site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bakıcı: İbreti Alem İçin Orayı Yıkacağım

Bakıcı: İbreti Alem İçin Orayı Yıkacağım
23.10.2015
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ilçede yer alan basın mensupları ile yapmış olduğu aylık olağan toplantısında Segaş ve yapılması planlanan Kültür Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakıcı Segaş bizi alacağından dolayı mahkemeye icraya verdi, ibreti âlem için Segaş’ın olduğu bölgede bulunan eski hal binalarını yıkacağım. Sadece Segaş’ı bırakacağım orada. Ben eski Belediye Başkanına saygı duyuyorum o da saygı duysun. Bu ilçede hep birlikte yaşıyoruz. Segaş’ın bulunduğu yerde sözleşmesi 2018 yılında bitiyor dedi.

SEGAŞ 2018 YILINDA ÇIKACAK

Bizim için en önemli konuların başında Kültür Merkezi geliyor. Eski Hal binalarının bulunduğu bu alan 9800 metrekarelik bir alandır. Segaş’ı oradan çıkararak bir kültür merkezi açmak istedik. Segaş’ı mahkemeye verdik ama sözleşmesi olduğu için ancak 2018 yılında çıkacaklar.

Eski Başkana buradan çağrı yapıyorum bilindiği üzere kendisi Segaş’ın da başkanı. Ben Belediyeyi kazandığımda tamamıyla herkes Segaş’ın belediyenin olduğunu sanıyordu. Hatta bazı arkadaşlar bana geldi. Segaş’ın müdürü olmak istediklerini söylediler. Eskiden Belediye Başkanı Segaş’a kim müdür olacak kim işe girecek tayin ediyordu.

Ama biz baktık ki sözleşmemizde hiçbir şey yok. Bu kurumun Belediye ile ya da Belediye Başkanı ile hiçbir ilişkisi yok sözleşmede. Fakat Segaş’ın tek çalıştığı bir yer var Selçuk Belediyesi ikinci bir yeri kimse gösteremez. Segaş sürekli belediye ile çalışmış. Başka hiçbir yer ile ticari faaliyeti yok.

İBRETLİK OLSUN

SEGAŞ bizi bugün bir alacağından dolayı mahkemeye verdi. Ve fiili işlem başlattı. Hiç yakıştıramadım, ben olsam bunu asla yapmazdım. Belevi’den devredilen bir miktar ekmek parası ondan dolayı bu işlem yapıldı. 40 bin TL’lik borç mahkeme masrafları ile birlikte 76 bin TL oldu. Şu anda SEGAŞ’ın bulunduğu bölgedeki eski Hal binalarının olduğu yeri düzenleyip projesini başlatacağız. Ben o bölgeyi yıkacağım sadece Segaş kalacak ibretlik olsun. Bugüne kadar yapmadığım şeyi yapacağım. Ben hep el uzatmaya çalışıyorum ama bu el hep geri çevriliyor. Selçuk hepimizin burada hep birlikte yaşıyoruz. Ben 3 dönem belediye başkanlığı yapan birisine saygı duyarım ama o da saygı duysun” dedi.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

HABER VİDEO-FOTOĞRAF: MURAT DOĞAN-SELÇUK HABER

YORUMLAR
  1. Selçuklu dedi ki:

    Yık başkan kimseden korkma Allah her daim dürüst kişinin yanında.

