site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bakıcı Ezber Bozdu: Şarap da içerim Rakı da

Bakıcı Ezber Bozdu: Şarap da içerim Rakı da
28.04.2014
A+
A-

ZEYNEL-BAKICI

Yerel seçimlerin ardından Selçuk’ta belediye başkanlığı koltuğuna oturan AK Partili Zeynel Bakıcı önemli açıklamalarda bulundu. Tutucu bir insan olmadığını belirten Bakıcı, “Şarap da içerim rakı da. Hatta bunlardan keyif alırım. Turizm bölgesinde belediye başkanıyım. İçkiye karşı değilim” dedi. Büyükşehir ile ‘CHP’li belediyelerden daha çok uyumlu’ anlayış ile çalışacağını ifade eden Bakıcı, “Hakkımda ‘şu kadar işçi çıkarttı’ dediler. Kimsenin işine son vermedim. Personel başkanın adamı değildir. Yıllardır devam eden anlayışı yıkacağım” dedi.

Yerel seçimde AK Parti ile CHP arasında büyük rekabetin yaşandığı ilçelerin en başında gelen Selçuk’ta ipi göğüsleyen isim olan AK Partili Belediye Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeynel Bakıcı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Uzun yıllar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’da yöneticilik yaptıktan sonra 9 Eylül Üniversitesi Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevini yerine getiren Bakıcı, ikinci kez talip olduktan sonra geldiği görevdeki zorlukları anlattı. Radyo Pause’de yayınlanan “Fatih Yapar’la Neler Oluyor” programına konuk olan Bakıcı, belediyecilik anlayışını, projeleri ve hayata bakışını anlattı.

FATİH-YAPAR

Efes Artik Kenti, Meryemana Evi ve Kilisesi, Artemis Tapınağı, Yedi Uyuyanlar, İsa Bey Camii ve Şirince Köyü gibi tarihi ve kültürel birçok değeri bünyesinde bulunduran Selçuk ilçesinin turizm potansiyeli hakkında konuşan Başkan Bakıcı, ilçeyi 24 saat yaşayan bir seviyeye getireceklerini belirtti. Üniversite ve iş dünyası ile birlikte turizmin gelişmesi için çabalayacaklarını anlatan Bakıcı, işsizlik sorununun da sıfıra inmesi için projelerinin olduğunu açıkladı. Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan Şirince Köyü’ndeki şarapçılık faaliyeti ve köy hakkında da bilgi veren Bakıcı, “AK Partili belediye içkiyi yasaklayacak” anlayışının hakim kılınmak istendiğini söyledi.

Böyle bir şeyin asla mümkün olmayacağını ifade eden Başkan Bakıcı, “Birisi ‘bu İzmir’in AK Partilileri de bir başka oluyor’ demişti. Ben açıkçası şarap da içiyorum rakı da… Bundan da büyük bir keyif alıyorum. Neden içmeyeyim ki? Bundan yana da bir sıkıntım asla yok. Bu durumu da kabul etmek zorundayız. Ben neysem oyum. Bunu değiştirmeye gerek yok. Aynı zamanda inançlı bir insanım. Doğan ve güzel olan da budur. Bunu iyi bir şekilde yapabiliyorsan, kimseye zarar vermiyorsan bir sıkıntısının olduğunu da düşünmüyorum. Biz neysek oyuz. Orada ‘AK Partili belediyeler geldiğinde içkiyi yasaklayacaktır, yaşama müdahale edecektir’ diye bir algı var. Bu algının yanlış olduğunu düşünüyorum. Ben o düşüncede olan bir insan değilim. İzmir’de aynı partiden altı belediye başkanı arkadaşım var. Hiçbirisinin de bu yönde hareket edeceğini de düşünmüyorum. Biz insanların yaşamına saygı duyan insanlarız. Herkesin özgür olması lazım. Tabi ki özgürlüğün de sınırlarının hepimiz tarafından bilindiğinin de bilincindeyiz. Başkasını rahatsız etmeyeceksin, toplumsal kurallara uyacaksın. Bizim açımızdan asla dayatma olmaz. Özellikle turizm alanlarında daha dikkatli davranmak zorundayız. Selçuk daha yaşanabilir bir kent olacak. Turizm böylece canlı hale gelecek” dedi.

