site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bakan Mehmet Nuri Ersoy: Müze kartın fiyatını sabit tutacağız

Bakan Mehmet Nuri Ersoy: Müze kartın fiyatını sabit tutacağız
15.07.2019
A+
A-

Müze gelirlerinin Avrupa ortalamasının altında olduğunu söyleyen Bakan Mehmet Ersoy, Türk vatandaşlarını müze kart kullanmaya teşvik ettiklerini ve müze kart ücretlerine bundan sonra zam yapmayacaklarını söyledi.

Habertürk kanalında Veyis Ateş’in sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, müze biletlerine gelen zamlara ilişkin açıklamada bulundu. Müzelerle ilgili nitelikli turisti hedeflediklerini söyleyen Bakan Ersoy, Müzekart’ın fiyatını bundan sonra artırmayacaklarını vurguladığı konuşmasını şöyle tamamladı:

“Müzelerimizden elde ettiğimiz gelirin yüzde 85’i yabancı kaynaklı. Bir bakıma Avrupa ortalamasının çok altında olan gelirleri artırmamız, birde yerli halkı korumamız gerekiyor. Geçen sene son bir fiyat düzenlemesi yapılmıştı, Müzekartın bundan sonra fiyatını artırmayacağız. Müzekart fiyatları sabit kalacak, sadece Türkler’in satın alabileceği bir ürün. Kalan yüzde 85’ten gelir elde edip, bunu müzelerimize, kazı yerlerimize, ören yerlerimize yatırmamız gerekiyor. Müzekart ile şöyle bir avatanjınız var: Müzekart bir yıl boyunca size sınırsız giriş hakkı veriyor. Her ay bir kere gitmeniz için bile bir gerekçeniz var. AVM’ye gideceğine her hafta, ayda bir kere de olsa müzeye gitmesi açısından bir teşvik. Ağaç yaşken eğilir biliyorsunuz. MEB ile bir protokolümüz var okullara seçmeli müze dersleri koyuyoruz. Zaten müzelerimizin içinde eğitim veriyoruz. Müzelerde teknoloji gelişmeye başladı. Hatta dijital teknolojiyle çocukların ilgisini çekecek atraksiyonlar da müzelere konmaya başlandı. Yeni nesil müzelerimizde bunları koymaya başladık. Ayrıca müzelerde güzel sanatlar ve tiyatro bölümlerimiz de aktivite yapıyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.