site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Avusturya kazı evinin çalışmalarına son verildi

Avusturya kazı evinin çalışmalarına son verildi
02.09.2016
A+
A-

Dışişleri Bakanlığı, Viyana Uluslararası Havaalanı’nda Türkiye’ye karşı bir ifadenin elektronik panoda yer almasını ve Türkiye aleyhine Avusturya hükümetinin yapmış olduğu politikalar sonucunda Avusturya ile ilşkileri dondurdu. Bu kapsam da Efes antik kentinde kazıları üstlenen Avusturya kazı evinin çalışmalarına da son verildi.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı tarafından, Viyana Uluslararası Havaalanı’nda Türkiye karşıtı ifade içeren ve Türkiye’de 15 yaş altındaki çocukların istismarına izin verildiğini iddia eden yazının ardından Türkiye Cumhuriyeti Avusturya ile yapılan bir çok anlaşmayı fesh etti. Buna göre Selçuk ilçemizde yaklaşık yüz yıldır Efes kazılarını yöneten Avusturya kazıevininde çalışmalarına son verildi.

Ayrıca yaklaşık 300 bin Türk kökenlinin yaşadığı Avusturya da Türk vatandaşlarına karşı uygulanan son politikalardan sonra böyle bir karar alındığı konuşuluyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen hafta içinde; ” “Avusturya İslam düşmanlığının merkezi haline geldi. Viyana Büyükelçimizi istişarelerde bulunmak üzere Ankara’ya çağırdık. İkili ilişkilerimizde tedbir alacağız. Maalesef Avusturya ile ikili ilişkilerimizin ve işbirliğimizin normal sürdürülmesinin zemini ortadan kalkmıştır” demişti.

Dün Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal nezaretinde kazı alanında bulunan eşyalarını toplayan kazı evi yetkililerinin Efes ile tüm ilişkileri kesildi. İlerleyen günlerde Efes’te ki kazıların nasıl devam edeceği ise belli olacak.

kazievi_avusturya (1)

kazievi_avusturya (2)

kazievi_avusturya (5)

kazievi_avusturya (6)

kazievi_avusturya (10)

kazievi_avusturya (16)

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Bu yüz yıl süren kazının sonlandırılması çok doğru olup ülkemizde bu işi yapacak kurum kuruluş ve görevli yok mudur? Bu karar kesinlikle sürdürülmelidir.Herkes yerini ve konumunu bilmeli bu karar doğru olup uygulanmalıdır.