site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Artemis Tapınağının Doğal Taş Modelini Yaptı

Artemis Tapınağının Doğal Taş Modelini Yaptı
21.05.2013
A+
A-

DURSUN-KOROGLU

Dünyanın 7 harikası arasında yer alan Artemis Tapınağı’nın mermerden benzerini yaptı. Taş sanatçısı Dursun Köroğlu, İzmir’in Selçuk ilçesinde yaptığı eser için 2 buçuk yıl çalıştı. Köroğlu’nun üzerinde çalıştığı son eser, Bergama’dan Berlin’e götürülen Zeus Sunağı.

Selçuklu taş sanatçısı Dursun Köroğlu döneminde Dünyanın yedi harikası olan Artemis tapınağının mermerden benzerini iki buçuk yılda tamamladı. Sanatçı Dursun Köroğlu’nun son çalışması ise İzmir’in Bergama ilçesinden Berlin’e götürülen Zeus sunağı oldu. 2008 yılında Artemis tapınağını yapmaya başladığını söyleyen taş sanatçısı doğaltaşla yapılan tek örnek olduğunu ve yapımının 2,5 yıl sürdüğünü tapınağın aslının yapımında kullanılan detay figürlerin kendisini çok zorladığını orjinalinde kullanılan teknik çalışmaların günümüz teknolojisinden ileri bir teknoloji kullanılarak yapıldığını sözlerine ekledi.

Sanatçının son çalışması iki yıldır çalışmalarına devam ettiği Bergama’da olan ve Berlin’e götürülen Zeus sunağı oldu. 1/25 ölçekli olarak çalıştığı sunakla ilgili olarakta bugüne kadar doğal taşla denenmemiş bir çalışma, Bergama müzesini gezerken çok üzüldüğünü 1960 lı yıllarda alçıdan yapılmış bir çalışmanın müzede sergilendiğini söyleyerek bir daha ki çalışmasının döneminin dünya harikalarından olan bodrum mozolesi olacağını söyledi.

Haber: Uğur Gülbay

YORUMLAR
  1. arslan dedi ki:

    selcugumuzda halk ne yazik ki sanatcilara karsi duyarsiz, dursun bey gerckten karanlikta kalmis en degrli tas ustalarindan birisi dir, kaymakamligin ve de belediyenin bu sahisa sahip cikmasi ve eserlerini sergilemesi gerek diye dusunuyorum,