YENİ İMAR PLANI GELİYOR
Başkan Bakıcı Şirince Köyü’nde özel çalışma yapacaklarını da açıkladı. Köye ulaşımda kullanılan tek yolun dar ve engebeli olduğunu belirten Bakıcı, “Yeni alternatif bir yolun çalışmasını İl Özel İdaresi başlatmıştı. Biz hızlı bir şekilde kamulaştırmalar yaparak geriye kalan yerleri tamamlayacağız. Şu anda kullanılan yolu otobüslere, diğer yolu da otomobillere ayıracağız. Otopark ile ilgili sorunlar da var. Şirince özelliğini koruyacak. Mevcut yapıyı koruyarak çalışma yapabilirsiniz. O bölgenin ayakta kalması lazım. Ayrıca Şirince’nin kendi vatandaşları var. Evlenenler yeni evler istiyor. Eski köy olan bölgeyi yeniden imara açacağız. Verimsiz araziyi bulmaya çalışıyoruz. Tarımın yapılmadığı alanda yeni yer açacağız. Bunu yaparken kurumlarla iletişim içinde köyü koruyarak çalışacağız” diye konuştu.

DAHA ÇOK FARK BEKLİYORDUM
Selçuk’ta belediye başkanlığı koltuğuna oturmasında doğal, içten ve samimi davranmasının etkili olduğunu ifade eden Bakıcı, yapmacık hareketlerden kaçındığını söyledi. Bakıcı, “Halkımıza samimi, sevgi ve hoşgörü içinde yaklaşıyoruz. Dürüst, ahlaklı, adaletli olmak zorundayız. Bunları sözde değil icraatta bunu yapacaksınız. Yalandan mümkün mertebe kaçıyorum. Bunun güçlükleri var. Dürüstlüğün yüksek maliyeti olduğunu biliyorum. Hayatta bu maliyete katlandım ama kazanan hep ben oldum. Kısa vadeli düşünmemek gerekiyor. Ne ekerseniz onu biçerseniz. İnsanlar sizi tanıyacak, görecek ve bilecekler. Dostluklar, arkadaşlıklar bir anda oluşmaz. 2009 yılında seçimi kaybetmedim. Meseleye böyle bakmamı halk bana söyledi. Benim için ‘gönüllerin başkanı’ demişlerdi. Çok yüksek düzeyde oya ulaştım. Yaptığım iş doğruydu. İnsanlar bana inandı. Beş yılı sağlıklı geçirdim. Geçen seçimde 400-500 oy fark yerine binlerce fark olsaydı bu işe tekrar kalkışmazdım. Son seçimde 13 oy farkla seçimi kazandım. Aslında bu durum beni rahatsız etti. Tabi ki seçimi etkileyen koşullar ve faktörler vardı. Daha yüksek ve iyi bir oy oranı bekliyordum. Hepimiz ayrıca halkın iradesine saygı duymamız gerekiyor. Seçim sürecinde çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Hakime, adalete güvenmek zorundayız. İtiraz edebilirsiniz ama meşru hakkı gayrimeşru yolla ifade ederseniz yanlış olur. Çıkıp ‘yıkalım, kıralım, eylem yapalım’ derseniz olmaz. İnsanları provoke etmek, galeyana getirmek iyi olmaz. İnsan belediye başkanı olmayabilir de. Belediye başkanı olmayacağınızı da kabul etmeniz gerekiyor” dedi.

