site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bakıcı: CHP Alevilik üzerinden oy devşiriyor

Bakıcı: CHP Alevilik üzerinden oy devşiriyor
11.02.2015
A+
A-

zeynelbakici

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, CHP’li Meclis üyelerinin önergesiyle, ‘Cemevlerine diğer ibadethanelerle aynı şartların sağlanması’ kararı alınmasını eleştirdi. Bakıcı, “Bu popülist bir yaklaşım” dedi.

Selçuk Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında, CHP’li üyelerin önergesiyle cemevinin ibadethane olarak kabul edilmesini eleştiren Başkan Zeynel Bakıcı, “CHP’nin Alevi vatandaşlarımızın inançları üzerinden oy devşirmeye çalışması doğru bir davranış değil” dedi.

İzmir’in CHP’li ilçe belediyelerinin genel merkez kararıyla başlattığı ve İzmir’de Karşıyaka ile Konak belediyelerinin başı çektiği meclis kararları tartışma yaratmıştı.

Cemevlerine diğer ibadethanelerle eşit şartlar sağlanması konusunda meclis kararları alan CHP’li belediyelerin hukuki ve yasal dayanağı olmayan bir karar aldığını belirten Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, CHP’li meclis üyelerinin verdikleri önerge ile Meclis’i zor durumda bıraktıklarını ifade etti.

Başkan Bakıcı, Selçuk Kültür Merkezi’nin cemevi olarak kullanıldığını ve buna kimsenin karşı çıkmadığını belirterek, “Burası İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış, adı büyükşehir tarafından konmuş ve büyükşehir tarafından işletilen bir tesis. Burayla ilgili bir tartışma konusu da yok. Ancak cemevlerinin diğer ibadethanelerle aynı şartlara kavuşmasıyla ilgili yasal düzenlemenin olmadığı bir ortamda, böyle bir önergenin sunulması popülist bir yaklaşımdır” diye konuştu.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    oy devşirme dedinizmi sizin partinizin eline kimse su dokemez sayın bakıcı..36 etnik kimliği kimin cıkardığını ..açılımları kimin başlattığını biliyorsunuz demii..TEK ÇARE MHP

  2. ALİ MURAT dedi ki:

    DURMAK YOK DAİŞ ZİHNİYETİNE DEVAM

  3. Ömer Gözönünde dedi ki:

    Ne söylediğinin farkında olmayan bir ”başkan”. 12 senede allah, kitap, din, cami, hutbe ve vaazlarla oy devşiren hatta alçakça insanları kandıran sizin partiniz değil mi? Sayın Bakıcı !!! Oy devşirmeyi en iyi siz bilirsiniz, sonra kendi yaptığınızın çamurunu başka partilere atıyorsunuz. Halktan yana olmak oy devşirmek değil gerçekçiliktir. Sayın Bakıcı ”Bu popülist bir yaklaşım” demişsiniz sözlük anlamını açında herkes öğrensin bunun ne anlama geldiğini. ”Popülizm: Popülizm, toplumdaki seçkin bir tabaka tarafından halkın çıkarlarının bastırıldığını ve engellediğini varsayan ve devlet organlarının bu seçkin tabakanın etkisinden çıkarılıp halkın yararına ve toplum olarak gelişmesi için kullanılması gerektiğini söyleyen siyasî bir felsefe veya söylem biçimidir. Dolayısıyla “popülist” bir kişi konuşmalarını “sokaktaki adam”ın ekonomik ve sosyal gereksinimlerine yönelik olarak hazırlayan kişidir.” Sözlük anlamı size keşke örnek olsa… CHP aleviler üzerinden oy devşiriyormuş. Ne oldu Alevilerden oy alamayınca bu yola mı başvuruyorsunuz? O zaman şunun cevabını verin Madımak’ın faillerinin avukatı sizin partinizden milletvekili değil mi? Bu faillerin hemen hemen hepsi sizin partinizin etrafında değil mi? Sizin partinizin çeşitli ilçelerinde, ilçe başkanı veya sekreteri değil mi? Halkı kandıramazsınız!….

  4. Anonim dedi ki:

    zeynel efendi senin mensubun oldugun parti AKP bu tip oyunları en iyi bilen partidir. bu ülkede 15 yıl öncesine kadar türk-kürt, alevi- müslüman savaşı ayrımı olmazdı bu gün gelinen nokta ortadadır. sizinde bu konudaki hassasiyetinizi öğrenmiş olduk bu vesileyle. önümüzdeki seçim görüşürüz

  5. Anonim dedi ki:

    Cemevine çalgı çengi evi diyen biri vardı. En popülist olan O olsa gerek..

  6. Anonim dedi ki:

    Bi kerede söylediğinle yaptığın bir birini tutsun. Seçim zamanı benim adım Zeynel bende aleviyim diyordun. Nerden bulduk biz seni yaa.

  7. Don KiŞoT dedi ki:

    Zeynel başkan da CHP den devşirdiği oylarla kıl payı başkan olduğunu vede kendisinin eski CHP’li olduğunu unutmasın. Başkan, Chp ile değil, yapacağı icraatlarınla uğraşsın. Şu ana kadar tavırları gayet iyi gidiyordu böyle söylemler ona bir şey kazandırmaz. 13 oy bir geri teper nerden geldiğini anlamaz 4 yıl sonra hocayı fakülteye geri gönderirler.