site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Atatürk’ün CHP’sini Arıyoruz

Atatürk’ün CHP’sini Arıyoruz
15.06.2016
A+
A-

fikri-atilbaz_koseyazari1Bu ne demektir? Ey Cumhuriyeti kuran, ilan ettiğini söyleyip övünen CHP… Ey Atatürk’ün kurduğu partiyiz diyen Kılıçdaroğlu, sizin ve partinizin hizmet noktası nedir? Tarafsız bir kulakla dinleyin Allah aşkına: ‘Biz yeri geliyor hastanelerdeki PKK’lıları ziyaret ettik, yeri geldi DHKP-C’lileri ziyaret ettik’ Bu ne anlama geliyor? Birde doğru bildiğimizden kesinlikle dönmeyiz diyor, protesto edildiğiniz zaman sizi savunabilecek, ayıp oluyor diyebilecek hiçbir şey bırakmıyorsunuz insana.

Önceden Yeni CHP’nin milletvekilleri büyük gaf yapıyorlar, PKK’lılarla, PKK çaputu altında poz veriyor, HDP’nin yancılığını yapıyorlardı. Ancak şimdi bu cümleyi genel başkanı düzeyinde kuruyor ve gayet rahat söylüyor. O vakit bize de çok doğal olarak sormak gerekiyor, -Amacınız ne sayın Kılıçdaroğlu? PKK’lıları ziyaret edince onlara n diyorsunuz? Gazi mi diyorsunuz?
Ülkeye dibi görülmeyen bir kuyudan su içmeye çalıştırılıyor. Hainlik buradan kaynaklanıyor. Böyle bir sözü kim söyleyebilir? Ancak böyle konuşursan yıllardır PKK’yla işbirliği yapan, onun için masa kuran AKP iktidarının yaptıklarını normal gibi göstermeye çalışmaktan başka bir işe yaramaz.
Zaten katil başının ev hapsine onay veren, Dolmabahçe mutabakatına onay veren, anayasadan Türk kelimesinin çıkarılmasına, değişmez denen maddelerin değişmesine, oy için evet diyen siz değil misiniz ey Kılıçdaroğlu? İyi de ülkesini, bayrağını seven, Türk Milleti diyen CHP’liler bu işe nasıl rıza gösterecekler?
Yeni CHP olan içindeki eski CHP’lilerden gerçeği görmeleri, PKK’nın legalleşmesini sağlayanlar içinde olmamalarını istirham ediyorum. Atatürk asla böyle bir şey istemezdi. Çünkü o her şeyden önce bir Türk Milliyetçisi olduğunu her yerde söyledi ve bunun böyle bilinmesi için tarihe not düştü.
Oysa, Gandi öyle mi? İşte Gandi’nin Hindistan’ı! Gandi’nin Hindistan’ bağımsızlaştırmasına şapka çıkarırız; ancak sahip olduğu zihniyete şapka giyeriz. Bugün siyaset sahnesine Gandi lakabıyla çıkan ve Türkiye’deki hoşgörünün tek sahibi olarak tanıtılan, Gandi Kemal’e, iyi de kardeşim, hastanede yatıyor diye bir PKK’lıya geçmiş olsun demek, Türk askerine hakarettir. Türk Milletine hakarettir, deriz ve ekleriz, Musa Musa da o kadar uzun boylu değil!
Acaba ayırt etmeden Gazilerimizi de ziyarete gidiyor musunuz? Gitmiş olabilirsiniz; lakin ayır etmeden gidiyoruz diyorsanız bu Gazilerimize, elini, ayağını, kolunu ya da herhangi bir uzvunu, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen, Türk bayrağına, Türk vatanına karşı olan PKK’lılarla mücadele ederken kaybedenler Gazilerimizi, şerefsizlerle, kansızlarla bir tutamazsın. Kim ki ben bir tutarım diyorsa Allah belasını versin.
Bu yaptığınız savaş halinde düşmanına, kurşun, mühimmat yardımı yapmana benzer. Bunu maneviyatı maddeden aşağıda görenlerin anlaması mümkün değildir. Ülkedeki kaos, kargaşa politik çizgisi Atatürk olmayanların elinde olunca böyle oluyor. Sen Şehit cenazesine gitmeden önce, biz hastanede PKK’lıları da ziyaret ediyoruz dersen, ‘benim için şehit olmanın hiçbir önemi yoktur’ dediğinin farkında değilsin.
Bu hümanistler için doğru olabilir, komünistler için doğru bir davranış olabilir. Biz her nefeste Allah diye şükür eden, bayrak, vatan sevdalıları için asla geçerli değildir. Biraz olsun Gandi’likten çıkın, düşmanı her koşulda düşman gören, Türk Milliyetçiliğini, Türkiye Cumhuriyetinin temel felsefesi yapan Atatürk’ün yolunda olun.
Yeni CHP yüzündeki Atatürk maskesini çıkarsın. Büyük yaşta ve genç olan Atatürk diyen CHP’liler inanıyorum ki Atatürk’ün CHP’sini arıyor.
Biraz osun Atatürk’ün fikirlerinin yanında yer alın, HDP’nin yancısı olmaktan, PKK için çocuklar demekten vazgeçin. Yani Türk olun efendiler. Ata’nın dediğini unutmayın, “Ne Mutlu Türküm Diyene”
HDP’leşen değil, Atatürk’ün kurmuş olduğu CHP’yi arıyoruz! Gerçekten Atatürk’ün partisi diye CHP’li olan ne kadar aydın, sanatçı, yazar-çizer kim varsa bu gidişata dur demelerini istiyoruz. Başta da bu duyarlılığı Yeni CHP’nin medyadaki desteği olan Sözcü Gazetesinden ve yazarlarından bekliyoruz!
Sağlıcakla kalın!
Fikri Atılbaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.