site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bakıcı: Gençlerimizi kültür ve sporla yoğuracağız

Bakıcı: Gençlerimizi kültür ve sporla yoğuracağız
24.12.2016
A+
A-

Kültür, sanat ve spor alanındaki çalışmalara her zaman önem veren Selçuk Belediyesi ilçede kültürel ve spor hayatını canlandıracak yeni projelere imza atıyor. 10 Kasım’da açılışı gerçekleştirilen Sanat ve Kültür Evi’nin yanı sıra halı saha ve sanayi sitesinde yer alacak olan basketbol ve tenis kortunun yapımıyla ilgili bilgi veren Başkan Bakıcı tüm bu projelerin amacının Selçuklu gençlerin kültür ve sanatla iç içe olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından finanse edilen beş halı sahanın yapımında sona gelindiğini belirten Başkan Bakıcı; “ Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Sanat Evi’nin açılışını gerçekleştirmiştik. Kütüphane ve Etüt Merkezi yapımına da başladık. Amacımız eğitime, sanata ve spora ağırlık vererek; gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumaktır. Selçuk’u bir kültür kenti yaparak gençlerimizi spor ve kültürle yoğurmak istiyoruz” dedi. Kısa bir süre önce sonuçlanan Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi Mimari Proje Yarışması’ndan da söz eden Başkan Bakıcı; 2017’nin ilk yarısında bu önemli merkezin temelinin atılmasını planladıklarını söyledi.

Planlama açısından da önemli bir süreç tamamlandı

Gençlik ve spor ile ilgili projelerin yanı sıra Selçuk’un planlama açısından çok önemli bir süreci tamamladığını ve ilçenin önünün açık olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “ Selçuk’un 5000’lik nazım imar planı ikinci kez büyükşehir belediye meclisinden geçti. Dolayısıyla Selçuk birçok çalışmanın önünü açacak önemli bir kazanım elde etti. Ayrıca Şirince Koruma Amaçlı İmar Planı ikinci defa revize edildi. Büyükşehir komisyonunda bekliyor. Efes Koruma Amaçlı İmar Planı onaylandı. Büyükşehir Belediye Meclisinden geçti. Plan şu anda askıda. Pamucak ile ilgili planlama çalışmaları da bakanlık tarafından yapılıyor. Bu çalışmaların sonunda Selçuk’un önemli kazanımları olacak. Bu kazanımların sonunda Selçuk dikkatli, özenli ve sağlıklı bir şekilde büyüyecektir. Bu büyümede bizim en çok önemsediğimiz şey Selçuk esnafının ve halkının ekmeğini büyütmenin yanında çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi bir eğitim almaları, kültür ve sanat ağırlıklı bir yaşam felsefesi edinmelerini sağlamaktır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.