site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ayhan Boyacı’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Ayhan Boyacı’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
06.03.2013
A+
A-

ayhan_boyaciSelçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı;

Kadınlara yönelik eşitsizliğin ortadan kaldırılması yönünde büyük bir mücadelenin başlangıcı olarak her yıl kutlanmakta olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bütün kadınların toplumda layık oldukları saygın yeri alması, her alanda hak ettikleri gerçek statüye kavuşmaları, haklarına sahip çıkmaları ve sorunlarına çözüm bulunması bakımından önemlidir.

Kadın olmazsa aile olmaz, kurulan ailede çocuğu dünyaya getirip, büyütüp yetiştirmek, eğitmek annelik görevi, anne şefkati gören bir insan herkese karşı şefkatli ve saygılı olması anne eliyle sağlanır. Evde, tarlada, fabrikada, işyerinde çalışıp üreten kadınlar başta mali-ekonomik haklarını almalı, eğitilmeli, kız çocukları erkek çocukları yaşında okula gönderilip eğitimleri sağlanmalı, istikballerini, mesleklerini kazanıp hak ettikleri parayı almalıdır. Eşitlik ve tüm insan hakları yönünden haklarını almalıdırlar.

Devletimizin en son çıkardığı 6284 sayılı yasa ile “Kadına karşı şiddetin önlenmesi” ve kadın sağlığı ve korunması en iyi şekilde sağlanmaktadır. Okuyan, iyi eğitim görmüş annenin yetiştirdiği kız evladı iyi bir eş, iyi bir anne olur, o bilinçli annenin yetiştirdiği iyi erkek evlat, iyi bir baba, şefkatli bir “koca”  olur, çocuklarını ve çocuklarının annesini dövmez. Son yıllarda çıkan yasalar ve hukuki düzenlemelerle kadın hakları en iyi şekilde sağlanmıştır. Devletimize şükran borçluyuz. Medeni Kanunumuzun ve Medeni Hukukumuzun bir bölümünü örnek aldığımız İsviçre’de kadınlar “seçilme haklarını” 1974 yılında alabildiler. 1931 yılında kadınlarımıza seçilme hakkı tanındı ve ilk kadın Milletvekili Satu Hanım TBMM’ne girdi, gelişmiş ülkelerden evvel ülkemizde ilk kadın Bakanlar, TBMM Başkan yardımcıları seçildi.

Peygamber Efendimiz “Cennet Anaların Ayağı Altındadır” diyorlar. “Kadın Yoksul’u
Olmaz, Kadın Bizatihi bir varlıktır” diyor Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kadın Hakları konusunda büyük çığır açtı.

“ Bütün Analarımızın, Şehit ve Gazi Analarımızın, Bütün Hanımefendilerin “ 8 Mart 2013 Dünya Kadınlar Gününü” Kutlar Sevgi ve Saygılar Sunarım.

Ayhan BOYACI
Selçuk Kaymakamı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.