site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Asker Türk’ün Askeri

Asker Türk’ün Askeri
08.12.2014
A+
A-

fikri-atilbaz1Asker gerçekleri görmeye başladı. Asker kendi katiliyle aynı masaya oturtulmaya çalışıyor. Ve acı olan bunu yapmak isteyenin her fırsatta asker bakanlığa bağlı diyen AKP iktidarı. Bedelli konusuyla kale alınmadığını, görüşlerinin değerlendirilmediğini fark eden asker, sözde çözüm sürecinde de bir oldubittiye getirilmek istendiğini açıkça gördü.
Özellikle bedelli askerlik konusunda hükümetle arasında derin çatlak oluşan asker, iktidarın yapmak istediklerini yeniden güzelcene masaya yatırması lazım. Türkiye’nin başına örülmek istenen çorabı ya da kazağı diyemeyeceğim; çünkü onlardan kurtulması kolay olur. Dikenli telleri parçalamak için planlar hazırlamalıdır.
Bunun için milli bir iktidara ihtiyaç vardır. Bu iktidar milli olmadığına göre, bunlar milletin, devletin değil de sırça köşklerin modern saraylısı olduklarına göre, bin değil 1150 odalı deyip övündüklerine göre, Kobani’de bölücülere, Rojava’da Kürt devletine, Irak’ta Barzani’ye, bütün bunlara rağmen IŞİD’e ve benzeri suç örgütlerine yardım den, yardımcı olan bir iktidarın milli olması beklenemez.
***
Ülkeyi yöneten iktidar milli olmazsa ne olur? En başta kendi ülkesinin de içimde olduğu planlara yem olur. Örnek BOP’da olduğu gibi. Rusya’nın Türkiye’yi yeni bir oyunun içine çekmek istedikleri gibi… İran’la işmar edip, Mursi’ye yaşam hakkı bulmaya çalıştıkları gibi… Esad’ı devirip, Sisi’yi tasfiye edip Ortadoğu’da bir mezhep ümmeti devleti kurmak istediği gibi…
Asker iyi niyetinden olsa gerek geç de olsa nihayet bu oluşan tabloyu görmeye başladı. Bedelli konusunda görüşlerinin kale alınmadığını görünce, sözde çözüm denilerek bir köşeye itildiğini, asli görevi bir bütün olan vatanın korumasından el çektirildiğinin farkına vardı. Şimdi de bunun sakıncalarını dile getirmek için çeşitli ortamlarda bize bilgi verilmiyor demek zorunda kaldı. İktidar, görevi vatanı korumak ve kollamak olan askerin, vatanı özerkleştirmek isteyen sizler tabiî ki görüşlerini almazsınız. Çünkü o zaman masada oturanlardan sizin görüşünüze aykırı sesler çıkacak, vatan bir bütündür bölünemez sesi yükselecektir.
Bu sesin yükseldiği bir ortamda özerkliğe, bağımsızlığa geçit verilebilir mi? pek tabidir ki verilmeyecektir. Hal böyle olunca asker birçok işin dışında tutulmalı, kendisine devletin ve Türk milletini şerefli bir kurumu değil, AKP iktidarının emir eri muamelesi yapılarak itibarsızlaştırılmalıdır. Bu iktidarın bugün yaptığı bumdan başka bir şey değildir.
***
Son haberlerden anlaşıldığına göre bu durum artık askeri çok rahatsız etmeye başlamıştır. Genelkurmay Başkanı bu halden rahatsızlığını kendini ziyarete gelenlerle yaptığı görüşmelerde bile dile getirmektedir. Ve konuşulanlar bir şekilde ziyaretten hemen sonra satırbaşlarıyla gazeteler vasıtasıyla kamuya iletilmektedir. Asker görüşlerini bu yolla Türk milletine, en başta da iktidar ve yol arkadaşı PKK’ya duyurmaktadır.
Asker sözde çözüm denilen; fakat teröristlerin serbest bırakıldığı, övüldüğü, bebek katilinin kahraman ilan edildiği süreçten, Peşmerge’ye payanda edilmeye çalışılmasından rahatsızdır. Bu rahatsızlığını dile getirmektedir. Asker artık yüksek sesle bu konular hakkında kendine bilgi verilmediğini açıklamaktadır. En önemlisi de PKK’nın oturduğu ihanet masasına oturmayacağını yüksek sesle dile getirmiştir.
Emperyalizme karşı mücadele vermiş, yedi düveli ülkesinden söküp atmış olan Türk askerine de başka tür bir hareket yakışmaz. Türk askerinin ülkenin bölünmesini içeren siyasi bir oyunun içinde olması beklenemez. İşte bu yüzden Başbakan o sözleri yalanla diye Genelkurmaya baskı yapmaya başlamıştır.
Hemen her konuda askerin iktidarla karşı karşıya olduğu ortaya çıkmaktadır. Asker, benim için ulusal güvenlik tehdidi oluşturan PKK’dır demektedir. Bu tehdit yetmezmiş gibi dış ülkelerdeki terör çeteleriyle yakınlaşmanın Türkiye’ye biçilen kefen olduğunu gören gözler elbette PKK birlikteliğine karşı duracaktır. Türk Ordusunu asli görevi Türkiye Cumhuriyeti Devletini her türlü tehditten korumak ve kollamaktır. Bölünmenin konu edildiği ihanet masasına Türk Ordusu oturmaz, oturtulamaz.
Sağlıcakla kalın!
Fikri Atılbaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.