site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Banu Avar Selçuk’a Geliyor

Banu Avar Selçuk’a Geliyor
14.11.2012
A+
A-

Banu Avar “Yıldız Hilal ve Kalpak Buluşmaları” için Selçuk ilçesine geliyor.

22 Kasım 2012 Perşembe günü “Yıldız, Hilal ve Kalpak Buluşmaları” çerçevesinde Selçuk ilçesine gelecek olan Banu Avar saat 19.00’da Tiyatro Salonunda (Garaj üstü) Selçuklularla buluşacak. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumla ilgili aydınlatıcı bilgiler verecek olan Banu Avar Selçuk ilçesinde özellikle, gençler, işçiler ve kadınlarla buluşmayı hedeflediğini söyledi. Söyleşiden sonra “Gün O Gündür” isimli son kitabı ve diğer kitaplarını da dileyenler için imzalayacak olan usta gazeteci ve yazar Banu Avar’ın Selçuk ziyareti ilçede şimdiden heyecan yarattı.

Tangül Tütüncü, Öznur Çalıkuşu, Merve Çalışkan, Tolga Gökçe, Mert Hüseyin Güney, Ozan Şahin ve Özgür Aydoğan’ın da içinde bulunduğu sivil bir heyet tarafından organize edilen söyleşi ve imza günü etkinliğine Selçuk Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi destek veriyor. Yapılan etkinliğe önderlik eden Tangül Tütüncü Selçuk ve çevresindeki ilçelerden de katılım beklediklerini söyleyerek gerçekleşen organizasyona Türkiye’nin milli değerleri konusunda hassasiyet gösteren bütün parti ve derneklerin ilgi göstermesi gerektiğini söyledi.

Banu Avar Kimdir?
Londra City University televizyon bölümünde üst lisans yapan ve BBC Tv Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmış, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş ve Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır.
TRT 1 ve 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği programları yayınlanmıştır. (Mozaik, Kaleideskop)

32. Gün programının ilk yıllarında programın Londra muhabirliğini yapmış ve Kıbrıs belgeseli, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı/ araştırmacı olarak görev almıştır.
BEN SEZAR (‘I, Ceasar’), KIRIM SAVAŞI (‘Crimean War’), BÜYÜK OYUN ‘The Great Game’ ve TRUVA ‘Troy’ gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yer almıştır.

1999’da Tv 8’in Belgesel Bölümünü kurmuş, 2004’e kadar 30’dan fazla belgesele imza atmıştır. 2004 yılında Attila İlhan, Erol Manisalı ile beraber işine son verilmiştir.
Banu Avar Haziran 2004’de TRT 1’de SINIRLAR ARASINDA adlı programın yapımına başladı.

Bugüne kadar Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika’ ve Avrupa’dan dosyalarla 82 ülkeden ekrana gelen program 2008 Mayıs ayında ABD, İsrail, Gürcistan, İsveç büyükelçilerinin şikâyetleri sonucu yayından kaldırıldı. Bu gerekçe TRT üst yönetimi tarafından beyan edildi(!)

Banu Avar, 2004-2008 yılları arasında 40 küsur kurumdan çeşitli ödüller ve plaketler almıştır. 5 kitabı bulunmaktadır; Sınırlar Arasında(2006), Avrasyalı Olmak(2007 Ocak), Hangi Avrupa(2007 Ekim) ve ‘BÖL VE YUT!’ (kasım 2008), HANGİ DÜNYA DÜZENİ (2009 Kasım) 2009 Şubat ile haziran arasında AVRASYA tv (ART) de DÜNYA DÜZENİ adlı haber programını yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.