TEHDİT, BASKI VE ZULÜM VARDI
Selçuk’ta yeni yerel yönetim anlayışı ile birlikte siyaset yapma biçimini de değiştirecekleri ifade eden Bakıcı, ötekileştirme, dışlama ve kenara atma gibi kavramların ilçede geçerli olmayacağını söyledi. Bakıcı, “Siyaseti gerilim unsuru olarak görüp çalışanlar vardı. Bu terk edilmelidir. Farklı düşünceler olabilir. Kimseye ‘ille de benim gibi düşüneceksin, benden olmayan bertaraf olsun’ diyemezsiniz. Selçuk’ta yapılan budur. Ya bendensin benden değilsen bakici-radyoyaşama hakkın yok. Ruhsat alamazsın, işyeri açamazsın. Selçuk’ta yaşayanlar değişik yerlerde bu baskıyı, tehdidi, zulmü görüyor. Seçim öncesinde ziyaretlerde ev toplantısı yapıyorsunuz. Oraya haber geliyor. Eğer hoca gelir, toplantıyı yaparsa eşini çalıştığı işten attırtırız diyorlar. O kişinin eşi de belediyede değil. Başka bir yerde çalışıyor. Ben bunları yaşadım. Baskı, tehdit ilçenin her yerine yayılmıştı. Ben çok büyük sorumluluk aldım. İnsanları yok edemem. Karşımızdaki insana saygı duyacağız. Başkan çalışanına, personele, vatandaşa saygılı davranacak. Demokrat olmak, dürüst olmak budur. Ben hiç kimsenin zorla oyunu istemedim. Buna talip olmadım. Yanlış bir oyla seçim kazanacaksam seçimi kaybetmeyi tercih ederdim. Seçimle gelinen her yer halka aittir. Vatandaş sizi beğenirse yeniden seçer. Çıkıp ‘burası benim ipotekli malım’ diyemezsiniz. Biz bu anlayışı yıkmaya geldik” diye konuştu.

KARA KARA DÜŞÜNÜYORUM
Belediyenin mali durumunun bozuk olduğunu da ifade eden Bakıcı, geçtiğimiz günlerde ortaya atılan “500 işçinin görevine son verdi” açıklamalarının gerçek olmadığını söyledi. Bakıcı, “Belediyenin 16 milyon TL civarında ciddi bir borcu var. Yıllık tahsilatımız 35-36 milyon TL. Bir yılda personele 15 milyon TL maaş ödüyoruz. Gelirinizin yarısına yakını personele gidiyor. Bu zamana kadar personel ile gelir arasındaki denge sağlanmamış. Yatırımın önüne engel olunmuş. Yasa ‘personel giderleri yıllık tahsilatın yüzde 30’unu aşamaz’ diyor. Bizde bu durum yüzde 36 oranına ulaşmış. Aksi halde zimmet çıkar. Bu durum eski belediye başkanını da ilgilendiriyor. Bizim işimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Yoksa yetkinin bana geçtiği anlayışı ile hırpalama, cezalandırmaya gitmem. Gerekli hukuki işlemleri zaten başlattık. Geriye dönük soruşturma, müfettiş talebi işlemi yapabilirim ama ben art niyetli değilim. Yanlış adımların elbette hesabı sorulacaktır. Bu kişiyi köşeye sıkıştırmak ve hırpalamak anlayışı ile yapılmamalıdır. Rakibim de olsa bunu yapmam. Belediyede görev süreleri bitecek olan işçilerimiz var. Doğrudan temin yöntemi ile işe alınan 11 kişi bulunuyor. 30 Nisan’da görevleri bitiyor. Ben şimdi kara kara düşünüyorum. İşten işçi çıkartmak istemiyorum” dedi.