  2. Anonim dedi ki:

    SAYIN BAŞKAN İLK ÖNCELİKLE 42 BİNLİRALIK BORCUN BELEVİNİN BORCU OLMADIGINI İYİCE Bİ ÖĞRENİN.AYRICA GÖRÜYORUM Kİ HIRSLARINIZ HİZMET ANLAYIŞINIZIN ÖNÜNE GEÇMİŞ, HANİ KARDEŞÇE YAŞIYACAKTIK BİRİLERİ ARKA TARAFLARDAN BAYAGI İYİ GAZ VERİYOR SİZE ASLINDA SİZ GAZA GELMİYECEK Bİ ADAMDINIZ AMA. GÖRÜNEN O Kİ BELEDİYEDE İŞLERİN TERS GİDİŞİ İŞLERİN İÇİNDEN ÇIKILMAZ OLMASI SİZİ BİR HAYLİ GERMİŞ. SEGAŞ SELÇUGA KAZANDIRILMIŞ VE KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞINDA OLAN BİR KURULUŞTUR. ÇALIŞANLARI VE YÖNETİCİLERİ İLE SELÇUKTA ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR İŞLETMEDİR. GİRİŞİMLERİNİZ İLE KURULAN “HALK EKMEK” İŞE YARAMAYINCA ÇİRKEF SİYASET ARAYIŞINA BÜRÜNDÜNÜZ. AMA EMİN OLUN SİZİN VE ARKANIZDAN SİZLER GİBİ ŞAK ŞAK TUTANLAR SELÇUGA KAZANDIRILMIŞ BU KURUMU YOK ETMEYE NE KADAR UGRAŞIRLARSA UGRAŞSINLAR EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLARDIR. SİZ İLK ÖNCE YILLARDIR HER YERE PROJELERİNİ ASTIGINIZ HASTANE PROJESİNİ YAPIN. TELEFERİK PROJESİNİ YAPIN, YÜKSEK OKULU AÇIN, PERSONELİN MAAŞINI ÖDEYİN. SGK YA OLAN PRİM BORÇLARINI ÖDEYİN. ESNAFA OLAN BORÇLARINIZI ÖDEYİN. PERSONELİN ALACAGI İKRAMİYELERİ ÖDEYİN, TAŞERON PERSONELE GÜNÜNDE MAAŞINI ÖDEYİN ONDAN SONRA GELİN SEGAŞIDA BOŞALTALIM HEP BİRLİKTE KÜLTÜR MERKEZİNİ YAPALIM. AMA İLK ÖNCE YUKARIDA YAZDIKLARIMI YAPIN. YAPINDA Bİ GÖRELİM. BİRDE VEFA ÜLGÜR DERKEN ZAHMET OLMAZSA Bİ ABDEST ALIN SAYIN BAŞKAN. ONA LAF SÖYLEYEBİLMEK İÇİN ÖNCE 15 SENE BELEDİYE BAŞKANLIGI YAPICAN ONDAN SONRA KONUŞUCAN.

  3. Ferhat Tekol dedi ki:

    Segas in tek müşterisi belediye ve tek müşterisini icraya vermesinin sebebinin siyasi olduğu apaciktir. Tüm ticarethanelerde olduğu gibi sizi mahkemeye veren işletme ile casilmamasi doğru olacaktır. 2018 i beklemeye de gerek kalmayacaktir.

  4. İsim * dedi ki:

    Cok bos adamsin be zeynel. Birak egolarini tatmin etmeyi

  5. İsim * dedi ki:

    Kendini bitirdin Zeynel efendi camurda patenaj cekiyorsun farkinda degilsin. Selcuk sana biraz buyuk geldi

  6. Anonim dedi ki:

    Ne demek ibret_i alem.. Senin kin ve hırs için bir çok insanın ekmek kapısı olan koskoca tesisi yıkmaya hakkın var mı? Yoksa sende AKP li mi oldun ?

  7. artemis dedi ki:

    sıkıyorsa matbaacı arif’in bulunduğu binayı yıksana. son 2 haftadır arifin gazete belediye önündeki stand da yer alıyor. ancak size salladığı haftalarda gazete standa bırakılır bırakılmaz bul bulabilirsen. biraz etik davranın sizin gibi eğüitimciye yakışmıyor. biride 2008 i beklemeye gerek yok demiş. öyle kurufasülye pişirip satmakla olmuyor o işler çok biliyosan gel çıkarda görelim.

  8. VAYYY dedi ki:

    KÜLTÜRÜN OLMADIĞI ÜLKEMİZ KÜLTÜR MERKEZLERİNDEN GEÇİLMİYOR ADI VAR KENDİSİ YOK

  9. 9 Eylül Ali dedi ki:

    O binaların yeri belediyeye ait ise, oraya çok güzel bir yurt kompleksi yapılabilir. Üniversite için gelecek öğrencilere kalacak yer sorunu için bir nebze olsun çözüm olabilir. Yine ortası boş, oyun ve dinlenme alanı olarak değerlendirilip, bu alanın çevresi tek oda+tuvalet/banyo şeklinde tasarlanıp, 4 kat olarak yapılıp öğrencilere kiraya verilebilir. Isıtma/soğutma, internet, elektrik, su dahil sistemde kiralama sayesinde belediyeye gelir elde edilebilir… (Yasal mevzuatı bilmiyorum, uygunsa tabi…)