site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Babacan yeni partisi için İzmir listesi mi yapıyor?

Babacan yeni partisi için İzmir listesi mi yapıyor?
26.07.2019
A+
A-

Eski Bakan Ali Babacan liderliğinde kurulması planlanan yeni partinin Ekim ayında siyaset sahnesine çıkması bekleniyor. Babacan’ın İzmir’den kuruluş aşaması için bazı isimleri not aldığı ve liste yapmaya başladığı iddia edildi. Babacan’ın ilk olarak İzmir il başkanını belirlemek istediği belirtildi. Sonrasındaki süreçte İzmir ve Türkiye siyasetinin bazı önemli aktörlerine teklif götürmeye hazırlanan Babacan’ın ilk tercihinin gençler olacağı aktarıldı.

Türkiye siyasi sahnesine AK Parti’nin kurucularından olan eski Bakan Ali Babacan önderliğinde çıkması beklenen yeni parti için gelişmeler kulisleri hareketlendiriyor.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Kurucu Üyeliği’nden istifa eden Babacan’ın parti kurmasına kesin gözüyle bakılırken kervana kimlerin katılacağı merak konusu oldu.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun göstereceği refleks ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Ayrıca Türkiye siyaseti açısından kilit konumda olan İzmir’den hangi isimlerin yeni partinin kuruluş aşamasında yer alacağı bir kat daha önem kazandı.

Gözler merkez sağ siyasetinin etkili isimlerine çevrilirken İYİ Parti’nin kurulduğu dönemdekine benzer bir şekilde eski sosyal demokrat politikacıların yeni oluşumda rol alıp almayacağı merak ediliyor.

Anavatan Partisi’nin (ANAP) çıkış yaptığı dönemdekine benzer bir şekilde liberal, sosyal demokrat, muhafazakar ve milliyetçi tabana oturması beklenen partinin 4 eğilimi bir araya getireceği öngörülüyor.

AK Parti’nin içinden kopuşların yaşanacağı iddia edilirken diğer yandan özellikle liberal çevrelerin Babacan ve ekibine destek vermesi bekleniyor. AK Parti’nin küskünlerinin ne ölçüde yeni adrese geçiş yapacağı da merak ediliyor.

Ekim ayından sonra Türkiye’deki siyaset sahnesine çıkması beklenen parti için Babacan’ın İzmir listesi yapmaya başladığı iddia edildi.

Babacan’ın ilk olarak partisi için il başkanı arayışına girdiği aktarıldı. Merkez sağın önemli isimleriyle temas kurmaya hazırlandığı aktarılan Babacan’ın kadrosunu oluşturmasının ardından il binasının adresinin netleşeceği aktarıldı.

Yeni partinin İzmir’de temas edebileceği bazı önemli isimler kulislere yansıdı. Eski Bakan Ertuğrul Günay, eski Vekil Mehmet Sayım Tekelioğlu, eski Belediye Başkanı ve Vekil Cemil Şeboy, eski Vekil ve eski Belediye Başkanı Yıldırım Ulupınar, AK Parti’den iki kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ve seçim kaybeden Taha Aksoy, eski Vekil Erdal Kalkan gibi önemli aktörlerin Babacan’dan gelen teklifle karşılaşabileceği ifade edildi.

Babacan’ın kurulma aşamasının resmiyet kazanmasıyla birlikte rotayı iş dünyasına ve akademisyenlere kıracağı aktarıldı. Babacan’ın ilk olarak genç isimlere yöneleceği de edildi.

Babacan ve ekibinin AK Parti’den gelecek küskün isimler noktasında dikkatli davranacağı belirtildi. Kamuoyunda ‘Yeni AK Parti’ algısı yaratmak istemediği öğrenilen Babacan’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) gelecek isimlere de kapısını açık tutacağı aktarıldı.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.