site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bakanların Fezlekesini Beklerken, Bahçeli’nin ki Geldi

Bakanların Fezlekesini Beklerken, Bahçeli’nin ki Geldi
12.02.2014
A+
A-

bahceli-fezleke

Adları yolsuzluk iddialarına karışan AKP’li eski bakanların fezlekeleri bir türlü TBMM’ye gelemezken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında Bursa’da yaptığı konuşmadan dolayı hazırlanan fezleke, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına gönderildi.

ŞİKAYET GEREKÇESİ ‘SLOGAN’

Adana Cumhuriyet Başsavcılığına 27 Mart 2013 tarihinde dilekçe ile başvuran Taha Tanrıverdi adlı kişi, Bahçeli’nin Bursa mitinginde yaptığı konuşmada “Vur de vuralım, öl de ölelim” şeklinde sloganlarına “Onun da zamanı gelecek” ifadesini kullanması sebebiyle şikayetçi oldu.

SAVCILIK GÖRÜNTÜLERİ İNCELEDİ

Şikayet dilekçesi, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Bunun üzerine savcılık mitinge ait görüntü ve ses kayıtlarını inceledi. “Türk Ceza Kanununun 214. maddesi ‘Suç işlemeye tahrik’ başlığı altında ‘Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ şeklinde düzenlenen Türk Ceza Kanununun 214. maddesi birinci fıkrası ‘suç işlemeye tahrik eylemini’ açıkça ifade özgürlüğünün kapsamı dışına çıkarmış ifade özgürlüğünün suç işleme veya işletme aracı olarak kullanılması Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Avrupa insan Hakları Sözleşmesinin 10. maddesinde belirtilen ilkelere uygun biçimde yasaklanmıştır.” denildi.

‘TAHRİK EDİCİ’ BULUNDU

Bahçeli’nin suç işlemeye genel tahrik suçu bakımından yeterli şüphenin doğmuş olduğu kanaatine varıldığı belirtildi. mhp lideri bahçeli’nin dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlanıp gönderildi. Adalet Bakanlığına gönderilen fezleke, oradan Meclis Başkanlığına sevk edildi.

OKTAY VURAL TEPKİ GÖSTERDİ

Bu duruma tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Biz dört bakanın fezlekesini beklerken genel başkanımızın fezlekesi gelmiş. Bursa’da yaptığı konuşmadan dolayı. Bizi tehdit ediyorlar.” dedi.

Kamu davasının şikayet üzerine olmayacağını vurgulayan Vural, “MHP ve genel başkanımız doğru bildiğimiz yoldan vazgeçmeyeceğiz. Firavunlarla mücadeleye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Hakan dedi ki:

    adı yolsuzluğa ve rüşvete karışmış olan kişilerin yargıya hesap vermesi gerekmez miydi.
    Bahçeli nin dokunulmazlığı kalksın tamam da , diğer vekillerinde kalksın.
    hele başbakanın ve akp li bakanlarında kalksın o zaman görelim ak koyunu kara koyunu

  2. Anonim dedi ki:

    Adalet ve Kalkınma Partisi’ne AKP dediğin zaman kızıp adının ak olduğunu söylüyorsun da kendini niye aklamıyorsun sayın başbakan?

  3. Anonim dedi ki:

    Garibanın çocuğu yoksulluk ve açlıktan çuvalla topraga girerken haramilerin çocukları kacak villalara havuz yaptırıyor Devran Utansın!

  4. Anonim dedi ki:

    siz o bahçeliye dua edinki milleti sokağa dökmüyor.bırak fezlekeyi tayip efendi küçük oyunlar peşinde koşma

  5. Anonim dedi ki:

    akp lilerinde kalksın da görelim bakalım kim temizmiş.
    yeter ki savcılara hakimlere müdahale de olmasın
    şark kurnazı olmus bu hükümet

  6. endüstri dedi ki:

    yol ver gidelim taksimi ezelim diyenler nerde ? bu ülkede adalet o kadar da adil değilmiş demek ki.

  7. Hüseyin dedi ki:

    Ak parti yönetiminin önce iğneyi kendine batırması gerekir.Ayakkabı operasyonu diye adlandırılan operasyon sonuçlarından ne çıktı.çünkü olayın içinde kendi partilileri var.Koray Aydın ihale yolsuzluğuna adı karıştı diye Sayın Bahçeli önce gidip aklanmasını ondan sonra gelmesini söylemişti,aynı olayın ak parti yönetimin de yolsuzluğa adı karışanları yargıda aklanmasını istemesi gerekirdi.Hal böyle olunca herkesin aklında ak partinin eli uzunlarla yoluna devam etiğidir.Devlet Bahçeli’yi yargılamak için önce ak partililerin yargılanması beklentisiyle