YANDAŞLIK YAPMAM, ADALETLİ DAVRANIRIM
Kurumda çalışanların başkana değil kuruma biat etmek gibi bir zorunluluğunun olduğunu belirten Bakıcı, “Herkes kuruma çalıştığını bilir. Çalışanlar belediye başkanına değil belediyeye çalışıyor. Onların maaşlarını cebimden vermiyorum. Çalışan başkanın etkisinde kalmamalıdır. Bir müdür, memur ‘bu işlem şöyle olsun’ diyorsa ciddiye alırım. Yanlış yönlendirmeyi zaten anlarım. Personel benimle tartışabilmelidir. Belediyede ‘tüm işleri ben yaparım’ diye bir anlayış olmayacak. Eski belediye başkanı döneminde uygulanan ilginç sistemler var. Mesele belediyeye gelen vatandaş dilekçeleri bir araya getirilip toplandıktan sonra başkanın önüne getiriliyormuş. Başkan hangisini uygun görürse onu ilgili birime sevk ediyormuş. Öyle şey olur mu? Siz kalkıp da imar ile ilgili konuda mimar, mühendis gibi bilemezsiniz. Siz takip eden, idareci olursunuz. Yetki devri yapmak zorundasınız. Herkes çalışırsa sorumluluk da alır. İmar durum belgesi niye belediye başkanının onayına gider anlamam. Belediye başkanlığı koltuğuna oturduğumda enteresan şeylerle karşılaştım. Başkan bütün yetkileri kendisinde toplamış. Bir gün oturuyorum mali işlerden sorumlu kişi geldi ve ödeme tablosunu önüme koyarak ‘kime ödeme yapalım’ dedi. Ben de şaşırdım. En gecikmiş olan hangisi ile en erken ödemeyi ona yaparsın. Adalet, hukuk, sistem vardır. Başkan ‘şuna yapma, buna ödeme yap’ derse yandaşlık yapmış olur. Kurumda iş öyle yürümez. Vatandaş ‘belediyede kayırmacılık var’ diyor. Siz vatandaş olarak ayrıcalık istiyorsanız başkana yakın olmanız gerekiyor. Belediyede bu sistem yıllarca uygulanmış. Hepsi ortadan kalkacak” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR İLE UYUMLU ÇALIŞACAĞIM
Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratik yapılanmasını iyi bildiğini ifade eden Bakıcı, ‘uyumlu çalışma’ ilkesine vurgu yaptı. Bakıcı, “Büyükşehir CHP’li, biz ise AK Partili olabiliriz. Bu birlikte çalışmayacağımız anlamına gelmiyor. Ben Büyükşehir ile çok daha uyumlu çalışacağım. Binali Bey seçilseydi daha mutlu olacaktık ama sonuç budur. İddia ediyorum bir CHP’li belediyeden daha uyumlu ve verimli çalışacağız. Büyükşehir’in görevleri var. Bizim de üste karşı sorumluluklarımız var. Bazı maddeler hiyerarşik ilişkimiz olmamasına rağmen Büyükşehir’i amir konumuna getiriyor. Hakkıyla görevinizi yaparsanız ilişkiniz de sağlıklı olur. Büyükşehir’den yararlanmak varken niye kavga edelim. Biz asla kavga etmeyeceğiz. Uzlaşı kültüründen yanayım. Kendi fikrim ile hareket edemem. Benim hissiyatımdan çok halkın düşündüğü önemlidir. Belediye başkanı sorumluluk taşımalıdır. Bir kurumu yöneten olarak bilinçli ve sorumlu olmalıyım” dedi.

SELÇUK-EFES ÜNİVERSİTESİ
Selçuk’un üniversite kenti olması için yeni dönemde çalışmalar yapacaklarını ifade eden Bakıcı, “Üniversite hocalığı çok onurlu bir meslek. Ben bunu yıllarca yaptım. Selçuk’ta bizim bir hedefimiz var. Oda Selçuk-Efes Üniversitesi’dir. Biz bunu yapacağız. Bu irade, aldığımız sözler ve çalışmalar var. Göreve geldiğimde beni ilk tebrik edenlerin başında Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi Rektörleri geldi. Selçuk’ta Türk Hava Kurumu’nun üniversitesinin kampüs haline gelmesini istiyoruz. Ayrıca, 9 Eylül Üniversitesi’nin meslek yüksekokulunu daha da genişletmeye çalışıyoruz. Hedefimiz iki fakülte, iki yüksekokuldur. 9 Eylül Üniversitesi’nin içinden Celal Bayar, Adnan Menderes, Pamukkale, Muğla Üniversiteleri çıktı. Bir yenisi daha eklenecek. İlçemizin eğitim alanında ciddi atılım yapmasını istiyoruz. Selçuk’un önü açıktır. Hak ettiği noktaya planlı halde gelecektir” diye konuştu.

