site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bakıcı’nın Efes ve Barutçu Ziyaretleri

Bakıcı’nın Efes ve Barutçu Ziyaretleri
23.04.2014
A+
A-

Efes_Alt_Kap_4

Cumartesi günü ilçe merkezini gezerek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Bakıcı ,Pazar günü de Efes esnafının sorunlarını dinlemek üzere Efes Alt kapı ve Üst kapı esnaflarıyla bir araya geldi.

Ziyaretine Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ilçe müftülüğünün Barutçu’da düzenlediği kermese de katılan Başkan Bakıcı’ya Selçuk AK Parti İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ile birlikte meclis üyelerinden Osman Başterzi, Burhan Becer ve Orhan Karagüzel de eşlik etti.Efes_Alt_Kap_1

Efes Esnafı Dertli

İlk esnaf ziyaretini Efes Alt Kapıda faaliyette bulunan işletme sahipleriyle bir araya gelerek yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı esnafın çözüme kavuşmasını istediği sorunları dinledi. Efes Esnafı işlem hacimlerinin artırılabilmesi için acente sahipleriyle toplantılar yapılmasını talep ederken aynı zamanda otopark – görsel düzenlemeler ve tuvalet sorunlarının da çözüme kavuşturulmasını talep etti. Efes Turistik Eşya Satıcıları ve Üreticileri Derneği Mehmet Ürkmez’in de işyeri sahiplerinin sorunlarını dile getirdi. Tarımsal Sanayi alanındaki AVM’nin esnafı bitirecek noktaya getireceğini belirten Ürkmez, izmarit ve çöpler için uygun yerlere çöp kovaları konulmasını, atık su toplama işlemi için de mesai bitiminden sonra gerçekleştirilmesin istedi. Toplantıya katılan bazı esnaflar ise kiralarının ödenmesi konusundaki kafa karışıklığının netleştirilmesi, Efes’te dernek işlemlerinin yürütülmesi için bir yer tahsisi de istedi. Müzeshoplarla ilgili sorunların çözümü, Jandarma ile Zabıta koordinasyonu, halı ve deri ve seramik satan işletmelerin hediyelik eşya bulundurmalarına yönelik sıkıntılar, rehberlerin alış veriş konusunda turistleri yönlendirmeleri gibi konular dile getirildi.

Dr. Bakıcı: Laf bitmiştir, şimdi icraat zamanıdır

Efes esnafının sorunlarını dinleyen Başkan Bakıcı, yerelin ilk adımlarını burada atıyoruz. Efes’te planlamalar yaparken efes_ust_kap_2mutlaka Efes esnafının fikirleri alınacaktır. Böylece ana omurga oluşturulacaktır. Çok güçlüyüz. Sorunları mikrodan makro ya doğru çözüme kavuşturacağız” dedi.

Hafta sonu toplantıya katılan AK Parti İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen de esnafımızı desteklemek adına ne gerekiyorsa onların yanında olacağını belirterek “bizler esnafımızın sonuna kadar arkasındayız” dedi. Meclis Üyesi Osman Başterzi konuşmasında “Biz bugünlere Efes’in sayesinde geldik. 40 Yıllık esnaf olarak sorunlarınızı biliyorum. Sorunlarınızın çözümünde hepimiz sizlerin yanındayız” dedi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Barutçu’da Kermes

Alt Kapı esnaf ziyaretine ara vererek Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ilçe müftülüğünün düzenlediği kermese de katılmak üzere Barutçu Mahallesine gitti. Burada vatandaşlarla sohbet ederek keşkek yiyen başkan Bakıcı bir ara yemekleri yapan kadınların yanına giderek onlarla sohbet etti. Sohbet sırasında Barutçulu bir bayan başkan Bakıcı’dan mahallelerinde dolmuş olmadığını onun içinde mümkünse belirli saatlerde bir servis konulmasını istedi. En kısa zamanda bu talebin değerlendirileceğini belirten Başkan Bakıcı, İlçe müftüsü İsmail Satu ‘nun program barutcu_1sonunda yaptığı dua sonrası Barutçu’dan ayrıldı.

Efes Üst Kapı Ziyareti

Hafta sonu mesaisinin son durağı olarak Efes Üst Kapı esnafını da ziyaret eden Başkan Bakıcı, esnafla çay içerek çözümlenmesi istenen sorunları burada da dinleyerek notlar aldı.

Yakın zamanda biriken sorunların çözümü için Dernek Başkanı Mehmet Ürkmez ve toplantıya katılan esnaf temsilcileriyle Çalışma Komisyonu kurulma önerisi getiren Başkan Bakıcı, Sizleri koruma zorunluluğumuz var. Esnafımız kazanacak ki Selçuk kazansın” dedi.

Esnaflarla çay içip sohbet eden Başkan Bakıcı, başka bir programa katılmak üzere Efes’ten ayrıldı.

YORUMLAR
  1. selcuklu dedi ki:

    vefacilar okuyunda biraz insanlik ve kultur dersi alin sozum sana vefaaaaaaaaaa

  2. iskender.b dedi ki:

    Arkadaş Ben chpliyimde bu adam çok iyi adam ben mutluyum

  3. aker dedi ki:

    ya allah için soruyorum ya vefa 15 senedir hangi esnafa gitti sordu ?
    Hangi sorunlara gitti el attı ya.
    Selçuk ta güzel bir devrim oldu zeynel başkan 2 sene içinde selçugun çehresini değiştir konuşan boş agızları sustur..

  4. Anonim dedi ki:

    Ziyaretler bence de olumlu. Ama çay içmek öpmek sırt sıvazlamakla bitmiyor. Hizmet bekliyor efes esnafı?

  5. Anonim dedi ki:

    Efesi su basmış…..Hep Vefanın suçu…. :::)))

  6. eski selcuklu dedi ki:

    insan içine karışıp sorunları çözme adına bir başarı sağlamıştır sayın başkan.inş devamıda gelir ve istenilen duzenlemeler gerçekleşir