzurevi sakinlerinden Hüseyin Mucurluoğlu’unu okuduğu “Barış İstiyorum” adlı şiir tüm davetlilerden büyük alkış aldı. Başkan Bakıcı, serginin açılış kurdelesini beraberindekiler ve tüm davetliler ile birlikte alkışlarla kesti.

Hazırlıkları, tamamen Huzurevinin kendi kaynakları ve birikimiyle oluşturulduğu ve ziyaretlerle değerinin daha da büyüyeceği sergi 4 Eylül 2015 Cuma gününe kadar Selçuk Belediyesi Kent Belleği sergi salonunda açık kalacak.

Barış Gününde huzurevi sakinlerinden muhteşem sergi (2)

Barış Gününde huzurevi sakinlerinden muhteşem sergi (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.