SİT ALANLARI DÜZENLENMELİ
Bakıcı, ilçede geniş alanlara yayılan SİT alanlarının daraltılması için çalışma yapacaklarını söyledi. Kentin SİT nedeniyle gelişemediğini anlatan Bakıcı, “SİT’in kaldırılması ile ilgili beklenti var. Mutlak anlamda kaldıramayız ama alanların tekrar gözden geçirmesi gerekiyor. Bakanlıkların yeniden düzenleme yapması lazım. Selçuk’un menfaatine ne varsa yapılacaktır. SİT alanları çok büyük. Bunları daraltmalı ve derecelerini düşürmeliyiz. İnsanın kullanımına açacağız. Koruyarak geliştirecek bir düzenleme yapacağız” açıklamasında bulundu.

Kaynak: egedesonsoz.com

YORUMLAR
  1. selçuk dedi ki:

    Selçuk seninle gurur duyuyor başkanım !!!

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    ZAMANINDAN BERI SELCUGUMUZUN GELISMESINE EN BUYUK NEDENLERDEN BIRI OLAN SIT ALANI OLAN YERLERIN COGUNLUDUR!!! VE BUNU SELCUGUN YENI BELEDIYE BASKANI USTUNE BASARAK IZAH EDIYOR… HANI SELCUK KOY OLDU DIYENLER VARYA! O ARKADASLAR BU ACIKLAMALARI IYICE OKUSUN!!! BU ACIKLAMALARIN BUNA BENZERLERINI DEFALARCA YAPAN SAYIN VEFA BEY DE GEREKLI ACIKLAMALAR YAPMISTIR. BILENLER BILIYO!!! SELCUGUMUZUN GELISMESINE COMAK SOKANLAR DA OLMUSTUR HALK TA BUNLARI COK IYI BILMEKTEDIR KIMLER OLDUGUNU!!! SAYIN YENI BASKAN PARA YETERLI DEGIL DIYORSUNUZ DEMEK KI ESKI BASKAN HANGI SARTLARDA BELEDIYEYI YONETIYORMUS HER SEY BELLI OLMUS OLUYOR O ZAMAN DEGIL MI??? HEYYY MILLET… YORUM YAPANLAR HABERIN ICERIGINE YORUM YAPSIN LUTFEN SAHISLARA DEGIL!!!

    1. Anonim dedi ki:

      bu borçlar tamamen vefanın işbilbilmezliğinden sayın yalçın bey. herkesle kavgalı olursan geleceğin nokta budur. önümüzdeki beş sene hizmet getirmek bi yana dursun, anca benim yaptığım borcu öderler diyerek kendiyle övünmesi de cabası. önce insan gerek. önce insanı kazandırmak gerek. şimdi birlik zamanıdır.

      1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

        ANONIM??? beyfendi veya hanimefendi bana cevap yazarken benim ismimi ne guzel kullaniyorsunuz sizde kendi isminizi yazssanizda biz de size isminizle hitap edsek iyi olmaz mi lutfen! isimsiz cevap yazdiginiz için sizin cevabinizi kayita almiyorum. ve cevap yazmayi luzum bile gormuyorum SAYGILARIMLA yalçin KAN.

        1. Anonim dedi ki:

          yazmışsınız ya o bile yeter. öyle uzaktan atıp tutmakla olmuyor. birilerine alkııış, birilerine tükaka hiç olmuyor. değil mi ama? ister kayda alın ister almayın. sizin gibi tuzukuruların yaptığı muhalefetle kalkınmıyor bu memleket. acık suya sabuna dokunun…

  3. ANONİM dedi ki:

    Başkanım bırak bu alkolü siz bize lazımsınız sağlığınızı tehlikeye girmesin iyi dost doru söyler.

