site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ayasuluk Yeniden Canlanıyor

Ayasuluk Yeniden Canlanıyor
29.07.2013
A+
A-

ayasuluk-canlaniyor2

Selçuk’un önemli tarihi varlığı olan Ayasuluk Kalesi’ni turizme kazandırmak amacıyla restorasyon çalışmaları yıllardır sürerken, ihalesi tamamlanan “Ayasuluk Kalesi ve Çevre Düzenleme Projesi” kapsamında Ayasuluk Cafe’nin düzenlenmesine başlanıyor.

Selçuk Belediyesi, 2012 yılının Aralık ayında 2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan Ayasuluk Kalesi ve Çevre Düzenleme Projesi’nin ilk ayağı vatandaşlar tarafından Girne Köftecisi olarak da bilinen alanda yapılacak düzenlemelerle başlıyor.

Girne Köftecisi olarak bilinen alanı ev yemekleri yapan bir restorana dönüştürerek etrafında çevre ve peyzaj düzenlemesi yapacak olan Selçuk Belediyesi, binanın güney kısmında kalan alanı ise kardeş şehirler meydanı olarak düzenleyecek. Alanda 40 metrekare boyutunda Selçuk’un bütün dönemlerine ait sembolleri ve kardeş şehirlerin isimlerini taşıyan sanatsal seramik rölyef yer alacak.

Toplam 2bin 200 metre kare alanda restoran binası, çevre, peyzaj düzenleme ve meydan oluşturma projeleri için bir hafta içerisinde çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Tarihi Ayasuluk Kalesi’ni ilçeye kazandırmak ve tekrardan canlandırmak için başlattığımız çevre düzenleme projemizin ilk ayağı olan çalışmalarımızın ihale sürecini tamamladık. Yüklenici firma bir hafta içerisinde faaliyete geçecek ve Eylül ayında projemizin ilk etabı tamamlanacak” dedi.

ayasuluk-canlaniyor1

ayasuluk-canlaniyor3

YORUMLAR
  1. Canan ÇAYIR dedi ki:

    Tebrikler selçuk belediyesi….

  2. Anonim dedi ki:

    İşte Selçuk Belediyesinden bir güzellik daha. Sayın Başkan 15 yıldan buyana yapmış olduğunuz bu güzellikleri kime teslim edip gideceksiniz. Kümes etrafında dolaşan kedileremi. Kendi partinizden bile olsa talan ederler. Onlar size ihanet etmeyi becerebildiler. Yani sizi arkanızdan vurdular. Söyleyecek çok şey var ama. Durmak yok yola devam.Selçuk Halkı size güveniyor.

    1. Anonim dedi ki:

      pardon hangi güzellik .viraneye dönen havuz restoran mı.daralta daralta yakın da iki masaya düşecek kapouza mı.çimlerde top oynamanın,çevresinde bisiklet sürmenin nefes almanın bile yasak olduğu tören alanı mı.kışın yağmurda pazarcının dize kadar ıslandığı pazaryeri mi.adını gezipark koyup ta 16 tane ağaç kesilen emlak park mı saycak çok yer var daha

  3. Anonim dedi ki:

    ee o rampadaki şarapçı abilerimize ne olacak. çarkıfeleğe ne olacak. onlarada bir yer yapılması lazım onlarda sembol 🙂

  4. selçuk dedi ki:

    inşallah proje çizimine yakın bir proje olur ayrıcalıkla ordaki şarapçılarla ne zabıta ne polis ilgileniyor turistler ordan geçemiyor bile ilk olarak onlara çözüm bulsunlar

  5. Canan ÇAYIR dedi ki:

    Projeler çok sorunun çözümünü içeriyor. Proje bu kadar güdük bir içeriğe sahip değil. Ancak elden gelen sadece bu sanırım 🙂

  6. Derviş dedi ki:

    VEFA DERSE YAPAR KARDEŞİM 10 SENE EVVEL PAMUCAK VE PANANOS DÜNYA MARKASI OLACAK DEDİ VE YAPTI, HELE PANANOSA YAPTIĞI 3.500 KİŞİLİKLİ TESİS DÜNYAYA ÖRNEK PROJE. BRAVO VEFAAA SEN BU İŞİ BİLİYON KARDEŞ.

  7. İSİM SOYiSİM dedi ki:

    eline ve ekibine sağlık başkanım.. bu izlerin silinirmi selçuktan…

    1. 0123456789 dedi ki:

      ekibi kimmiş sor bi bakalım.

    2. Anonim dedi ki:

      başkanım başkanım …. imarda mı çalışıyosun sen? çok merak ettim 🙂

  8. ARTEMİS dedi ki:

    Yakışır şehrimize böyle güzel projeler tebrik edrim vefa başkanı ve belediye çalışanlarını!… Durmak yok yola devam…

  9. Çakabey Fırın dan ŞİFO dedi ki:

    Bu proje olursa çok güzel olur

  10. Derviş dedi ki:

    SEÇİMLERE 3 AY KALA DOZERLERİ DAYAR YAMACA, YAPMAYA BAŞLADIK DER 🙂

    1. 0123456789 dedi ki:

      arkeolojik alanda dayasınlar dozeri de görelim şamatayı. Yapıcaz da engel oluyolar diye

  11. hadi ya!! dedi ki:

    başkanda gidince kim bakacak bu park bahçe işlerine?????

  12. Anonim dedi ki:

    İsim soyisim,belediyede çalıştığınızı anlıyoruz da bu kadar da yağ çekmeyin yahu.
    Ayrıca bu projeler neden hep seçim öncesi son senede gündeme geliyor merak ettiniz mi?

  13. Canan dedi ki:

    Selçuklular 1000 yıl falan yaşamalıki Vefa nın Selcukta yapacaklarından belki keyif alsınlar. 15 senede neler yapıldıki ? Selçuk aynı Selçuk, Pamucak aynı Pamucak. (Hatta daha kötü) Esnafın yüzü gülmedi bir türlü.