site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Atlar, Ege Atlı Spor Kulübü’nde yarışacak

Atlar, Ege Atlı Spor Kulübü’nde yarışacak
07.04.2016
A+
A-

20 bin metrekarelik alana kurulu olan Ege Atlı Spor Kulübü, ay sonunda büyük bir yarışmaya imza atacak. Türkiye Binicilik Federasyonu ile yapılacak 20 bin lira ödüllü yarışma 3 gün sürecek.

TORBALI’DA faaliyet gösteren ve Türkiye’nin sayılı binicilik kulüplerinden biri olan Ege Atlı Spor Kulübü, Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından da lisans aldı. Federasyonun lisanslı kulüplerinden biri haline gelen Ege Atlı Spor Kulübü, 30-31 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri arasında büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Yurt içinden 100’e yakın atın katılacağı dev organizasyon 3 gün boyunca sürecek. Binicilik engel atlama yarışmasında en büyük ödül 20 bin lira olacak. Türkiye Binicilik Federasyonu yetkililerinin de yakından takip edeceği büyük organizasyon Torbalı’da ilk ve tek olma özelliğine sahip. Yarışların kaliteli ve zevkli geçeceğine inandığını vurgulayan Kulüp Müdürü İdris Çelik, “Sporseverler, çocuklarına at sevgisini aşılayabilecekleri bu yarışları ailece vakit geçirerek ücretsiz izleyebilecek” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİNDEN BİRİ

Tesis, İzmir-Aydın asfaltı üzeri Efeoğlu Piknik karşısı İzmir-Aydın otobanı yanında bulunuyor. Toplamda 20 bin metrekarelik alana kurulu olan bu devasa tesiste yok yok. Her yaş grubunun binebileceği toplamda 20 at mevcut. Tesiste uluslar arası standartlara uygun bir şekilde yapılmış kapalı ve açık manejler bulunuyor. Bu sayede, konuklar yaz-kış demeden istedikleri an ata binme keyfini yaşayabiliyor. Tamamen doğal bir ortamda kurulu olan tesiste bulunan kafeterya, restoran ve oyun alanı da, tesise gelen misafirlerin hoşça vakit geçirmelerini sağlıyor.

KUPALARI TEK TEK ALDI

Türkiye’nin en önemli, İzmir’in de en büyük atlı spor ve binicilik kulübü olan Ege Atlı Spor Kulübü, Torbalı’da hizmet veriyor. 20 bin metrekarelik alana kurulan tesiste her türlü binicilik eğitimi veriliyor. Atlarında eğitildiği tesis, kendi alanında en iyilerinden biri konumunda. Atçılık konusunda geniş bir hizmet sunan Ege Atlı Spor Kulübü’nün lisanlı binicileri de Türkiye genelinde düzenlenen yarışmalarda elde ettikleri sayısız başarılar ve kupalarla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz aylarda da kulüp atı Boncetto W, Cumhuriyet Kupası’nı kazanmış ve bu kupayı 30 yıl sonra ilk kez İzmir’e getirmişti.

ATÇILIĞIN MERKEZİ

Atçılığın merkezi haline gelmeyi hedefleyen Ege Atlı Spor Kulübü bünyesinde, lisanslı binicilerde yetişiyor. Yaklaşık 80 öğrencinin yer aldığı kulüpte geçtiğimiz haftalarda lisans sınavı yapılmış ve sınava giren 14 kursiyerde başarılı olarak lisanlarını almaya hak kazanmıştı. Manisa, Karşıyaka, Çiğli, Menemen gibi çevre il ve ilçelerden de birçok öğrencisi bulunan Ege Atlı Spor Kulübü, kendi alanında en büyüklerden biri konumunda. Verdiği hizmet, bünyesindeki eğitmenler ve cins atlarıyla dikkat çeken Ege Atlı Spor Kulübü, İzmir’in çekim merkezi haline geldi.

YARIŞMA 3 GÜN SÜRECEK

Atçılık sporunun merkezine dönüşen Ege Atlı Spor Kulübü, Türkiye Binicilik Federasyonu ile büyük bir yarışmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 30-31 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri arasında tesiste büyük bir müsabakaya imza atılacak. Türkiye genelinden 100’e yakın atın katılacağı dev yarışma, 140 cm, 135 cm, 130 cm, 120 cm, 110 cm, 100 cm ve 90 cm olmak üzere toplamda 7 kategoride yapılacak. Yarışmada en büyük ödül ise 140 cm engel atlamada 20 bin lira olarak belirlendi. Bu yarışmanın Torbalı’da ilk olacağını ifade eden İdris Çelik: “Çok büyük bir organizasyona imza atacağız. Yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından at sahipleri ve bu yarışmayı takip edecek kişiler gelecek. Organizasyon ile ilçemize gelenlerin büyük bir kısmı 3 gün boyunca buradaki otellerde kalacak. İlçe ekonomisine de katkıda bulunacak. Tüm Torbalı halkı yarışmaları izlemeye gelebilir” diye konuştu.

GÖKHAN YALKALK-buyuktorbali.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.