  4. KARATE KAMİL dedi ki:

    Zeynel beye Sorum ;
    Yeni imar Yasası ile Yeni İmara Açılacak Yerlerde AKP Yandaşlarına Rant sağlanacak mı Sağlanmayacak mı?

  5. eski selcuklu dedi ki:

    Arkadas belediyenin bu kdr borcu var tmm hem fikrim soru su 15 yilda borc yerine birikim olur yatirim olur bunlar ceplere mi oldu :s onuda gectim ak pari gercekten caliskan bir parti herkes yiyor dese bile ee ozaman kimse kusura bakmasin yapioyor ediyor cabalior faizler belli trde duzelme var ee birakinda yesin bee yesinn..ha sunuda diyim chp liyim ama yapanin yatirimin en iyisini kim yapiosa ben o taraftayim eskidenmis o parti sadce chp..sayin basbakanimiz izmiri dgl ama izmirin en gusel tarihi ilcesini aldi biliorumki selcuk ak parti teskilati bu msjlari okur belkide syn baskan zeynel beyde okur suna inanin gelisim yapin yatirim yapin secim geldigi zmn sandik pesinde kosmayip fark atarsaniz onunuze tas koyanlari biliorm allha havale ediyorum onlari.siz ustesinden gelirsiniz inaniorum.

  6. Anonim dedi ki:

    27 işçi aldığın soylenıyor..birkısmını görüyoruz zaten belli yandaşlık yapmamışsın aldıkların hepsi maşallah dyp-dsp-genç parti-den bir tane senın yandaşın yok içlerınde..tovbe tovbee

  7. Anonim dedi ki:

    zeynel bey senınle birlikte kaç beledıye başkanı var selçukta..sanayıde 3-4,,efese gıdiyon 3-4,,çarşıya geliyon birsurü..bi el at istersen ,,kraldan fazla kralcı doldu memleket…

  8. Anonim dedi ki:

    Rakı şarap iyi de bunlar cambaza bak numaraları. Başkan bir aydır on iş taşeron firması çalışanlarının maaşlarını neden ödemiyor arada bunu da açıklasaydı iyi olurdu. Rakı şarap içmeyle başkanlık yapılmıyor ki…

  9. Anonim dedi ki:

    afiyet olsun başkan götürrrr 🙂

  10. MUSTAFA dedi ki:

    MECLİS TOPLANTISINDA SAYGISIZLIK YAPANLAR İŞE ALINMIŞSA OLAY BİTMİŞTİR???????

  11. Anonim dedi ki:

    ULEN CAMBAZLAR AYLARDIR BELEDİYE İŞÇİLERİNİN MAAŞLARI TAKSİT TAKSİT VERİLİRKEN İKRAMİYELERİ 1 SENEDİR VERİLMEZKEN NEREDE İDİNİZ NİYE BİR ÖNCEKİ YÖNETİCİLERE BURADAN ATIP TUTMUYORDUNUZ. YEMİYORDU DİYMİ KORKU İMPARATORLUĞUNDAN DOLAYI KAFANIZI KALDIRAMIYORDUNUZ.. ŞİMDİ DAHA 1 AYILIK BAŞKANA BURADAN SALDIRMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ.15 SENEDİR TAVUK GİBİ
    SESİNİZ ÇIKMIYORDU ŞİMDİ HOROZ MU OLDUNUZ

    1. Anonim dedi ki:

      Maaşlar ödeyenler başkanlar değil belediye. Kim olursa olsun biz çalışanlara ne. Vefa da olsa zeynel de olsa emeğimizin karşılığını istiyoruz. Asıl yalakalık senin yaptığın.

