site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Asıl Kıyamet Şirince’de Kopacak

Asıl Kıyamet Şirince’de Kopacak
03.12.2012
A+
A-

21 Aralık’ta kopacak kıyamette ayakta kalacak iki köyden biri olan Şirince’de tüm oteller doldu bölgede teyakkuza geçildi.

Maya takvimine göre Marduk gezegeni 21 Aralık’ta dünyaya çarpacak ve kıyamet kopacak. Yeryüzünde sadece Fransa’da bir köyle İzmir’in Şirince köyü ayakta kalacak. İşte bu efsaneye inananlar Şirince ’ye akın edecek. Şimdiden köyde rezerve edilmeyen tek bir otel odası bile kalmadı.

21 Aralık’ta köyde izdiham olmasından endişelenen İçişleri Bakanlığı talimat yolladı, jandarma teyakkuza geçti. Kaymakamlık ile belediye gıda ve su stokladı.

Vatan’ın haberine göre, Maya takviminin son günü olduğuna inanılan 21 Aralık 2012 bütün dünyada heyecanla bekleniyor. İnanışa göre, Marduk gezegeni bu tarihte dünyaya çarpacak. Dünyanın o son günü de sadece İzmir Selçuk’taki Şirince köyü ile Fransa’daki Bugarach köyü kıyamet ten etkilenmeyecek.

İSA ŞİRİNCE’YE İNECEK

Ve hatta kehanete göre Hz. İsa 21 Aralık gecesi Şirince ’ye gelecek. İşte bu yüzden dünyanın dört bir yanından binlerce kişinin Şirince ’ye gelmesi bekleniyor. Tüm otel odaları şimdiden rezerve edildi. Ormanlarda kamp alanları oluşturuldu. 21 Aralık günü 60 bin kişinin Şirince ’ye gelmesi bekleniyor. Öyle görünüyor ki Selçuk’a 6 km uzaklıktaki 687 nüfuslu bu köyde 21 Aralık’ta adım atacak yer kalamayacak.
 
21 ARALIK TALİMATI
 
İşte bu yüzden yetkililer alarma geçti. İçişleri Bakanlığı Selçuk ilçesindeki tüm birimlere 21 Aralık genelgesi gönderdi ve olumsuzluk yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Selçuk Jandarma Komutanlığı’ndan bir askeri yetkili, Bakanlık’tan talimat geldiğini, bunun üzerine de alay komutanı ve yardımcısının bölgede incelemeler yaptığını söyledi. Yetkili “Biz bir ay önceden hazırlıklara başladık. Trafik ekipleri va asayiş ekipleri ikiye üçe katlandı. Bir teyakkuz var. Civar ilçelerden destek kuvvet istedik, çok yoğun hazırlık var. Komutanlar keşifler yapılıyor çadırlar ve karavanlar için alanlar düzenleniyor. Yoğun bir insan akını bölgeye geleceği için titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

‘ASAYİŞ BERKEMAL’

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise gereken tedbirleri aldıklarını belirterek 21 aralık için hazır olduklarını belirtti: “21 Aralıkla ilgili otel rezervasyonlarıyla ilgili muzazzam bir artış var. Şirince her zaman faaldir ama bu başka bir talep. Biz her zamanki tedbirlerimizi alacağız. Yoğun tempoya sağlık, asayiş, trafik, hijyen ile ilgili tedbirleri organize ediyoruz. Otopark alanlarını belirliyoruz. Devlet 21 Aralık’a gereken hassasiyeti gösteriyor. Daha bu sabah (dün) güvenlik birimleriyle toplantı yaptık. Emniyet ve asayiş 21 Aralık için hazır. İşletmeleri denetledik yeniden, olağanüstü bir kalabalık yaşanabilir diye tedbirlerimizi artırdık.”

‘YEMEK VE SU STOKLADIK’

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür de dünya Şirince ’yi tanıyacağı için mutlu: “Bölge olarak en tuhaf ama en büyük organizasyonlardan biri olacak bu. Altyapımız ne kadar kaldırır bilmiyorum. Gıda ve su stoğu için tedbirler alıyoruz. İlçe kaymakamı başkanlığında asayiş ve trafikle ilgili toplantı yaptık, İçişleri Bakanlığı’ndan talimat gelmiş. İletişim sorunları olmaması için mobil telefon operatörleri ile temastayız. Şirince ’ye ekstra mobil baz istasyonları kurmalılar. Tek yön trafik uygulaması olacak. Okulların tatil olmasına gerek yok.”

