site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Aşçılardan Başkan Bakıcı’ya ziyaret

Aşçılardan Başkan Bakıcı’ya ziyaret
11.01.2019
A+
A-

Selçuk Efes Profesyonel Aşçılar ve Gastronomi Derneği Başkanı Musa Taşgın ve dernek üyeleri Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Derneklerinin kuruluş gününden bugüne kadar verdiği destekten dolayı Başkan Bakıcı’ya teşekkür eden Musa Taşgın; “2012 yılının Mart ayında belediye başkanımız Sayın Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın ve Selçuklu esnafımızın desteğiyle derneğimizi kurduk. O günden bu yana birçok önemli festivale katıldık. Selçuk’un yöresel yemeklerini tanıttık. Geleceğin aşçısı olacak olan öğrencilerimize dersler verdik. Asıl amacımız her zaman Selçuk’un mutfak kültürünü tanıtmak oldu. Bundan sonra da Selçuk için her zaman güzel şeyler yapmak için çalışacağız” dedi.

Selçuk Efes Profesyonel Aşçılar ve Gastronomi Derneği’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bakıcı; “Selçuk gastronomi açısından zengin bir kent. Hem mutfak kültürümüz, hem de ilçemizdeki profesyonel aşçı sayısının fazla olması böyle bir derneğim kurulmasını gerekli bir hale getirmişti. Selçuklu aşçılarımız birçok fuarda ve çevre ilçede kentimizi yemek kültürümüz aracılığıyla en iyi şekilde temsil ediyorlar. Selçuk’ta büyük ivme gösteren tarım ve turizm sektörlerinin üzerine eğitim, bilim, kültürü ve sanat adına önemli adımlar atmaya gayret ediyoruz. Aşçılarımızın yaptığı iş hem bir tanıtım faaliyeti, hem de bir sanattır. Yemeklerimiz kültürümüzün taşıyıcısıdır. Selçuk’u iyi bir noktada temsil ettikleri için Selçuk Efes Profesyonel Aşçılar ve Gastronomi Derneği Başkanı ve tüm üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.