site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Banu Avar Selçuk’ta Konferans Verdi

Banu Avar Selçuk’ta Konferans Verdi
23.11.2012
A+
A-

Selçuk’ta Tangül Tütüncü önderliğinde bir grup gönüllü vatansever genç tarafından organize edilen Gazeteci-Yazar Banu Avar’ın konuşmacı olarak katıldığı “Yıldız Hilal Kalpak Buluşmaları” isimli bir konferans düzenledi.

Selçuk-Efes Tiyatro salonunda gerçekleştirilen konferansa katılım oldukça yoğun oldu. Cumhuriyet sonrası Türkiye’nin gelişimi ve Türkiye’nin gidişatı ekseninde konuşan Avar, samimi dili ve iletişim becerileriyle dinleyicilerden tam not aldı. Söyleşi sonrası kitaplarını imzalayan Banu Avar, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avar, İran ve Suriye’ye Türkiye’nin saldırmasının ülkemize faturasının çok ağır olacağını söyledi. Dünya’da ve Türkiye’de yalancı basın kartellerinin halkı devamlı kışkırtmaya yönelik yayınlar yaptığını aktaran Avar, “Televizyonda gördüğünüz o görüntülerin hepsi sahte ve yalan. Bu oyuna sakın gelmeyin. Amerika’ya ve küresel para kartellerine hizmet eden yalancı medya bizleri bir girdaba sokmak istiyor. Bizlere kendi dinimizden olan Müslüman Suriye halkına saldırmamızı istiyorlar. Oradaki Müslümanların kanlarını bizlere akıttıracaklar. Suriye’nin kuzeyinde yer alan birçok şehir ve yerleşim birimi Türkmendir” dedi.

Özellikle Katar’dan yayın yapan El Cezire kanalının çok tehlikeli ve gerçeği yansıtmayan propaganda yayınları yaptığını belirten Avar, “Televizyonlarda gördüğünüz o görüntüler gerçek değil tamamen bire bir orijinal olarak yapılmış stüdyolarda çekiliyor. Geçmişte buna benzer olaylar yaşandı. Örnek mi Irak. Irak’a girmek isteyen ABD basın ve reklam sektörünü kullanarak halkını ve diğer devletleri yanına alarak Irak’a girdi. Sonuç milyonlarca Müslüman oldu. Bu yalancı ve ABD’ye hizmet eden medya son zamanlarda mezhep çatışmasını da körüklüyor. Aleviler Müslüman değil diyorlar. Bu tehlikeli oyuna gelmeyelim. Şunu asla unutmayalım. Amerika’nın ve küresel para kartellerinin tek amacı toprağın altıdır. Toprağın üstündekiler onların umurunda bile değil. Şu anda tam bir 1918’i yaşıyoruz. ABD sen benim jandarmamsın ben ne dersem onu yapacaksın diyor. Memlekette ajanlar cirit atıyor” dedi.

Avar, tehlikeli bir sürece hızla ilerlediğimizi kaydederek, görsel yalanlarla halkın bu tehlikeye itildiğini ve bugün dost ve müttefik görünen ABD’nin ve AB’nin Irak’ta, Libya’da, Mısır’da dostlarına yaptıklarının hatırlanması gerektiğinin altını çizdi. Ortadoğu da sınırların değiştirilmesi planının çok önceden yapıldığını söyleyen Avar, “Gizlisi, saklısı yok. Bunları açık açık konuştular. Şimdi de uyguluyorlar” dedi.

Avar, şunları söyledi: “Kim kime ne oy verirse versin, Türk halkı olarak bütün insanların hepsi bir araya gelmeli, aralarında nasıl bir ayrılık olursa olsun, nasıl bir farklı düşünce olursa olsun, bu gidişattan rahatsızsanız, üçüncü dünya savaşından rahatsız oluyorsanız, birlik olmak lazım.

Avrupa kendilerinin de ifade ettiği üzere Türkiye’yi bölme konusunda iyi analizler yaparak bu analizler doğrultusunda politikalar üretiyor. Bu analizlerinin sonucunda Türkiye’nin üç zaafı olduğunu tespit etmişler. Birincisi Kürt-Türk, ikincisi Müslüman-Laik, üçüncüsü ise Alevi-Sunni ayırımı. Bu üç noktada ayrılık sağlandığı sürece bu ülkeyi kontrol edebileceklerini düşünüyorlar. Bugün hala bu üç konuyu kaşıyıp kanatmaya devam ediyor ve Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmaya devam ediyorlar.

Yine CIA tarafından seçilen parlak öğrencileri kendi fonlarından yardımlarla finanse ederek okutuyorlar ve ileride himaye altında tutabilecekleri devlet görevlileri olarak ülkenin önemli kademelerinde görev almalarını sağlıyorlar. Yani indoktrine ederek bu kişilerin devletin başına gelmesiyle dilediklerini yaptırıyorlar. Bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e “Kraliyet Ödülü” veriliyor. Bu ödülün kolay kolay herkese verilmediğini Kraliçe’ye hizmet edenlerin bu ödüle layık görüldüğünü biliyoruz. Ve yine enteresandır ki dünyada Yahudi Cesaret Madalyası alan tek Müslüman başbakan Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Konferans sonunda kitaplarını imzalayan Banu Avar hayranları ile bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

YORUMLAR
  1. emine bekdemir dedi ki:

    çok güzel bir etkinlikti, emeği geçen herkese teşekkürler…

  2. RASİM dedi ki:

    bu güzel organizasyonu düzenleyen herkese teşekkürler çok güzeldi hersey

  3. Özgür Aydoğan dedi ki:

    Bizde katılanlara teşekkür ederiz. Ayağınıza sağlık.

  4. Anonim dedi ki:

    meşale selçuktan yakılmıştır varsın gerisini çıkarcılar işbirlikçiler düşünsün yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

  5. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    orda olmayi çok isterdim ama!!!! Basaril bir konferans oldugu kanisindayim.