site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Atatürk’ün Kuşadası’na Gelişinin 92’inci Yıldönümü Kutlandı

Atatürk’ün Kuşadası’na Gelişinin 92’inci Yıldönümü Kutlandı
11.02.2016
A+
A-

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuşadası’na gelişinin 92’inci yıldönümü Gazibeğendi’de düzenlenen bir törenle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuşadası’na gelişinin 92’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Garnizon Komutanı Bülent Şahin, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Nail Özazman, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakam Aksoy, Başkan Kayalı ve Garnizon Komutanı Şahin tarafından Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşmalarla devam etti.

Törende konuşan Kuşadası Yerel Tarih Araştırmaları Grubu üyesi Ali Ergül “Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yoğun çalışmaları nedeniyle yorgun düşmüş ve kalp rahatsızlığı geçirmiş, bir süre dinlenmek için İzmir’e gelmiştir. İzmir’de iken, dava arkadaşı, ülkemizin ve Kuşadası’nın büyük evladı, dönemin İktisat Bakanı Mahmut Esat Bozkurt tarafından yapılan daveti kabul etmiş ve ilçemizi onurlandırmıştır. Büyük Önder 1937 yılı Ekim ayında Ege Denizi Kuşadası Körfezi’nde düzenlenen askeri manevraları izlemek üzere de İlçemize gelmişti” dedi.

Başkan Kayalı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuşadası’na gelişinin 92’inci yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirterek “Kişiliği, teorisi ve pratiğiyle tüm dünyanın kabul ettiği büyük bir lider olan Atamız Gazi Mustafa Kemal’in Kuşadası’na gelerek şereflendirmiş olması aradan 92 yıl geçmesine rağmen hepimiz için övünç kaynağı olmayı sürdürmektedir. Her zaman ülkesine ve milletine duyduğu büyük sevgiyle hareket eden ve düzenlediği Anadolu gezileri ile halkla iç içe bir lider olmayı seçen Mustafa Kemal’in Kuşadası’nda ayak bastığı yer olan bu noktada Atamızı anmak, O’nu genç kuşaklara anlatmak için önemli bir fırsattır. Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak, özel ve önemli günleri unutmamak elbette ki çok önemli. Ancak asıl önemli olan Atamızın ‘Beni görmek demek behemahal yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir’ sözlerini unutmamaktır” diye konuştu.

Kaymakam Aksoy ise Atatürk’ün Kuşadası’na gelişi nedeniyle düzenlenen kutlamaların sadece bir seremoni olarak algılanmaması gerektiğine dikkat çekerek “Tarih bilincimizi geliştirmek için geçmişe ilişkin bilgilerimizi tazelemek, büyük Önderimizi daha iyi anlayıp onun fikirlerini bizden sonraki nesillere aktarmak için bir araçtır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatının bütün dönemlerinde sorumlu bulunduğu alana hâkimiyeti en önde tutmuştur. Ülkenin her karışını tanımayı, ülkenin her yöresindeki insanlarla temas kurmayı çok önemsemiş, Kurtuluş mücadelesinin öncesinde de sırasında da sonrasında da bu ilkelerine uygun davranmıştır” dedi.

Tören Çınar Mahallesi Halk Oyunları Ekibi tarafından sergilenen zeybek gösterileri ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.