  12. Anonim dedi ki:

    29 nisan gunu isine son verilen 11 kisi hakkinda yorum yapacak olan varmi. Evet zeynelciler bekliyoruz

  13. Bağımsız dedi ki:

    Sit alanı çok önemli Huzur evi ve çevresi mahallesi 500 ev yapıldı sonra sit oldu. Bizim gibi garibanlar yapamadı sağımızda ev solda ev Arkamızda ev bizim arsa sit adaletmi inşallah bu yalnış düzelir. Sağlıklı görevler.

  14. Anonim dedi ki:

    Afiyet olsun başkanım

  15. Kara dedi ki:

    Güler yüzlü başkanım afiyet olsun

  16. SELCUK GÖNÜLLÜSÜ dedi ki:

    ÇAMUR AT İZİ KALSIN MİSALİ 15 YIL ÇİFTLİK GİBİ YÖNETEN KİŞİLERE BU HESABI SORUN ZEYNEL BAŞKANIN SORUNU DEĞİL VEFANIN PERSONELİNE YAPTIĞI EN BÜYÜK İYİLİKTİR SELÇUK HALKI KARARINI KORKU İMPARATORLUIĞU YIKMAK İÇİN GÜLEN YÜZÜ İLE SEVGİNİN GÜCÜ KAZANDI VEFA DEVRİ KAPANDI RÜYALAR GERÇEK OLDU ZEYNEL HOCAYA BAKIN SELÇUK ta BİRLİK BERABERLİK SEVGİ SAYGININ ADI SAYIN SEMA YEŞİLÇİMEN BAYRAM BOZDEMİR TABİKİ ZEYNEL BAKICI KAZANDI BU EKİP İŞ YAPAR TAKDİR EDİN

    1. eski selçuk'lu biri. dedi ki:

      EN SONDA VERDIGINIZ ISIMLERIN GECMISLERI GELECEKTE KI YAPACAKLARI CALISMALARIN TEMINATI MI DIR ACABA O ISIMLER COK ILGINC HALKIN ONLARI COK IYI TANIDIGINI UNUTMAYINIZ LUTFEN

  17. anonim dedi ki:

    helal olsun başkanım

  18. Anonim dedi ki:

    Hala vefanin derebeyliginin kahyalari ve fedaileri belediyede calisiyor. Getirdigimiz gibi goturmesinide biliriz sema abla ona gore. Soz verirken zeynel hoca halledecek demedin. Simdilerde zeynel hoca soz vermedim diyor sen hoca halledicek diyon. 5 sene cabuk gececek unutmayiniz

  19. Gerçek AKPARTİLİ dedi ki:

    Sayın başkanım sizi oraya getirmek için yılarca uğraştık içki içtiğinizi biliyorduk ama bundan gururlanarak bahsedeceğinizi tahmin etmiyorduk.Eminim CHP lileri mutlu etmisinizdir.Ama birazda gerçe AKpartileride rencide ettiğinizi dşünürseniz sevinirim.

  20. Anonim dedi ki:

    SİZ KENDİNİZİ NE SANIYORSUNUZ. KAFANIZA GÖRE BELEDİYEDEN ADAM ÇIKARACAĞINIZI MI ZANNEDİYORSUNUZ. DEĞİL MEMUR, İŞÇİ, SÖZLEŞMELİ PERSONELİNİ ÇIKARMAK TAŞERON İŞÇİYİ BİLE ÇIKARSAN AĞIR BEDELLERİ VAR…BUNU EN İYİ SEMA ABLANIZ BİLİR….

  21. Canan ÇAYIR dedi ki:

    Allah allah nedir acaba o ağır bedeller? Ben birbuçuk yıl önce işten çıkarılan sözleşmelilerdenim. Gerekçesiz, tazminatsız… Benimle birlikte 5 kişi dışında o ağır bedelleri yüklenen kimse olmadı kardeşim.

  22. sabıkalı dedi ki:

    başkanım seni seviyoruz alla seni başımızdan eksik etmesin