ODA FİYATI BİN LİRA

Bu aşırı talep fiyatları da uçurdu. Şirince Kırkınca Konakları sahibi Mustafa Yıldırdı tüm odalarının şimdiden kapatıldığını söylüyor: “ Şirince ’deki konaklama yerleri genelde küçüktür. Birkaç oda ve yatak bulunuyor. Bizim 17 odamız var. 18-24 Aralık tarihleri arasında boş yerimiz kalmadı. Neredeyse 2 ay önceden doldu. 17 odadan yaklaşık 10 tanesi yerli turistler tarafından kapatıldı. Biz fiyatlarımızda artırmaya gitmedik, odayı 150 TL’den başlayan fiyatla kiralıyoruz. Ancak fiyatı bin TL‘ye kadar çıkartanlar olduğunu duyduk.”
HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

Şirince’nin Başına Kıyamet Kondu! ile selcukhaber

YORUMLAR
  1. sabri okuroğlu dedi ki:

    allahtan başka kimse geleceği göremez allah bu şeyleri çıkaranları asıl öldürück tir bence.

  2. selcuk tan bir vatandas dedi ki:

    sirince sirince diye diye asil dunyanin en gozde selcuk efes meyremanasini bitirdiniz yeter artik, selcuklulara kina geldi,esnaf kan agliyor sen kalkiyorsun kucuk bir koyu dunyanin turizm merkesi gibi reklam ediyorsun yaziklar olsun gercekten yaziklar olsun, selcuk halki ve esnafi susmaya devam etsin,

    1. yaren kardelen budun dedi ki:

      çoook haklısın kardeşim utanmaları lazım ve söylentiye göre yarın 21 Aralık bence Allah (c.c.) ‘tan başka kimse bu olayoı bilemezzzz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. selcuk tan bir vatandas dedi ki:

    selcuk efesimizin sirin koyu dieybilinir ama denmiyor denmiyor selcuk kelimesi gecmiyor uyan selcuklu vatandas uyan

  4. sami dedi ki:

    Asıl sakın bu yazıtları yanlış okuyup da 21 aralık 2012 de dünyada değilde bu şirince ve Fransa’nında köyünde kıyamet kopup da oralara insanları toplayıp da yok etmesin bu mayaların takvimi bence bu yerlere gitmemek daha mantıklı gibi geliyor insana

  5. Anonim dedi ki:

    BU NE SAÇMALIK YA

  6. Kanuni Sultan Süleyman dedi ki:

    ey …….k. insanlar kıyametin hesabını yapacağınıza yapmanız gereken asıl vazifenizi yapın. madem kıyamet kopacak hemen tövbe edin camilerden rezervesyon yaptırın. o kıyamet ki kopunca senin ne şirinceni kor, nede şirinini. bırakın boş aslı astarı olmayan işlerle çene yormayı .

  7. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    bazi arkadaslar dogru soyluyor, boyle bir firsati selçuk- efes’in sirin koyu sirince diye tanitilirsa çok daha iyi olur!!!! yetkililerimiz bu ise çok dikkat etmelidirler artik… yarin bi gun nasil efes’i kusadasi diye gorsel basin bahsediyorsa! sirinceyi de kusadasi diye soylerlerse kimse sasirmasin! bu konuda çok onemli ve duyarli bir çalisma yapilmasi gerekir ve tum esnafimiz kazanir ve tum ailelerimiz insanlarimiz bu isten oldukça nemalanir… HER SEY SELCUGUMUZ ICIN VE GELECEGIMIZ OLAN COCUKLARIMIZ ICIN…

  8. Anonim dedi ki:

    valla inşallah kopar kıyamet. ben mayalılara inandım bu ay kredi kartı harcamalarını 4 de katladım. kıyamet bi kopmazsa ekste geldiğinde o zaman kopar işte bak.

  9. selçuklu bir vatandaş dedi ki:

    onu biz insanlar bilemeyiz onun ALLAHTAN başka kimse bilemez ve son olarak kıyametin geleceğini hiçbir ALLAHTAN başka hiçbir insan oğlu bilemez.

  10. selçullu bir vatandaş dedi ki:

    allah meleklere ve peygamberlere bile söylememiş kıyamatin kopçağını mayalılar mı bilecek çok saçma ayrıca neden şirince ve fransanın o köyü kalacak ki isa inse bile meryamanaya iner bikere